InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Divadlo Metro Praha startuje novou sezónu - objeví se Pazderková, Vaculíková, Etzler i Pechlát

12.09.2022
Divadlo Metro na pražské Národní tř. 25, které nedávno prošlo kompletní rekonstrukcí, zahajuje 14. září novou sezónu. Mezi již stávajícími velkými a zavedenými jmény se objeví i ta nová - například: Etzler, Pechlát, Štrébl, Vaculíková, Pazderková, Maryška, Hájek, Procházková a Pechová. V podzimní sezóně připravilo Divadlo Metro pro své diváky hned 5 premiér či obnovených premiér.
Foto: Divadlo Metro, Jaroslav Hauer
Už 28. září je odstartuje hra Dnes večer ovuluji s Ivou Pazderkovou. Příběh ženy, která chtěla dítě, v režii Pavla Šimáka.

Bláznivá komedie s kriminální zápletkou Špinavý obchod, pod režijní taktovkou Antonína Procházky, bude mít premiéru 5. října. V hlavních rolích se objeví Miroslav Etzler, Jiří Štrébl, Martin Kraus, Robert Hájek, Denny Ratajský, Kateřina Pechová a Markéta Procházková.

Od 15. října se mohou diváci těšit na Cravate club, osvěžující komedii o tom, jak snadno se dá potopit přátelství s Miroslavem Etzlerem a Martinem Pechlátem, v režii Zdeňka Duška.

Hravé, dravé, ale i vážné, a především vtipné autorské představení Šárky Vaculíkové (Krausové) a Apoleny Vackové, jež jsou i režisérkami/ Milena má problém s Šárkou Vaculíkovou, se bude nově hrát v Divadle Metro od 6. listopadu.

Následně pak na 26. listopadu je plánována premiéra příběhu Na Vánoce budu gay. Jde o velmi veselou a pikantní komedii o nelehkém životě zadaných heterosexuálních mužů plná groteskních scén, které vyústí ve velmi překvapivý a nečekaný závěr. V hlavních rolích diváci uvidí Martina Zounara, Filipa Blažka, Zdeňka Maryšku, Martinu Randovou, Martina Krause, Denisu Nesvačilovou nebo Michalu Dittrichovou. Režie se ujme Antonín Procházka.

Divadlo Metro má i nadále ve svém repertoáru (jak na kamenné, tak i zájezdové scéně) již známé tituly, jako jsou: Dva nahatý chlapi, Osm eur na hodinu, Úvěr, Miluji tě, tak se měj, Už tě mám dost. PROGRAM ZDE.

Vedení divadla připravuje i několik novinek pro rok 2023, s nimiž herci, tak jako doposud, kromě účinkování v Divadle Metro, budou jezdit po republice.

"Ještě letos bychom v divadle rádi uskutečnili dětská představení, recitál či koncert. Připravujeme i řadu dalších novinek, které včas oznámíme. Nově se také rozjíždí provoz stálé pokladny u vstupu do divadla. V provozu bude ve všední dny od 15 do 19 hodin a o víkendech a svátcích dvě hodiny před představením," uvedl mluvčí a PR Divadla Metro René Kekely.

Autor: René Kekely

Další články z rubriky Kultura

Poslanecká sněmovna schválila ve třetím čtení návrh novely zákona o státní památkové péči

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na své 98. schůzi schválila návrh zákona o státní památkové péči, který je dílčí technickou novelou a upravuje zejména dvě ...

Česká televize představuje první pětici soutěžících třináctého ročníku StarDance

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné taneční soutěže britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na podzim vrátí do programu ČT1. Po ...

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem ...

Nové hvězdy na zlínském Chodníku slávy: Tatiana Dyková a bratři Formanovi

Zlín se chystá přivítat nové hvězdy na svém Chodníku slávy. V rámci Zlín Film Festivalu, který spolupracuje s Nadačním fondem Kapka naděje od roku 200 ...

AV ČR: Architekt a fotografie. Josefa Schulze ukáže nová výstava ve Window Gallery

Praha - Ústav dějin umění Akademie věd ČR (ÚDU AV ČR) včera otevřel výstavu fotografií ve Window Gallery, netradiční galerii ve výlohách knihovny ústa ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »