Fotograf Jindřich Štreit objede Česko s vlastním pořadem, jeho dílo zmapuje obsáhlá publikace.

Foto z archivu Jindřicha Štreita
Foto z archivu Jindřicha Štreita

Fotograf Jindřich Štreit je naprosto neoddělitelnou součástí české i světové fotografie. Rodák ze Vsetína má za sebou více než 1550 samostatných výstav a jeho práce jsou zastoupeny v mnoha významných světových institucích včetně Muzea moderního umění v New Yorku. Jeho celoživotní dílo se nyní dočká rozsáhlejší knižní podoby, kterou doprovodí také CD s písničkami. Svoji tvorbu poté představí lidem po celém Česku v rámci komponovaného pořadu Věřím na zázraky. Knihu fotografií i vstupenky na představení si lze až do neděle 18. září exkluzivně předobjednat na portálu Hithit.cz.

Kniha bude obsahovat 160 stran s pečlivě vybranými fotografiemi. Ty budou reprezentovat vybrané oblasti celoživotního díla Jindřicha Štreita. K některým z nich budou připojeny také krátké autorské texty popisující příběh vzniku. Kniha se tak významně odliší od jiných publikací a monografií. Navíc ji doplní také CD s písničkami olomouckého písničkáře Nosláva, které složil na míru některým fotografiím. Texty písniček z CD budou publikovány i v knize, což dotvoří celek fotografií a poetiky.

Po vydání knihy a CD se Jindřich Štreit po boku písničkáře Nosláva vydá na tour po vybraných českých městech, kde společně uvedou pořad Věřím na zázraky. „Promítneme fotografie, které Jindřich Šreit doprovodí mluveným slovem a já písničkami. Jindřich osobně odvypráví příběhy ze všech koutů světa, kde fotografoval a zavzpomíná na osudové okamžiky jeho fotografií. Já pořad budu moderovat a prokládat vyprávění písničkami,“ popisuje písničkář Nosláva.

Za celým projektem vydání knihy s fotografiemi Jindřicha Štreita, doprovodného CD a realizací komponovaného pořadu Věřím na zázraky je i dobročinný přesah. Na přání Jindřicha Štreita část z výtěžku sbírky na crowdfundingovém serveru Hithit.cz podpoří znevýhodněné osoby. Projekt zde realizuje Spolek Ability. z.s, který získané prostředky z prodeje knihy a CD použije na svoji činnost ve prospěch osob se specifickými potřebami

Comments

comments

Vyhledat