Dominantního šampiona De Friese vyzve bývalý brankář Chelsea. Co dalšího nabídne KSW 74?

Dominantního šampiona De Friese vyzve bývalý brankář Chelsea. Co dalšího nabídne KSW 74? Phil De Fries je nejdéle úřadujícím šampionem KSW | zdroj: Foto: se svolením KSW

Již dnes večer dá Phil De Fries všanc svůj pás šampiona těžké váhy v KSW proti Ricardu Praselovi. Na jaké další zápasy se můžete těšit?

Před necelým měsícem se polská organizace KSW ve Varšavě blýskla jedním z nejlepších turnajů své dosavadní historie. Akce s číslem 74 pořádaná ve Velkopolském Ostrově tak bude mít co dělat, aby alespoň částečně udržela nastavenou laťku. Čistě podle papírových předpokladů k tomu má však docela dobře nakročeno. Matchmakerům se povedlo sestavit atraktivní kartu, které bude vévodit titulový zápas v těžké váze mezi Philem De Friesem a Ricardo Praselem. Mimo tyto dva borce se můžeme těšit na olympijského medailistu Janikowského nebo na premiéru dvou veteránů UFC, Angličana Toma Breese a Nora Emila Webera Meeka.

Phil De Fries vs. Ricardo Prasel

Brazilec Ricardo Prasel, který už se asi nezbaví přídomku „bývalý brankář Chelsea“, si vysloužil titulovou šanci už po dvou vítězných zápasech pod křídly KSW. Do obou střetnutí přitom nastupoval jako velký outsider, což si zopakuje i tentokrát. Dlouholetý šampion Phil De Fries totiž nastoupí již k rekordní 7. titulové obhajobě, jedná se tak bezesporu o sportovně nejúspěšnějšího bojovníka v historii KSW.

„Jsem si toho vědom, ale nechci se na to moc upínat, aby mě to nerozptylovalo. Ale jsem si toho vědom a jsem hodně hrdý na to, co jsem dokázal, ale podívejte se na Kamaru Usmana, jeden zápas od rekordu a jak dopadl. Takže se na to nechci příliš soustředit," smýšlí Angličan pokorně o dosaženém úspěchu. Jeho soupeř Prasel by se zmíněným zápasem Usman – Edwards mohl rozhodně inspirovat. Podobně jako Edwardsovi mu totiž proti obrovitému De Friesovi věří jen málokdo.

Na papíře je Angličan snad ve všem lepší, měl by mít navrch jak v postoji, tak jakožto velmi dobrý wrestler i na zemi. Prasel ve svých zápasech těží především z výborného brazilského jiu-jitsu, jenže Phil v soubojích s podobně vybaveným Tomaszem Narkunem ukázal, že si s takovými bojovníky dokáže poměrně snadno poradit. Když tak zůstane šampion plně koncentrovaný, připíše si s největší pravděpodobností další úspěšnou obhajobu, k čemuž by mu měl navíc v rohu být k dispozici jeho kamarád a zápasník UFC Tom Aspinall.

Tom Breese vs. Damian Janikowski

Jako hlavní předzápas si pro nás KSW připravilo střetnutí bývalého bojovníka UFC Toma Breese a bronzového olympijského medailisty Damiana Janikowského. Tom Breese býval kdysi v UFC brán jako velmi nadějný prospekt. Jenže zranění a nevyrovnané výkony spojené s psychickými problémy jej brzy tohoto statutu zbavily a v roce 2021 ho UFC v tichosti propustila. Poté si připsal dvě vítězství v menší nizozemské organizaci, než po něm sáhlo právě KSW.

V kruhové kleci jej zde přivítá Damian Janikowski, skvělý wrestler, který to dotáhl na londýnské olympiádě v zápase v řecko-římském stylu až k bronzové medaili. V MMA debutoval v roce 2017 a k dnešnímu dni nasbíral bilanci 7 výher a 4 proher. Přechod k novému sportu u něj neprobíhal příliš hladce, dodnes často doplácí na svůj velmi divoký a lehkovážný postoj. Na druhou stranu jsou díky tomu jeho zápasy jen málokdy nudné a souboj s Breesem by mohl být zvláště jeho přičiněním velmi atraktivní a plný akce. Největší otázka před zápasem ale bude, v jakém rozpoložení do klece přijde Angličan. Pokud bude plně koncentrovaný a v psychické pohodě, měl by být Damianovi více než vyrovnaným soupeřem.

Cezary Kęsik vs. Tomasz Romanowski

Potenciálně divácky nejvděčnější zápas by nám měli předvést dva tvrďáci Kęsik a Romanowski. Druhý jmenovaný se v kleci představí pouhé dva měsíce od svého předešlého fightu. Tehdy dokázal na KSW 72 ubít Andrzeje Grzebyka po necelých 4 minutách, což mu teoreticky mělo zajistit titulový zápas ve welterové váze. Jenže Tomasz převážil o monstrózních 3,4 kg, a tak ho i přes výhru čekal místo tituláku nucený přechod o váhu výš. V té se teď utká s nebezpečným Kęsikem.

Cezary, kterému se přezdívá „Lublinský tank“ přišel do KSW jako neporažený bijec, který dokázal ukončit před limitem 11 ze svých 12 zápasů. Jenže po svém příchodu do největší polské organizace si připsal pouze jednu výhru ze tří pokusů. Nelichotivou bilanci se tak pokusí proti Romanowskému zvrátit, jenže to nebude mít vůbec jednoduché.

Oba borci si libují v tvrdých přestřelkách v postoji, takže by se mělo jednat o divácky velmi atraktivní zápas.

Darko Stošić vs. Michał Kita

Z ostatních fightů stojí za pozornost odveta Darka Stošiće s Michałem Kitou. Srb dokázal v jejich předešlém střetnutí Kitu knockoutovat v prvním kole, což Michał dodnes označuje za pouhý „šťastný úder“ a slibuje náležitou pomstu. Kita je ale ve svých 42 letech už velmi blízko konci své kariéry a na Stošiće, který bude chtít odčinit těžkou prohru s De Friesem, to asi stačit už nebude. Přesto by to mohl být atraktivní souboj, alespoň na chvíli.

Turnaj KSW 74 lze v našich končinách sledovat na portálu voyo.cz nebo prostřednictvím oficiálního PPV přenosu. Celá akce by měla začít v sedm hodin večer.



Další zápasy:

Werlleson Martins vs. Paweł Polityło

Sofiia Bagishvili vs. Anita Bekus

Emil Weber Meek vs. Kacper Koziorzębski

Arkadiusz Mruk vs. Borys Dzikowski

Eduard Demenko vs. Wojciech Kazieczko

Zdroje:  inthecage.pl

Nejnovější články