ZOO: Jiskření mezi Viky a Márou připomíná Rachel a Joeyho z Přátel

ZOO: Jiskření mezi Viky a Márou připomíná Rachel a Joeyho z Přátel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americký sitcom Přátelé vešel do dějin. Zajímavé je, že jeho znalci mohou najít určitou podobnost mezi postavami Joeyho a Rachel a postavami Viky a Marka z tuzemského seriálu ZOO.

Je jasné, že se Přátelé a ZOO nedají úplně srovnávat, celý koncept seriálů je úplně odlišný. Ale to neznamená, že nemůžeme hledat a nalézat určité paralely a podobnosti. A když se nad tím zamyslíte, tak mezi Viktorií Janečkovou a Markem Roklem to občas jiskří podobně jako právě mezi Rachel a Joeym.

A přitom všichni diváci od začátku vědí, že tenhle pár tvoří jen velmi dobří přátelé, kteří by za sebe položili klidně i život – ale na lásku mezi nimi to nevypadá. Nebo snad ano? Oba seriály si s touhle možností občas dost rády pohrávají.

Slavný polibek z Přátel

Podobnost není jen v tom, že jde o přátelství muže a ženy, kteří se mají skutečně rádi, ale nemilují se. Odehraje se mezi nimi totiž jeden velmi významný polibek. Pokud jste sledovali Přátele, tak k onomu osudnému polibku mezi Rachel (ztvárněnou herečkou Jennifer Aniston) a Joeym (kterého hrál Matt LeBlanc) došlo v první epizodě desáté série – a diváci ihned začali spekulovat, jestli by se k Rachel nakonec nehodil lépe právě Joey a ne jeho nejistý a stydlivý kamarád Ross (hrál ho David Schwimmer). Nicméně, Rachel si nakonec vybrala právě Rosse.

Políbení Mařenky

V seriálu ZOO můžeme sledovat něco podobného. Viky, která miluje soudce Petra Kříže, je dobrou kamarádkou Marka Rokla alias Mařenky a tvoří spolu nerozlučnou dvojici. V jednu chvíli se ale stane něco neočekávaného – Viky uvidí Petra s jinou ženou a v záchvatu zmatku se vrhne na Marka a políbí ho.

Tenhle hraný polibek by nebyl až tak zásadní, kdyby jí ho Marek vzápětí nevrátil, a to o dost reálněji. Diváci v tom okamžiku začnou váhat a spekulovat právě jako u seriálu Přátelé. Nezačíná tím okamžikem mezi Viky a Markem něco mnohem víc? Nedají se spolu dohromady i jako pár? Nebo to naopak bude znamenat konec jejich přátelství? Otázek je mnoho a scenáristé diváky rádi napínají různými zvraty. Takže i když u Přátel už výsledek dávno známe, v ZOO se toho může odehrát ještě mnoho.

Nečekaný konec postav

Dějem seriálu zamíchaly ještě nečekané odchody hlavních postav. A to Viky i Petra. Eva Burešová (představitelka Viky) totiž otěhotněla, a i když se to dalo teoreticky hezky využít a dítě klidně mohlo být další „postavou“ seriálu), herečka se nakonec rozhodla dát přednost mateřství a natáčení na neurčito ukončila. Spolu s ní už před prázdninami dotočil poslední scény i herec Robert Urban (představitel Petra Kříže).

Takže teď nezbývá než čekat, jestli se do seriálu oba ještě vrátí. I tak je ale pořád na co se dívat – přicházejí další neokoukané postavy a děj se docela zajímavě zamotává dál.

Zdroje článku: