LaLiga - souhrn 5. kola: Osasuna zapsala další výhru

09.09.2022, 22:57, aktualizováno 12.09.2022, 23:06
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Osasuny (© AFP)
Osasuna vyhrála v Almeríi a drží na pohárových příčkách. Barcelona vyhrála v Cádizu a dočasně se posunula na vedoucí příčku, tu jí však sebral Real Madrid obratem proti Mallorce. Atlético potvrdilo roli favorita s Celtou. Sevilla ukončila trápení a zásluhou vydařené první půle veze tři body ze hřiště Espanyolu. Dočkalo se také Getafe, které překvapivě zdolalo Real Sociedad...

UD Almería - CA Osasuna 0:1

12.09.2022 21:00

Góly: 28. Ezequiel Ávila

Alméria doma nestačila na Osasunu, tři body pro ni zajistila jediná branka. O ni se postaral ještě v rámci první půle Ezequiel Ávila.

V prvních minutách hry se Osasuna uchylovala poměrně často k faulům a Almería to schytávala ze všech stran. S přibývajícími minutami Osasuna stále častěji napadala domácí rozehrávku a snažila se z tlaku vytěžit první branku, ale kvůli její nepřesnosti končily její šance mimo bránu. Ve 28. minutě ale najednou hosté udeřili. Moi Gómez dostal míč na levou stranu a jeho tečovaný centr posunul Rubén García jemně k Ezequielovi Ávilovi, který se přesnou ranou nemýlil.

Krátce poté mohl Moi Gómez osobně zvýšit na dva nula, jenže jeho rána prosvištěla těsně nad břevnem! Almería toho vepředu moc neukázala a pět minut před koncem první půle málem inkasovala další branku. Tentokrát ji ale po povedeném projektilu Lucase Torra zachránila tyč, kterou Torró rozezvučel.

Deset minut po změně stran se dal do běhu Ávila, jenže svou šanci neproměnil a napálil míč do brankáře Fernanda. Po delší době se do šance dral Ramazani, jenže případný gól by stejně pro ofsajd neplatil. A kromě toho Ramazani pálil do tyče. Druhou branku Osasuny měl na kopačce Ezzalzouli, jehož křížná střela mířila těsně vedle.

Více informací k zápasu

Real Betis - Villarreal CF 1:0

11.09.2022 21:00

Góly: 61. Rodri

Real Betis v pátém kole španělské LaLigy porazil na domácí půdě Villarreal 1:0 a posunul se na třetí příčku v tabulce za Real Madrid a Barcelonu. Svěřencům Manuela Pellegriniho se jako vůbec prvnímu celku podařilo Žluté ponorce vstřelit branku, o kterou se v 61. minutě postaral Rodri Sánchez.

Nedělní večer svedl ve španělské nejvyšší soutěži k souboji dva týmy s velmi dobrou formou. Domácí Betis poznal od úvodu sezony chuť porážky pouze jednou, a to s úřadujícím mistrem Realem Madrid. Na druhé straně Villarreal pak přemožitele nenašel a v lize dokonce ani jednou neinkasoval. Právě skvělá obrana byla silnou stránkou hostů, na kterou musel klub z Andalusie najít recept.

V úvodu utkání měla míč na kopačkách častěji Žlutá ponorka, domácím fanouškům však málem udělal radost v 11. minutě Sergio Canales, když jeho střela skončila těsně nad břevnem. Obrovskou šanci měl o chvíli později na druhé straně Gerard Moreno, který si našel odražený balon ve vápně a pálil do odkryté brány, pohotově ovšem zasáhl jeden z obránců Betisu. V branku hostů nevyústila ani příležitost Giovaniho Lo Celsa z 22. minuty, gólman Rui Silva totiž zmenšil osamocenému Argentinci střelecký úhel. Villarreal měl ještě do poločasové pauzy pár velkých příležitostí, k otevření skóre ale nevedly ani nebezpečné akce Nicolase Jacksona.

Začátek druhé půle patřil naopak zelenobílým, kteří se chtěli stát prvním ligovým přemožitelem hostů. Dobrým směrem je málem posunul v 57. minutě Borja Iglesias, svůj prudký pokus z hranice pokutového území mířil ale těsně vedle levé tyče. Mrzet to však domácí fanoušky dlouho nemuselo, v 61. minutě totiž centr Luize Henriqueho našel na zadní tyči Sáncheze, a ten míč uklidil do odkryté sítě. Villarreal se v závěru snažil o záchranu své neuvěřitelné série neporazitelnosti, stejné šance jako v závěru prvního poločasu si ovšem už vytvořit nedokázal.

Fotbalisté Betisu tak využili domácího prostředí a dotáhli utkání do vítězného konce. Oba celky bude další ligové kolo čekat 18. září. Andalusané se střetnou s Gironou, Villarreal pak svede bitvu se Sevillou.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Sociedad 2:1

11.09.2022 18:30

Góly: 45+5. Enes Ünal, 48. Carles Aleñá - 50. Brais Méndez

Getafe se dočkalo tří bodů v domácím prostředí proti Realu Sociedad a děkuje za ně především tureckému útočníkovi Enesi Ünalovi. Ten se pod vítězství podepsal jedním gólem a jednou asistencí.

Getafe má první tři body v ligovém ročníku! Dočkalo se v pátém kole a nervy to mohly být mnohem menší. Getafe začalo aktivně hned od úvodu a brzy mohlo jít do vedení. Ve 13. minutě totiž Kubo fauloval dost nešikovně ve vápně soupeře a sudí pískal penaltu. K ní se postavil další někdejší hráč Realu Madrid Borja Mayoral, jenže brankář Remiro skákal na správnou stranu a míč chytil!

Problémem se pro La Real stala 35. minuta, v níž se zranil hlavní ofenzivní tahoun Sadiq. Ale to pořád nebyla ta nejhorší zpráva první půle. V páté nastavené minutě kopalo Getafe standardní situaci a Enes Ünal předvedl absolutní krásu. Míč napálil technicky přesně pod víko a Romero ho už nedokázal vyrazit.

A s La Realem to bylo stále horší a horší. Po pouhých třech minutách druhé půle vzaly všechny plány hostí za své, když Enes Ünal vymyslel krásný pas do vápna a pohotový Carles Aleñá střelou do středu brány zvýšil. To se nakonec ukázalo jako klíčové, protože jen o dvě minuty později dokázali hosté snížit. Mohamed Ali Cho našel krásným pasem na zadní tyči nepokrytého Braise Mendeze a ten se prosadil. V samém závěru ještě Ünal trefil tyč a Munirův gól nebyl pro ofsajd uznán.

Více informací k zápasu

Elche CF - Athletic Bilbao 1:4

11.09.2022 16:15

Góly: 59. Ezequiel Ponce - 9. Nicolás Fernández Mercau (vl.), 14. Oihan Sancet (pen.), 22. Nico Williams, 44. Álex Berenguer

Athletic dal podruhé v řadě na venkovním hřišti čtyři branky a porazil v rámci pátého kola LaLigy Elche 4:1. O vítězství Baskové rozhodli už v úvodním dějství. Kanonádu odstartoval vlastním gólem Nicolas Mercau a z penalty se následně prosadil Oihan Sancet. Hrůzostrašný první poločas zakončila velká chyba domácí obrany, která tak ve 44. minutě inkasovala už počtvrté. V 59. minutě se alespoň o snížení stavu postaral Ezequiel Ponce.

Po prohře 0:4 s Villarrealem patřila Elche s jedním bodem po čtyřech kolech sestupová 18. pozice. Svěřence Francisca Rodrígueze trápila hlavně ofenziva, když jejich jediný dosavadní gól vstřelil v zápase s Almeríi Álex Collado. Domácí si před tímto duelem jistě chtěli vzít inspiraci z Espanyolu, kterému se, ač byl horším týmem, podařilo v minulém kole proti Baskům zásluhou Martina Braithwaitea zvítězit, a nalézt tak recept na do té doby skálopevnou obranu soupeře.

Domácím ale vstup do zápasu nevyšel. V deváté minutě si totiž po centru z levé strany srazil míč do vlastní branky Mercau. Ještě hůře bylo o pět minut později, kdy rozhodčí nařídil proti Elche penaltu, kterou následně bez problémů proměnil Sancet. Galapředstavení Rojiblancos pokračovalo i ve 22. minutě. Nico Williams předvedl na pravé straně krásnou individuální akci a poslal Athletic do tříbrankového vedení. Před přestávkou se v šanci objevil i jeho bratr Iňaki Williams, jeho zakončení z oblasti penaltového puntíku ale skončilo v rukavicích Édgara Badíi. Čtvrtý gól přidal Álex Berenguer, když využil nedůrazu domácí obrany.

Úpravy skóre se svěřenci Rodrígueze mohli dočkat v 52. minutě. Ponce ale zevnitř pokutového území branku přestřelil. Ještě větší šance však přišla opět na druhé straně. Nejdříve pálil do břevna Berenguer a hned poté se dostal k dorážce na malém vápně Iker Muniain. Jeho hlavička ale skončila na brankáři Badíovi. O první branku druhého poločasu se tak v 59. minutě postarali fotbalisté Elche. Lucas Boyé získal míč u půlicí čáry a v pokutovém území ho předložil do jasné pozice Poncemu. Na víc se ale domácí nezmohli a v LaLize tak mají stále pouze jediný bod.

Čekání Elche na výhru tak po porážce s Athleticem dál pokračuje. O zázrak se domácí pokusí v dalším ligovém klání 17. září, kdy je čeká výlet na Barcelonu, hosté ve stejný den přivítají Vallecano.

Více informací k zápasu

Real Madrid - RCD Mallorca 4:1

11.09.2022 14:00

Góly: 45+3. Federico Valverde, 73. Vinícius Júnior, 89. Rodrygo, 90+3. Antonio Rüdiger - 35. Vedat Muriqi

Bez ztráty kytičky dál kráčí Real Madrid. Obhájce titulu a vítěz Ligy mistrů doma rozstřílel RCD Mallorca 4:1 a pojistil si vedení v tabulce. Hosté se na Santiago Bernabéu drželi až do 73. minuty, kdy vstřelil vítězný gól Vinícius Júnior a Rodrygo s Antoniem Rüdigerem upravili výsledek do konečné podoby, která je pro Bermellones možná až příliš krutá.

Real Madrid čeká v týdnu další vystoupení v Lize mistrů a střelecky se na to dobře naladil. Carlo Ancelotti nechal některé opory odpočívat a v nominaci úplně chyběl zraněný Karim Benzema. Bermellones se měli na Santiago Bernabéu pokusit o nemožné a třeba i zopakovat vítězství z května roku 2009.

Domácí začali dle očekávání převahou a i když za prvních dvacet minut vyprodukovali pět střel, žádné větší nebezpečí to pro Rajkoviće neznamenalo. Realu ve finální fázi zkrátka něco chybělo, ale velké držení balónu si udržoval a o to větší šok to byl, když ve 35. minutě vstřelil vedoucí gól Mallorcy Vedat Muriqi. Kosovský útočník zůstal na malém vápně trestuhodně neobsazen a na jeho hlavičku Courtois nedosáhl.

Byl to překvapivý průběh, ale šokované Santiago Bernabéu nemuselo truchlit dlouho, protože Real v nastaveném čase prvního poločasu srovnal na 1:1. Federico Valverde přeběhl s balónem u nohy od vlastního vápna k soupeřově šestnáctce a sám svojí akci neomylně zakončil! Parádní věc od čtyřiadvacetiletého Španěla a nepochopitelné bránění ze strany hostujícího celku.

Po změně stran převaha "Bílého baletu" ještě narostla a přibývaly i vyložené šance. Po přihrávce Viníciuse netrefil před prázdnou brankou Rodrygo a střela Vázqueze šla těsně mimo. Real odstřeloval branku Mallorcy a čtvrthodinu před koncem výsledek díky brazilské spolupráci otočil. Rodrygo posunul balón na rozeběhnutého Viníciuse Júniora a ten technickou střelou k zadní tyči poslal Real Madrid poprvé do vedení.

Odpor Bermellones tím byl zlomen a domácí favorit ještě stačil přidat další dvě branky. V 89. minutě se proháčkoval hostující obranou Rodrygo a zvýšil už na 3:1.

Krutou finální podobu dal výsledku stoper Antonio Rüdiger, když na zadní tyči zavřel precizní centr krajana Toniho Kroose. Real Madrid zvítězil jednoznačně 4:1 a na domácí souboj proti RB Lipsku v Lize mistrů se naladil tím nejlepším způsobem.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Celta Vigo 4:1

10.09.2022 21:00

Góly: 9. Ángel Correa, 50. Rodrigo De Paul, 66. Yannick Carrasco, 82. Unai Núñez (vl.) - 71. Gabriel Veiga

Do velmi dobré formy se dostalo Atlético Madrid. Po výhře nad Portem v Lize mistrů si doma nedělali problémy se Celtou Vigo a rovnou jí nastříleli čtyři góly. "Atleti" se ujali rychlého vedení, ale hlavní palbu spustili až po změně stran. Brankáře Marchesína postupně překonali Ángel Correa, Rodrigo De Paul, Yannick Carrasco a Matheus Cunha, i když branka posledně jmenovaného byla zapsána jako hostující vlastenec. Atlético se posunulo do první čtyřky a bude v neděli sledovat, jak si povedou nejbližší konkurenti.

Atléticu většinou stačí na vítězství i jedna branka, vstřelená někdy hluboko ve druhém poločase. Tentokrát byl průběh zápasu jiný a stadion Wanda Metropolitano se dočkal prvního gólu již v 9. minutě od Ángela Correy. Ten dostal od De Paula vynikající přihrávku k malému vápnu a střelou pod břevno nekompromisně zavěsil. Atlético si hned v úvodu hýčkalo vedení, ale odpověď mohla být rychlá. Iago Aspas zakončoval z hranice šestnáctky a Grbiće zachránila tyčka! Tradiční jednička Jan Oblak stále laboruje se zraněním.

Celta měla v prvním poločase opticky větší převahu, což bylo dáno jednak vedením Colchoneros, ale i jejich herním stylem. Jinými slovy Atlético nikam nespěchalo a nechalo Celtu vymýšlet. První poločas ale nic dalšího nepřinesl a to nejdůležitější se odehrálo až po změně stran.

Diego Simeone poslal na hřiště záložníka Kokeho a byl to on, kdo o pět minut později přiťukl balón na šestnáctce De Paulovi, jehož střela po výrazně teči zaplula do branky. Druhá branka už znamenala pro Celtu výrazné potíže a to ještě netušila, že v 66. minutě bude náskok Rojiblancos tříbrankový. Yannick Carrasco se rozhodl pro individuální průnik do šestnáctky, zametal obranu Celestes a přesně mířenou ranou zvýšil na 3:0.

Málokdo už o vítězství Atlética pochyboval. Celta Vigo se sice dostala znovu na dostřel dvou branek, ale to pro ní bylo maximum. Gabriel Veiga si seběhl na kolmou přihrávku a z otočky překvapil Grbiće na přední tyči.

Na čtvrthodinu dostal příležitost od Diega Simeoneho i Mateus Cunha a také on jí vzal řádně za pačesy. V 81. minutě se po vzoru Carrasca odhodlal k individuální akci a poté co se zbavil Ňúňeze překonal brankáře Marchesíne počtvrté.

Celta se sympaticky i po této brance snažila útočit, nicméně všem už bylo jasné, že na body nedosáhne. Atlético zvítězilo 4:1, potvrdilo aktuálně výbornou formu a může se chystat na úterní zápas na půdě německého Bayeru Leverkusen. Pro Celtu Vigo to byla po dvou výhrách tvrdá lekce a tým i po tomto kole setrvá ve středu ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - FC Barcelona 0:4

10.09.2022 18:30

Góly: 55. Frenkie de Jong, 65. Robert Lewandowski, 86. Anssumane Fati, 90+2. Ousmane Dembélé

Barcelona pokračuje v krasojízdě a na Cádizu dle očekávání zvítězila vysoko 4:0. Atmosféra utkání ale byla v závěru poznamenána zdravotním kolapsem jednoho z fanoušků, po které musela být hra na delší dobu přerušena.

V 82. minutě sudí Cerro Grande přerušil utkání kvůli zdravotním komplikacím jednoho z fanoušků v ochozech stadionu Mirandilla a situace byla natolik vážná, že brankář domácích Ledesma rychle přinesl sprintem defibrilátor a někteří hráči se na hřišti modlili. Hra se za stavu 2:0 znovu rozeběhla až o téměř hodinu později a Barcelona nakonec vedení ještě zdvojnásobila.

Barcelona se blýskla proti Plzni skvělým výkonem a v Cádizu na to vesměs úspěšně navázala. Xavi přitom obměnil sestavu a například Robert Lewandowski zůstal jen na lavičce náhradníků. Změn ale bylo v sestavě více.

Na hře Katalánců to ani nebylo znát a už v 10. minutě střílel do tyče Raphinha a dorážku Torrese vychytal brankář Ledesma. Ve 35. minutě zase rozvlnil boční síť Depay. Z velké převahy hostů byly jen dvě šance, což se samozřejmě Xavimu nemohlo líbit. S prvním střídáním zatím otálel a počkal na něj až po prvním gólu. Ten přišel v 55. minutě po prudké Gaviho přihrávce a dorážce Frenkieho de Jonga!

Vzápětí přišel na hřiště coby střídající hráč Robert Lewandowski a netrvalo dlouho a polský kanonýr se zapsal do střeleckých statistik. Cádiz si znovu nevěděl rady s přihrávkou před branku a Lewandowski měl zblízka z dorážky snadnou úlohu. Barcelona vedla 2:0 a vlastně nic nenasvědčovalo tomu, že by se Cádiz ještě vydal na odpor. V závěrečné desetiminutovce došlo na již zmiňované dlouhé přerušení hry a poté, co se oba tábory vrátily na trávník, už byl stadion Mirandilla hodně vyprázdněný.

Barcelona nehodlala výsledek jen tak doklepat do konce a naopak přidala ještě další dva góly. Lewandowski prchl domácí obraně a ve vápně nezištně předložil balón Ansu Fatimu, který zvýšil na 3:0.

Čtvrtý zásah obstaral Ousmane Dembélé, jenž si na hranici vápna zamíchal s balónem a tvrdou ranou překonal Ledesmu. Nešťastný brankář si na balón sáhl a spíše si ho srazil do sítě. Cádiz zkrátka neměl v utkání šanci. Barcelona potvrdila famózní formu a už se těší na očekávaný zápas v Mnichově na Bayernu.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 2:3

10.09.2022 16:15

Góly: 45+4. Joselu (pen.), 62. Martin Braithwaite - 1. Erik Lamela, 26. José Ángel Carmona, 45. José Ángel Carmona

Prvního vítězství se v 5. kole konečně dočkala Sevilla. V Katalánsku nastolila vysoké tempo a postupně si vypracovala tříbrankový náskok. Espanyol z něho sice začal ukrajovat, ale vyrovnat nestihl a Seville podlehl 2:3. Branky Rojiblancos obstarali Erik Lamela a dvougólový José Ángel Carmona. Prvně jmenovaný svůj výkon v závěru pokazil červenou kartou.

Pět branek, červená karta a spousty dalších příležitostí. To všechno viděli diváci na Espanyolu, kam přijela Sevilla. Soupeř odhodlaný konečně zvítězit a nastartovat svojí formu. Poslední dva soutěžní zápasy se svěřencům trenéra Lopeteguiho vůbec nevydařily a byly z toho vysoké porážky od Barcelony a v Lize mistrů od Manchesteru City.

Tentokrát do toho Sevilla skutečně praštila a na Espanyolu odstartovala parádně. Už v první minutě dostal přihrávku do běhu Lamela, nasadil brankáři Fernándezovi jesle a poslal Andalusany do vedení. Espanyol se nechtěl nechat rychle inkasovaným gólem vyvést z míry, nicméně hosté byli jednoduše aktivnější a dál hrozili. V 15. minutě střílel En-Nesyri a Fernández vyrážel.

Sevilla se dočkala druhého gólu o pár minut později a zaslouženě. Po rohovém kopu hlavičkoval En-Nesyri do brankáře a z pohotové dorážky se prosadil José Ángel Carmona. Espanyol byl v problémech a dál si s hrou Sevilly nevěděl rady. Hosté se pak rozhodli kontrolovat průběh a čekat na příležitost, která se jim naskytne.

Před koncem prvního poločasu se přitom naskytly možnosti na obou stranách. Nejdřív Lamela s dalším pokusem neuspěl a po něm Joselu minul těsně tyč. Divoký závěr prvního poločasu ještě přinesl dva góly. Ve 45. minutě se nechala obrana Espanyolu školácky obrat o balón a protože to bylo na malém vápně, mělo to fatální následky v podobě druhého gólu Carmony.

Tříbrankové vedení však Rojiblancos neudrželi a ještě v nastavení Espanyol snížil na 1:3. Acuňa totiž zahrál v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu proměnil Joselu.

Naděje Espanyolu na lepší výsledek žily a po hodině hry se i zvýšily, protože nová akvizice Martin Braithwaite snížil na rozdíl jediného gólu. Bývalý útočník FC Barcelony z bezprostřední blízkosti doslova dotlačil balón za brankovou čáru.

Julen Lopetegui začal být na lavičce Sevilly výrazně nervóznější a další vrásky na čele mu přidělal Lamela, který se nechal šest minut před koncem vyloučit, načež ho kouč následoval. Perné chvíle zažila Sevilla zejména v nastavení, ve kterém přežila velké šance Espanyolu. Ten tak vyrovnat nedokázal a doma ztratil všechny body.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Valencia CF 2:1

10.09.2022 14:00

Góly: 5. Isaac Palazón, 52. Nico (vl.) - 90+3. Mouctar Diakhaby

Domácí celek byl aktivnější a nakonec i efektivnější, výhru 2:1 si zasloužil. V prvním poločase Valencia rychle inkasovala a prakticky se na nic nezmohla. Začátek druhého dějství byl už z její strany lepší, nicméně Rayo odskočilo na rozdíl dvou gólu a na jeho výhře už nic nezměnila ani pozdní branka v nastavení.

Valencia tak kanonádu z minulého kola proti Getafe (5:1) nezopakovala a dál pokračuje v nevyrovnaných výkonech. Pro Los Che to byla už třetí porážka z pěti zápasů, což není zrovna ideální začátek pro trenéra Gennara Gattusa.

Pro hosty nebyl optimální ani začátek zápasu, protože už v 6. minutě posadil Rayo do sedla vedoucí gól Isiho Palazóna. Domácí při standardní situaci sehráli nacvičený signál a Palazón z malého vápna prostřelil gólmana Mamardašviliho.

Na malém vápně to bylo ze strany hostů velmi špatné bránění. Valencii se celkově vůbec nedařilo, ale Rayo toho nedokázalo patřičně využít. V 16. minutě Mamardašvili zachránil Los Che před další inkasovanou brankou po střele Garcíi skvělým zákrokem. Hra se pak postupně vyrovnávala a navrch neměl žádný z celků.¨

Gattusův tým si v prvním poločase nic nevypracoval, ovšem po změně stran to bylo jiné. Valencia začala aktivně a ve 49. minutě přestřelil po velké šanci Lina. González mu předložil zpětnou přihrávku a Lina z naprosto ideální pozice selhal.

O čtyři minuty později to Vallecano nemilosrdně potrestalo a zvýšilo na 2:0. Balón si po zahraném rohovém kopu našel Nica Gonzáleze, jenž hlavou rozesmutnil příznivce hostů podruhé. Znovu se tak stalo při nedůsledném bránění.

Valencii nic nevycházelo a žádný dlouhotrvající tlak se z její strany nekonal. Přesto se "Netopýři" ještě dočkali kontaktní branky, byť příliš pozdě. Ve čtvrté minutě nastavení propadl po standardce balón na zadní tyči, kde stál postavený Mouctar Diakhaby. Po vstřelené brance se ještě chvíli hrálo, nicméně Valencia vyrovnat nestihla. Rayo se díky tomu posunulo v tabulce i před Valencii.

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Valladolid 2:1

09.09.2022 21:00

Góly: 21. Reinier, 88. Oriol Romeu - 38. Monchu

Nováčkovský souboj pátého kola LaLigy mezi Gironou a Valladolidem skončil těsným vítězstvím domácích 2:1. Hráče ve žlutých dresech poslal v prvním dějství do vedení svým premiérovým gólem v nejvyšší španělské soutěži Reinier, jenž přišel do Girony na hostování z Realu Madrid. Valladolid sice dokázal díky výstavní trefě Monchua vyrovnat, v úplném závěru zápasu však hosté nezvládli uhlídat Oriola Romeua, jenž rozhodl o výhře svého týmu.

Páteční předehrávku španělské nejvyšší soutěže tentokrát obstaral souboj nováčků. Oba do něj vstupovali se čtyřmi body na kontě. Hosté z Valladolidu si svůj premiérový okamžik slávy v podobě vítězství vychutnali v minulém kole, kdy zásluhou gólu Shona Weissmana ze závěrečných minut porazili Almeríu.

Utkání bylo od úvodu velmi vyrovnané. Jako první prolomila remízový stav Girona, která se dokázala prosadit ve 21. minutě z první větší příležitosti. Konkrétně se o to postaral ze stoprocentní šance Reinier. Posila z Realu Madrid obdržela v malém vápně chytrou přihrávku od Aleixe Garcíi, jenž měl na gólu obrovský podíl, a placírkou poslala míč za záda hostujícího brankáře. Už to vypadalo, že si hráči ve žlutých dresech odnesou do šatny jednogólové vedení. Ve 38. minutě ovšem utišil domácí stadion krásnou dalekonosnou střelou k levé tyči Monchu, jenž určil poločasové skóre 1:1.

Druhý poločas byl na velké šance poněkud chudší. Hra byla takticky svázaná a bojovalo se především o střed hřiště. Změnit to mohl v 71. minutě Monchu, tentokrát ovšem bránu domácích minul. Velké oslavy přišly v 88. minutě, kdy rozjásal domácí fanoušky Romeu, jenž hlavou z pokutového území rozhodl o vítězství svého celku.

Duel nováčků LaLigy tak vyzněl lépe pro domácí Gironu. Ta se v příštím kole 18. září představí na stadionu Betisu, Valladolid už o dva dny dříve přivítá Cádiz.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid550015:515
2.FC Barcelona541015:113
3.Real Betis54018:312
4.CA Osasuna54017:312
5.Villarreal CF53119:110
6.Athletic Bilbao53119:210
7.Atlético Madrid53119:410
8.Girona FC52126:57
9.Rayo Vallecano52125:57
10.Celta Vigo52128:107
11.Real Sociedad52125:77
12.Valencia CF52037:56
13.RCD Mallorca51225:75
14.UD Almería51134:64
15.Espanyol Barcelona51136:104
 Sevilla FC51136:104
17.Real Valladolid51133:104
18.Getafe CF51134:124
19.Elche CF50142:131
20.Cádiz CF50050:140

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
LAM

Že to chtěl Cadiz dohrávat

První poločas slabota,druhém o poznání lepší.Dembele Lewandowski funguje perfektně.

Teď nás čeká asi nejtěžší zápas vůbec, tak se uvidí o kolik jsme se zlepšili.

Reagovat
smazaný uživatel

Prokletí Cádizu zlomeno velkolepým způsobem

Reagovat
EaP

Faktor Lewa. Akonáhle naskočil, tempo zápasu z našej strany vzrástlo neuveriteľným spôsobom. Boh žehnaj za Lewu.

Reagovat
Lemiux66

Spis za to mohl ten gol, se kterym zalezlej Cadiz tradicne nevymysli vic, nez to bezhlave valit dopredu. Urcite jsme po jeho prichodu byli nebezpecnejsi, ale zas Lewa Dembo do unaveny obrany, to musi litat vzdycky.

Reagovat
Rizek

Oba - Lewa i Dembouz. První fantastická posila a vítězný typ. Druhý je naprosto jiným hráčem, než v minulosti. Ohromná chuť hrát. Naprostý TOP.

Reagovat
Ed_Hazard

Skvely vykon. Cadizu to tento rok slape. Zatial maju impozantne skore 5 prehier z 5 zapasov a skore 0:14

Reagovat
smazaný uživatel

Tvůj strach chutná jako karamel.

Reagovat
Visca el barca

Příští kolo jdeme na první flek

Reagovat
Edgar Davids

Ted si ho perfektne setrel vtipkem ze 3. tridy!!! Chtel bych byt jako ty

Reagovat
Xavi

Xavi překonal rekord Zidana z 2016, 17 neproher venku v řadě.

Reagovat
LAM

Neproher

Reagovat
smazaný uživatel

překonat rekord největšího luckera v dějinách, to už je hodně dobrý počin

Reagovat
ttopi

Zatím jen vyrovnal ne?

Reagovat
Xavi

Zidane měl šestnáct.

Reagovat
Israha

Nakonec celkem zbytečná panika, protože ten "špatný výkon" byl reálně jen o zmateném a vypojeném Hazardovi, u kterého končily akce, a kocovinujícím Mendym. Neschopnost hrát efektivně bez Karima se minimálně v těch "normálních" zápasech (tedy ne proti špičce) ukazuje jako odbouraná. Letos zatím Carlovi nelze absolutně nic vytknout.

Na druhou stranu, byť finální skóre tomu úplně nenapovídá, Mallorca letos vypadá jako tým klidného středu tabulky bez akutní hrozby boje o záchranu, pokud se nerozsypou psychicky. Kádr individuálními kvalitami slušný, na své možnosti (a to nejen v obraně a defenzivní záloze); Aguirre to navíc vede úsporně, ale funkčně. Líbí se mi, jak se ten klub snaží vymanit z toho každoročního zachraňování se na poslední chvíli, nepříjemného lavírování mezi La Ligou a Segundou, a stabilizovat se.

Reagovat
Lemiux66

Busi…

Reagovat
LAM

Tohle bylo jisté už před sezónou.Laporta má dostatek času najít náhradu.

Reagovat
Lemiux66

Tak to mi uniklo. Vim jen, ze jeho odchod resime poslednich par sezon skoro kazdej nepovedenej zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Nico Williams super výkon a parádní gól. Williamsovi budou za chvíli nejlepší bratrský duo ve fotbale

Reagovat
nenavidimManUTD

kéž by nikdy neodešel u Iňakiho už věřím že zůstane a to jsem si ještě v roce 2018 myslel že je neudržitelnej

Reagovat
smazaný uživatel

No je super, že Inaki asi neodejde. Tím pádem je i větší šance udržet Nica

Reagovat
LAM

Letos ten titul bude hodně vysoko. Vůbec bych se nedivil,kdyby vítěz byl dost blízko 100 bodů

Reagovat
fRRR

Uvidi se v zapasech se silnejsimi souperi, ale Real je letos vejs nez minulej rok, ten tym pusobi kompaktnejc, sehranejc, Cama, Valverde, Rodrygo jsou mnohem zaclenenejsi a platnejsi, Carlo rotuje a i tak to funguje.

O Barcelone samozrejme ani nemluve.

Reagovat
Rothbard

Pořád je tam faktor Benzema.

Reagovat
ADM

Najdramaticnejšia časť je aj tak to, ako si Carvajal prehodí nohy

Reagovat
LAM

Proč ho vůbec začal Ancelotti tak přehlížet? Přišlo mi, že měl zápasy kdy to dokázal docela pozvednout.

Reagovat
misinho7

Tak Rodrygo a Valverde su proste inde. Co sa tyka nasadenia aj kvality.

Marco ma svoje momenty ale sanci uz dostal viac nez dost a nedokazal byt konzistetny. Ale urcite sa v ramci rotacie do zapasov dostane. Vidim to hned na LM kde bude Rodrygo v utoku a Valverde RW. Cize tipujem ze Marco pride ako jedno zo striedani.

Reagovat
smazaný uživatel

Klub se ho snazil ted v lete prodat. Asensio nechtel. Pristi leto tak odejde zadarmo. Nema cenu ho stavet, Carlo na ty pozici evidentne veri vic i Valverdemu.

Reagovat
king23

to by mě zajímalo, kde jsi vzal informaci, že Asensio nechtěl. Já zatím slyšel, že spíš na něho nepřišla žádná rozumná nabídka.

Reagovat
Tomik111

Je línej na krok. Pravděpodobně to chytil od kamoša Isca. A to je mám oba rád, ale bohužel.

Reagovat
Jordi Alba

Hazard gólem proti Celticu dorovnal svoje statistiky z minulýho ročníku. Očekávají se velký věci.

Reagovat
Breze

Velke veci sa ocakavaju od Viniho a Rodryga a obaja vcera ukazali aj preco

Reagovat
king23

Jako upřímně taky to nechápu. Minulou sezonu hrál zejména prvního půl roku základ napravo. Odehrál toho víc než Rodrygo a byl to náš druhý nejlepší střelec. Ano, není to už žádná hvězda, ale aby nedostal čuchnout ani pár minut? Možná vzhledem k tomu, že se počítá s tím, že po sezoně odejde, tak ho už nechtějí stavět a dávají přednost tomu s kým se počítá. Škoda, pšatný určitě není, v lize by mimo Real, Bartu a Atlety hrál všude základ.

Reagovat
madridcan

Zaujimavý súhrn

Reagovat
AlevsakNevadi

jak je vidieť či nikto tie články nečíta

Reagovat
ratusek

Reagovat
opretis

Letos ten Liberec může Atletico dost ohrozit.

A co myslíte, spadne Mallorca nebo Olomouc?

Reagovat
SpecialOne

Tak jsem se těšil, jak se podívám na Eddieho, když bylo avizováno, že bude hrát a on tam zabitý a úplně zbytečný na hrotu Vím, že si nemá co vybírat, ale dát 170 cm vysokého dribléra na hrot

Reagovat
Raul=Real

Žeby nas redakcia skúšala po tomto uz nam asi ziaden suhrn nenapišu

Reagovat
ratusek

Tak titul Plzeň nebo Real?

Reagovat
Phillipinho

Vcera krasna takticka bitva mezi Betisem a Villarrealem. Dva asi nejlepe takticky pripravene tymy v lize se skvelymi trenery. Ten build up Villarrealu je fakt perfektni, Emery to ma propracovany dokonale. Skoda, ze Pellegrini nedostal moznost ten tym jeste vice posilit (Bellerin, Aouar, Ceballos). I pres to, ze mu chybel Fekir a Juanmi tak hrali skvele a byli schopni vzit Ponorce mic. Luiz Felipe je vyborny stoper, dlouho jsem nevidel od obrance tak dominantni vykon.

K tomu jako vzdy na Villamarinu dechberouci atmosfera. Skoda, ze souboje takovych tymu nejsou tak sledovane, ackoliv jsou to kolikrat daleko zajimavejsi nez zapasy Barcelony a Realu.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni 3 snad přijdou příští léto zadarmo... Luiz Felipe je opravdu výborný, typ stopera, který v podstatě nemá slabinu - silný ve vzduchu a osobních soubojích, výborná rozehrávka, je rychlý a je to přirozený vůdce. Navíc zablokuje sposutu míčů. Pro mě je trochu záhada, že po něm nešly výrazně lepší týmy, ale samozřejmě si nestěžuji. Luiz Henrique taky začíná vypadat slibně.

Reagovat
AlevsakNevadi

ten belle isiel teda len kvoli tomu ze ste ho nemohli podpisat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že ano. V podstatě čekal do posledního dne, jestli se uvolní místo v povolených výdajích na jeho plat, na osobních podmínkách už byl dávno domluvený.

Reagovat
misomy6

Pre všetkých madridistov pridávam pár postrehov, ktore som tu nevidel. 1. Valverde hra práve krídlo ak je pravý stredný záložník Modric a kryje Lukovu stranu smerom dozadu ak je treba a šetrí sa Modric pomalším návratom spat. 2. Ak Lúka nehrá môže ísť Rodrygo na práve krídlo, alebo Rodrygo môže hrať zprava ak luka hra v štvorčlennej zálohe ( co sme videli cez víkend po striedani). 3. Som presvedčený ze ak by Valverde vypadol jeho miesto by zaujal Vazquez aby mohol mat Modric servis. 4. A keďže je Rodrygo v hierarchii momentalne pred Asensiom, tak ten cas a priestor pre Marka je veľmi limitovaný kvôli taktike + rok do konca zmluvy. Bohužiaľ rad by som videl viac Španielov v Reale

Reagovat
Jajinek

Souhrn víkendu....sudí v Olomouci nebo v Turíně...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=176797384922164&id=100077757092600

Reagovat
Phillipinho

https://youtu.be/Earz54dExBA

Hrac dobrej, ale jinak naprostej blb.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele