Bundesliga - souhrn 6. kola: Union se vyšvihnul do čela

09.09.2022, 22:30, aktualizováno 11.09.2022, 19:25
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)
Union Berlín zvítězil na půdě 1. FC Köln a posunul se do čela tabulky, kam se po remíze s Gladbachem nevrátil Freiburg. Bayern doma selhal proti Stuttgartu a nakonec jenom remizoval 2:2. Nerozhodným výsledkem skončil i souboj Herthy s Leverkusenem, o dělbě bodů rozhodl deset minut před koncem Patrik Schick. Werder podlehl Augsburgu a přišel o zraněného Pavlenku, Lipsko přejelo Dortmund...

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 0:0

11.09.2022 17:30

Góly: -

Bundesliga má po šesti kolech překvapivého lídra a i na druhém místě je celek, který byste tam rozhodně nečekali - SC Freiburg. Domácí přitom v nedělním zápase s Mönchengladbachem nevyhráli a dokonce nevstřelili ani jeden gól, ovšem remíza 0:0 k senzačnímu umístění postačila.

Bezbrankový výsledek většinou evokuje herní nudu, ale tady to neplatilo. První poločas byl na brankové příležitosti poměrně bohatý, jejich nakládání s nimi ale bylo trestuhodné.

Mönchengladbach měl v prvním poločase více ze hry a Thurama hned několikrát vychytal brankář Flekken. I na druhé straně se činil legendární Sommer, když tak tak balón při střele Daniela-Kofiho Kyereha vykopl. Ve 24. minutě se zase zachoval sobecky Gregoritsch, který se rozhodl nepřihrávat lépe postavenému spoluhráči a v nadějné pozici akci zadrbal. Borussia musela ještě v prvním poločase sáhnout ke střídání a zraněného Neuhause nahradil Ngoumou.

Po změně stran šancí ubylo, přesto se bylo na co dívat. V 64. minutě vyboxoval Flekken pumelenici Koného a na druhé straně pořádně protáhl Sommera Doan. To už se utkání přehouplo do své závěrečné čtvrthodiny. Freiburg a ani hostující Hříbata se prosadit nedokázali a utkání skončilo 0:0. Paradoxně to Freiburg nemusí mrzet, protože po šesti kolech mu patří druhé místo. Pokud jde o Borussii, ta je osmá.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Union Berlín 0:1

11.09.2022 15:30

Góly: 4. Timo Hübers (vl.)

Fotbalisté Unionu Berlín zaslouženě zvítězili v utkání šestého kola německé Bundesligy na hřišti Kolína nad Rýnem 1:0. Hostující celek především v prvním poločase herně dominoval, obrovské problémy dělal obraně týmu z Porýní hlavně Sheraldo Becker, po jehož sražené přihrávce padl i jediný gól utkání. Snahu Kozlů o zachránění ligové neporazitelnosti překazil v závěru Luca Kilian, jenž se po druhé žluté kartě předčasně pakoval do kabin.

V souboji neporažených celků Bundesligy chtěl Union Berlín protáhnout svou úctyhodnou sérii 12 ligových zápasů bez prohry v řadě. Proti Kolínu měl sázet branky zejména surinamský útočník Becker, jenž s pěti góly a dvěma asistencemi vévodil tabulce střelců. Union navíc v předchozím kole vybojoval cennou remízu s mistrovským Bayernem. Také Kozlové nepoznali v letošní sezoně hořkost porážky, jejich řady však doprovázela četná zranění v čele s útočníkem Markem Uthem.

Hlasitě povzbuzující domácí fanoušky utišil Becker hned ve čtvrté minutě zápasu svou přihrávkou, kterou si nešťastně srazil Timo Hübers do vlastní sítě. V 11. minutě mohlo být pro Kolín ještě hůř, když v pokutovém území zahrál rukou Kilian, za což hlavní rozhodčí nařídil penaltu. Tu ovšem Jordan Siebatcheu naprosto odbyl, jelikož jeho slabý pokus mířil doprostřed branky, kde si na něj počkal Marvin Schwäbe. Aktivní Becker dostal míč do sítě v 15. minutě po krásné střele z úhlu, jenže i tentokrát byl osud proti celku z hlavního města, neboť brance reprezentanta Surinamu předcházel ofsajd. Union v zápase dominoval, po necelé půlhodině hry se dostal na hranici malého vápna k hlavičce Siebatcheu. Druhý gól se ale zdál být pro Berlíňany zakletý, neboť i jeho pokus těsně minul levou tyč domácí branky.

Do druhé půle vstoupil lépe Kolín. Linton Maina se hned ve 47. minutě řítil sám na hostující branku, ale jeho střelu na bližší tyč vyrazil Lennart Grill na roh. Union se následně oklepal a znovu převzal otěže zápasu. Christopher Trimmel poslal do vápna měkký centr, jenž k překvapení všech skončil na břevně. Kolín se vyrovnání nepřibližoval a byli to opět hosté, kteří v 74. minutě zahrozili po střele střídajícího Miloše Pantoviče, nicméně jeho pokus těsně přeletěl břevno. Definitivní konec nadějím Kozlů přinesla 81. minuta, ve které viděl Kilian druhou žlutou kartu.

Union Berlín tak prodloužil ligovou neporazitelnost již na 13 utkání. V následujícím kole přivítá 18. září Wolfsburg. Dalším soupeřem Kolína bude v rámci Evropské konferenční ligy Slovácko, poté se ve stejný den jako jeho přemožitel utká v dalším bundesligovém duelu s Bochumí.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfL Bochum 3:1

10.09.2022 18:30

Góly: 38. Dominick Drexler, 73. Erhan Mašović (vl.), 90+6. Sebastian Polter - 51. Simon Zoller

Thomas Reis dovedl die Unabsteigbaren mezi německou elitu a s klubem ze Severního Porýní-Vestfálska je spojen pomalu pupeční šňůrou. Ale kdo ví, jak se bude spolupráce odvíjet dál. Samé porážky a skóre 3:15 nevěstí do budoucna nic dobrého. Naopak v Gelsenkirchenu se radují z první výhry v sezoně, po které die Königsblauen nepřekvapivě dál setrvávají v dolní polovině tabulky.

Už po čtyřech minutách dohrál Takuma Asano, což kouče hostujícího celku nikterak nepotěšilo. V 7. minutě vymyslel Henning Matriciani dlouhý aut. Marius Bülter posunul na Simona Teroddeho, kterého výtečně vychytal Manuel Riemann. Další střela patřila Vassiliosovi Lampropoulosovi, jemuž byla domácí svatyně malá.

Také Tom Krauß by býval potřeboval, aby byly tyče od sebe ještě více vzdálené. Ve 22. minutě si domácí příznivci oddechli. Schwolow neudržel ránu Gerrita Holtmana, avšak dorážející Zoller nedokázal kulatý předmět dopravit do sítě. Skóre se poprvé měnilo až ve 38. minutě. Po pěkné akci pálil Bülter. Brankář jenom vyrážel a Dominick Drexler z hranice malého čtverce zařídil svému týmu vedení - 1:0.

Další gól padnul až v 52. minutě. Postaral se o něj Simon Zoller, když jej trefil Philipp Hofmann zrovna v době, kdy stál hráč s devítkou na dresu půl metru od brankové čáry - 1:1. Nutno dodat, že tahle pohledná akce, kterou táhnul po levé straně Holtmann, by s největší pravděpodobností skončila přesným zásahem tak jako tak.

V 70. minutě to zase neúspěšně zkusil Krauß. Za 180 sekund došlo na rozehrávku přímého kopu u pravého rohu pokutového území. Tobias Mohr vymyslel střílený centr, který si srazil do vlastní sítě Erhan Mašović - 2:1. O pojistku se zatoužil postarat Terodde. Snad by se mu to i povedlo, kdyby měl lépe seřízená mířidla.

V poslední desetiminutovce střílel ze standardní situace Rodrigo Zalazar. V nastaveném čase minul Jordi Osei-Tutu. Nicméně v úplně finální minutě celého tohoto střetnutí přiletěl do bochumské šestnáctky centr z kopačky Mohra a razantní hlavička Sebastiana Poltera, kterou vyprodukoval přibližně ze vzdálenosti penaltového puntíku, byla pro Manuela Riemanna zcela nechytatelná - 3:1.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 2:2

10.09.2022 15:30

Góly: 36. Mathys Tel, 60. Jamal Musiala - 57. Chris Führich, 90+2. Serhou Guirassy (pen.)

I druhý vzájemný zápas těchto soupeřů skončil dělbou bodů, při které padly dohromady čtyři branky. Pro obhájce titulu to znamená, že potřetí v řadě připisuje do tabulky pouhý bod, díky čemuž jej můžou na čele předstihnout jak Freiburg, tak Union Berlín. Naopak čerstvě pětibodový Stuttgart stále čeká na první výhru.

Už na začátku utkání si Borna Sosa vyšlápnul na Jamala Musialu a mohl být rád, že rozhodčí Dingert stáhnul jen pro žlutou kartu. Faulující hráč se v závěru první čtvrthodiny dostal ke střele, která však byla zblokovaná. V 18. minutě si stoupnul k rozehrávce přímého kopu Joshua Kimmich, načež se Florian Müller ohlédnul, jak míč končí těsně vedle šibenice.

Po půlhodině se stuttgartská jednička blýskla skvělým zákrokem proti Segremu Gnabrymu. Domácí hráč se sedmičkou na dresu měl prsty i v další příležitosti, kterou neproměnil pouze proto, že cílil o malý kousek vedle. Velká šance pro Bayern. Tradičně vyprodaná Allianz Arena se dočkala zaslouženého vedení ve 36. minutě.

Alphonso Davies si na levé straně udělal prostor a po zemi přihrál přibližně na úroveň penalty, kde z první po zemi uklízel sedmnáctiletý francouzský benjamínek Mathys Tel - 1:0. Do poločasového hvizdu se připomněl akorát Tiago Tomás, jenže potvrdil, že zatím marně hledá jarní formu. Úvod druhého dějství patřil hostům.

Guirassyho zásah nebyl uznán kvůli domnělému faulu Chrise Führicha na Kimmicha. V minutě sedmapadesáté to byl právě čtyřiadvacetiletý záložník, kdo po Daviesově chybě a Mavropanosově přiťuknutí tvrdou ranou prostřelil Manuela Neuera - 1:1.

Za 180 sekund si Nagelsmannova družina vzala vedení zpět. Musiala svým pohybem zmátl obránce, aby pravačkou zacílil přesně k levé tyči - 2:1.

Hned po rozehrávce se mohla zrodit pojistka. Thomas Müller pobídnul Gnabryho, jehož vychytal muž v rukavicích. Čtvrthodiny před koncem se znovu dostal do zakončení Serhou Guirassy a za Neuerem zvonila branková konstrukce. Krátce poté se odhodlal k individuální akci Alphonso Davies, leč ve finále těsně minul zařízení.

Na začátku finální desetiminutovky se už v dresu VfB francouzská posila z Rennes prosadila, avšak i tenhle gól byl trochu pochybně odvolán. To bylo moc na Atakana Karazora, jenž si za protesty vysloužil žlutou kartu. Závěr zápasu patřil právě Guirassymu. Po dalším pokusu jej ve vlastní šestnáctce přišlápnul Matthijs de Ligt. Sám faulovaný byl při penaltové exekuci naprosto suverénní - 2:2.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Borussia Dortmund 3:0

10.09.2022 15:30

Góly: 6. Willi Orbán, 45. Dominik Szoboszlai, 84. Amadou Haidara

Die Roten Bullen zatím podávali dosti rozpačité výkony, o čemž svědčí vedle prohry 1:4 se Šachtarem Doněck v rámci Ligy mistrů i skutečnost, že v Bundeslize do 6. kola sesbírali jedinou výhru. Ve čtvrtek se ale kormidla ujal Marco Rose a těžkou úvodní zkoušku, kdy čelil svému bývalému klubu, zvládli jeho noví svěřenci na výbornou, čímž Dortmundu znemožnili příležitost vyhoupnout se do čela tabulky.

O první branku zápasu se postarali dva maďarští reprezentanti ve službách RB. Domnik Szoboszlai centroval od rohového praporku. Willi Orbán hlavičkoval v obtížné pozici, ale přesto Alexander Meyer nedokázal míč zkrotit - 1:0. V závěru úvodní desetiminutovky to byl u gólu asistující fotbalista, který se mohl sám zapsat mezi střelce, kdyby svůj halfvolej neposlal přímo do místa, kde stál připravený brankář.

Další fáze utkání probíhala ve vysokém tempu, jenže se musela obejít bez vyložených šancí. Když už to vypadalo, že byl Timo Werner a aktivní Szoboszlai mohli svůj úprk dotáhnout do zdárného konce, zničehonic se objevil Marius Wolf a v rozhodující moment vystihnul patrně gólovou přihrávku. Pravda, opakovaný záběr ukázal, že první ze jmenovaných ofenzivních borců zřejmě vybíhal z ofsajdu.

Právě Timo Werder pak vyvinul při sprintu rychlost přesahující 35 km/h, čímž stvořil letošní bundesligový rekord. V tomto duelu se sice mezi střelce nezapsal - i proto, že krátce před pauzou netrefil podle představ. Předtím si na Brandtův roh naskočil Anthony Modeste a rovněž selhal, naopak potom vystihnul Mohamed Simakan soupeřovu rozehrávku, načež posunul na Dominika Szoboszlaie, jehož rána z necelých pětadvaceti metrů se zastavila až v síti - 2:0.

Borussia působila i po změně stran dosti nevýrazně, zakřiknutě. Potrestána mohla být po hodině hry, kdyby se Orbán nedostal až příliš z úhlu a nezakončoval by tudíž jenom do boční sítě, se kterou se později potkal také Wernerův pokus. Nedlouho před ním se osmělil na opačném pólu Modeste. Péter Gulácsi zůstal úplně v klidu.

Christopher Nkunku, který v minulém ročníku skóroval dvacetkrát a v tom letošním má zatím na kontě už čtyři branky, tentokrát neprožíval nejlepší klání. Naštěstí pro saský celek jej zastoupili jiní. Pravda, podíl na třetí radosti mu upřít nelze. Po jeho přihrávce totiž Timo Werner našel před prázdnou brankou malijského kolegu Amadoua Haïdaru, pro kterého už nebyl nejmenší problém dopravit kulatý předmět na místo určení - 3:0.

V ten moment zbývalo do vypršení řádné hrací doby odehrát šest minut. Během nich se připomněla už jenom posila z Freiburgu, totiž Nico Schlotterbeck, s jehož pokusem ovšem neměla maďarská jednička mezi třemi tyčemi pražádnou starost. Za týden je na programu pro Marca Roseho další emotivní partie, ve které se svým novým mančaftem cestuje do Borussia-Parku v Mönchengladbachu. BVB čeká doma prestižní Revierderby se Schalke.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05 4:1

10.09.2022 15:30

Góly: 53. Andrej Kramarić, 69. Grischa Prömel, 80. Munas Dabbur, 90+1. Pavel Kadeřábek - 83. Dominik Kohr

Přitom kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Alexander Hack neposlal svůj tým v závěru úvodního poločasu do deseti. Po změně stran TSG víceméně dominovali a pod čtyřgólový příděl se podepsali i Andrej Kramarić a Pavel Kadeřábek. Rázem je z toho patrně dočasné druhé místo v tabulce, na které die Nullfünfer ztrácejí z šesté pozice pouhé dva body.

Už ve 4. minutě vyzkoušel Baumannovu pozornost Jonathan Burkardt. Chorvatský internacionál Andrej Kramarić dál marně hledá formu, o čemž přesvědčil po pětadvaceti minutách hry, když ve výborné pozici minul. Také jeho spoluhráči Christophu Baumgartnerovi chybělo v sedmatřicáté minutě jen velmi málo.

Pak Hack nekompromisně stáhnul na zem Georginia Ruttera, za což si vysloužil červenou kartu. Kramarić si na pokutový kop věřil. Při rozběhu se skoro zastavil, načež poslal kulatý předmět o metr vedle levé tyče, čímž jenom potvrdil slova o nedobrém rozpoložení. V nastaveném čase mohl nezdar svého spoluhráče odčinit Robert Skov. Robin Zentner se ale vyznamenal.

V 53. minutě přiletěl od Ruttera míč na hranici malého vápna, odkud akrobaticky zakončoval do prázdné brány Kramarić, který si jistě oddychnul - 1:0. Po něm přišla řada znovu na Skova, který těsně minul. V 64 minutě přinutil Zentnera k dalšímu dobrému zákroku Dennis Geiger. V 70. minutě Baumgartner "vykulil" Grischovi Prömelovi, na jehož volej už byla mohučská jednička krátká - 2:0.

V 81. minutě přispěchal Munas Dabbur se třetím hřebíčkem, jelikož elegantně usměrnil na místo určení Angeliñův nástřel - 3:0. Za 180 sekund skvadra Bo Svenssona snížila, protože Dominik Kohr našel z hranice vápna nekrytý prostor u levé tyče - 3:1. Nicméně tečku za celým utkáním udělal obránce hájící barvy Hoffenheimu.

Pavel Kadeřábek se ocitnul sám před gólmanem, jehož sice míč trefil, leč zastavil se až v síti - 4:1. Sudí Daniel Schlager pak nepřekvapivě neměl potřebu dále prodlužovat trápení hostujícího celku a naposledy písknul do píšťalky. Hoffenheim o příštím víkendu přivítá opět ve své PreZero Areně rozjetý Freiburg, zatímco do Mohuče přijede Hertha BSC.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0:1

10.09.2022 15:30

Góly: 60. Maxence Lacroix

Ani jeden z klubů se zatím neprezentuje zrovna vyrovnanými výkony, což bylo vidět i na vzájemném klání. Po dobrých představeních proti Werderu a Lipsku úřadující šampion Evropské ligy zase prohrál. Díky tomu si "Vlci" připisují na konto první letošní tříbodový zisk.

Úvodní patnáctiminutovka postrádala především přesnost. Přeci jen rychlé nohy Randala Kola Muaniho na všechno samy o sobě nestačily. Až v jejím závěru rozehráli hosté roh, po kterém hlavičkoval Bartol Franjić a Kevin Trapp musel vytáhnout výtečný zákrok. Před vypršením první půl hodiny hlavičkoval Evan Ndicka nad bránu.

Další pokus patřil pro změnu Mattiasi Svanbergovi, ale muž v rukavicích se překonat nenechal. Rafael Borré se pak dostal do dobré pozici, nicméně v rychlosti nedokázal míč lépe usměrnit. Daichi Kamada za 120 sekund svého spoluhráče jenom napodobil. Poté se dostal k ráně zpoza vápna Kristijan Jakić a za Koenem Casteelsem zvonila levá tyč!

Po změně stran to dále nebyla žádná fotbalová pastva pro oči, ačkoli obranný skluz Maxence Lacroixe, kterým na hranici vápna znemožnil zakončení Kolu Muanimu, byl efektní i efektivní. A tak přišla 60. minuta, ve které Josip Brekalo centroval od rohového praporku na hlavu Lacroixe, jenž využil nepřesvědčivého vyběhnutí Kevina Trappa - 0:1.

Za 180 sekund skórovala družina Nika Kovače znovu, jenže tentokrát se to neobešlo bez porušení pravidel v podobě ofsajdu. Ve zbývajících minutách byli "Orli" naprosto v ofenzivě bezradní. Kromě nepřesného pokusu střídajícího Lucase Alaria se k ničemu nedostali, a tak musel Oliver Glasner skousnout porážku od svého bývalého zaměstnavatele.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2:2

10.09.2022 15:30

Góly: 56. Suat Serdar, 74. Marco Richter - 49. Kerem Demirbay, 80. Patrik Schick

V týdnu nebyly českému reprezentantovi proti Bruggám uznány dvě branky. Na Olympijském stadionu však k žádnému provinění proti pravidlům nedošlo. Nicméně pořád platí, že Bayer zůstává se čtyřmi body hodně ve spodní části tabulky. Ztráta na "Starou dámu" zůstává nadále jednobodová.

Už ve 4. minutě posadil Marvin Plattenhardt míč na hlavu Dodiho Lukebakia a Lukáš Hrádecký měl docela štěstí. Po vypršení úvodní desetiminutovky se do zakončení poprvé dostal Schick. Oliver Christensen dokázal zasáhnout. Za dalších deset minut si jednička ve službách die Werkself nejprve poradila s nepříjemně tečovaným pokusem, a poté sledovala, kterak Lukebakio mířil mimo.

Ve 24. minutě přišla řada na Kerema Demirbaye, jenž si počínal stejně, jako krátce předtím jeho belgický protihráč. V základní sestavě vedle Schicka nechyběl i druhý český reprezentant, totiž Adam Hložek. Ten se po pobídce od Jeremieho Frimponga dostal do dobré pozice, nicméně muže v rukavicích nepřekonal.

Pro úplnost dodejme, že v opačném táboře se třetí z Čechů, tedy Vladimír Darida, dostal na hrací plochu až v nastaveném čase druhého dějství. Ve 37. minutě o svých kvalitách opět nepřesvědčil Hrádecký. Lukebakiův centr nechal propadnout na zadní tyč, kde z bezprostřední blízkosti cílil pouze do tyčky Wilfried Kanga.

Do konce poločasu Moussa Diaby chytře prostrčil na Demirbaye, jehož lob z hranice malého vápna letěl hodně vedle. Hned po změně stran sice skóroval Suat Serdar, ale nepohlídal si ofsajdovou hranu. Naopak za 120 sekund bylo už všechno v pořádku, protože Demirbay po střele z přímého kopu, který byl nařízený za faul na Diabyho, parádně vymetl pravou šibenici - 1:0.

Že by vedení vydrželo hostujícímu výběru nějak dlouhou dobu, tak to se rozhodně tvrdit nedá. Už za sedm minutek šli svěřenci Sandra Schwarze do rychlého protiútoku, který zakončil Chidera Ejuke přihrávkou na Serdara, pro kterého nebyl vůbec žádný problém pravačkou rozvlnit síť a k radosti většiny z pětapadesáti tisíc lidí na stadionu vyrovnat - 1:1.

Po hodině hry se o slovo opět přihlásil Schick, jenže těsně minul. Naopak v minutě čtyřiasedmdesáté si Marco Richter pranic nedělal z neposedného skákavého balonu a famózní ranou jej poslal na místo určení. Hrádecký plachtil vzduchem opravdu marně - 2:1. Historie se však opakovala, akorát v opačném gardu.

Tentokrát vyrovnali brzy hosté. Andrichovu přihrávku přenechal Sardar Azmoun Patriku Schickovi, jehož přízemní volej proletěl mezi Christensenovýma nohama do brány - 2:2. Krátce poté mohl opakovaně skórovat Jean-Paul Boëtius. Odilon Kossounou pak zastavil jeho střelu do odkryté svatyně rukou. Benjamin Brand ale do píšťalky nepísknul.

Nadiem Amiri se svou následnou střelou z dálky neuspěl. A v nastaveném čase gólovku Patrika Schicka vyřešil výborným obranným zákrokem Marc-Oliver Kempf.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 0:1

09.09.2022 20:30

Góly: 63. Ermedin Demirović

FCA nezačali sezonu nejlépe a můžou být rádi, že se jim teprve podruhé podařilo ukořistit všechny tři body. Konkrétně v případě tohoto klání můžou děkovat Marvinu Duckschovi, že v nastaveném čase druhého dějství neproměnil pokutový kop.

V úvodu se hrálo hlavně na dostřel Jiřího Pavlenky. V 7. minutě se mu Florian Niederlechner dokázal vyhnout, jenže kvůli zaškobrtnutí nedokázal z bezprostřední blízkosti dopravit balon do prázdné klece. V závěru otevírací čtvrt hodiny se ke střele dostal Ducksch. Rafal Gikiewicz rozhodně nemusel předvést zákrok kola, aby si poradil.

Berisha pak vymyslel centr pro Maximiliana Bauera a Niclas Füllkrug musel ukázat své obranné dovednosti. Ten samý fotbalista dokázal po půl hodině skórovat hlavou, avšak vedoucímu gólu Werderu předcházelo porušení pravidel. V té době už nebyl na trávníku Jiří Pavlenka, protože krátce předtím musel střídat pro zranění.

Nového brankáře Michaela Zettenera prověřili ještě v první půli Elvis Rexhbecaj i Florian Niederlechner. Po hodině hry pobídnul Füllkrug kolegu Ducksche, jehož hlavičku musel vyrážet Gikiewicz. V 63. minutě přihrával před bránu na přední (pravou) tyč Berisha, přičemž Ermedin Demirović byl o krok rychlejší než strážce brémské svatyně - 0:1. Tohle by si česká jednička jistě pohlídala lépe.

Za necelou patnáctiminutovku se Mërgim Berisha zatoužil proměnit z asistenta ve střelce. Bývalo by se mu to i povedlo, kdyby jeho oblouček neskončil na břevně, od kterého se odrazil mimo jeho dostah. V 80. minutě trefil Niclas Schmidt ve výborné pozici jenom nohu polské jedničky ve službách augsburského týmu.

Hned poté minul Füllkrug. V první nastavené minutě zahrál Bauer ve vlastní šestnáctce rukou a po poradě s videorozhodčím ukázal ten hlavní, tedy Martin Petersen, na penaltový puntík. Ducksch ji nekopnul dobře, takže nechal vyniknout Gikiewicze, jenž následným gestem vyprovokoval domácí příznivce, kteří si na poslední chvíli rozmysleli úmysl vběhnout na hrací plochu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Union Berlín642013:414
2.SC Freiburg641110:513
3.Bayern Mnichov633019:512
4.TSG Hoffenheim640212:712
5.Borussia Dortmund64028:712
6.1. FSV Mainz 0563126:910
7.1. FC Köln623110:79
8.Borussia Mönchengladbach62317:59
9.Werder Brémy622212:118
10.RB Lipsko62229:98
11.Eintracht Frankfurt622211:128
12.Schalke 0461328:136
13.FC Augsburg62044:106
14.VfB Stuttgart60516:75
15.Hertha BSC61236:85
16.VfL Wolfsburg61235:105
17.Bayer Leverkusen61148:114
18.VfL Bochum60064:180

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
Atalanta

A ja čítam: Werder dohrával bez pálenky no nič, idem radšej spať

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
REPLIKATOR

Brémy doma rozdají všechno co nasbírají venku

Reagovat
Byleth

Ten vysokej pressing nám vůbec nesvědčí. Je až děsivý jak se v záloze spoléháme na Kimmicha, kdyby se zranil na půl roku tak je Bayern poloviční. Muller je bez Lewy takovej vyčpělej.. Musiala a Sane mají úplně jiný tah na branku. De Ligt až na penaltu super. Ryan by měl dostat více příležitostí.

Reagovat
Godwinson

Hertha s Leverkusenem byl dobry souboj postizenych. Tolik namazu a stupidit. Schick smesny. Co predvedl v te 86. minute, kouzelny. Herthy je mne lito, meli vyhrat.

Nejlepsi je, ze fotbal se dostal do tak debilniho stavu, ze zavedeni videa zpusobi snad vetsi kontroverze nez kdyz nebylo. Jako takovou ruku nebrat jako penaltovou, husty.

Reagovat
M.Vaza

Tu ruku jsem taky nechápal jasná pecka..

Reagovat
bobis21

Seoane na to asi nemá a měl by se pakovat, nedá se na to dívat.

Ale ještě rychleji by měl letět borec u videa. Jak tohle může nebýt penalta, to fakt nevím. Asi nejhorší rozhodnutí, které jsem v BL viděl.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Werkrider

Hertha Leverkusen to bylo jak postižený s retardovaným. Na to se opravdu nešlo koukat. Pokud má Seoane důvěru, tak to je od klubu pěkná frčka do nosu hraničící s výsměchem.

Tam ne jen že nejsou výsledky ale ani v té hře se nedá najít žádný smysl, pokud teda není smyslem dostat se z ničeho pod tlak.... hrůza, fakt že jo.

Reagovat
Pablos

Ale sestřih byl záživnej, hodně šancí, hezký góly (hlavně ten druhej Herthy) a nechyběl ani wtf výjeb VAR

Reagovat
kammil1203

Bayern bude letos v Bundeslize o dost slabší, Lewandovského bude těžko nahrazovat. Doma mu to vůbec nejde. Neporazit doma Stuttgart je velké umění. Jsem zvědavý, co předvede doma proti Barceloně v LM, ale s tímto výkonem dobře nedopadne.

Reagovat
Seydou Doumbia

dnes to byl dle mého klasický po liga mistru zápas...tohle se stává každému, kdo hraje poháry, ale uvidíme jestli těch ztrát nebude až moc v průběhu ligy

Reagovat
Rudnevs

Mat zo siestich zapasov pät remiz je pre VfB trochu zvlastna statistika, ale remiza na Bayerne je cenna obzvlast, palec hore za dnesok

Reagovat
c_core

Tak tohle byla teda strašná bída ze strany Schalke. Jestli s touhle sračkou plánujou hrát o záchranu, tak to se na to můžou rovnou vysrat. Takticky i individuálně naprostá katastrofa. Všichni se tam motají jak žáci na prvním tréninku, přihrávky soupeři, něco vymyslet vůbec, mezery v obraně jak vrata. Nechápu tu sestavu, proč se nehraje s kreativním záložníkem. Přišlo mi že se dneska hrálo jen s obranou + útokem.

Přitom ty první zápasy co jsem koukal vypadaly celkem slušně a teď totálně proházená sestava. Nechápu o co se Kramer snaží...

Reagovat
Kixi Syhimour

Bayern

Reagovat
Seydou Doumbia

není důvod se něčemu divit, po lm mimo barcy dnes nepřevedl nikdo kulervoucí podívanou...neapol, inter, pesgay, plzen o gol, žádné exkluzivní výkony

Reagovat
Radin

Koukám, že Dortmund už ani nikoho nezajímá. Ten tým už je bez superstar a chtělo by to najít do útoku zase nějakou novou

Reagovat
kammil1203

Ale fanoušci za Dortmundem vždy stáli a stát budou. Výsledkově je Dortmund zatím slabota, je vidět, že jim prostě chybí nějaký kanonýr. Zázemí je v Dortmundu ale super, tam si fanoušků velmi váží. Ale fanoušci Dortmundu výsledky v lize neudělají.

Reagovat
Arne

Ti rozhodčí v Berlíně a Mnichově Ten Brand ještě řekne, že by penaltu nepískl, i kdyby viděl opakovaný záběry. Tak to už fakt nevím, jestli si z fanoušků jen dělají prdel...

Jinak Union pěkně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele