Ústí nad Labem - Slovan odehrál své poslední utkání letní přípravy. Soupeřem mu tentokrát byly prvoligové Litoměřice, s nimiž Ústečtí drželi po maximální možnou délku bezbrankový stav. Rozzuzlení zápasu přišlo až v deváté sérii samostatných nájezdů, kde byl šťastnějším týmem litoměřický Stadion. Na takovém výsledku se ovšem velkou měrou podílel gólman Lukáš Cikánek. „Ještě minulý týden jsem bral antibiotika a bál jsem se, jestli to vůbec vydržím. Nakonec se mi ale chytalo dobře.“

Zápas proti Litoměřicím byl výsledkově až překvapivě vyrovnaný. Jak moc takový průběh překvapil?

Říkali jsme si, že se nám hraje lépe se silnějšími soupeři. Nic jsme nevypustili, zvládli jsme to dobře dozadu, blokovali jsme střely. Litoměřice měly šance převážně ze střel, nedostávaly se moc dopředu díky přečíslení.

Jak to bylo pro vás v brankovišti náročné? Soupeř neměl úplně zanedbatelné množství střel.

Bylo to pro mě náročné utkání. Minulý týden jsem měl antibiotika, mám tudíž za sebou jen tři tréninky. Bál jsem se, abych to vůbec vydržel, nakonec to ale dopadlo dobře.

Věřil jste si pak na samostatné nájezdy? Vzhledem k tomu, že v základní hrací době i prodloužení gól nepadl.

Samozřejmě jsem si věřil. V nájezdech je to vždy těžké. Něco mě trefilo, něco soupeř udělal dobře. Je to vabank a v tomhle utkání byly úspěšnější Litoměřice.

Jak vás tedy těší, že jste s prvoligovým soupeřem tak dlouho drželi krok? Navíc jste to byli vy, kdo se mohl ke konci druhé třetiny dostat do vedení.

Pro nás to je poslední přípravný zápas, tak by nás to mohlo trochu povzbudit. I proto byl zřejmě domluvený zápas s Litoměřicemi, které byly kvalitním soupeřem.

Máte za sebou celou letní přípravu. Jak byste jí zhodnotil z vašeho pohledu?

Příprava byla tady v Ústí nastavena na profi úrovni. Byla náročná, což jsme ale všichni zde potřebovali. Teď si dáme dva dny volna, ale od příštího týdne do toho zase půjdeme naplno, abychom byli připraveni na první zápas 21. září proti Děčínu.

Pro vás to byl úplně první zápas před domácím publikem na ústeckém stadionu. Jak jste se v něm cítil?

Cítil jsem se dobře. Trochu mě sice limitovalo zdraví po prodělané nemoci, nicméně díky první střelám jsem se do toho rychle dostal a už se mi chytalo dobře.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže