Českobudějovicko Českokrumlovsko Jindřichohradecko Karlovarsko Písecko Prachaticko Praha-město Strakonicko Táborsko

Motor chce v nové sezoně do play off. Trefí některý z fanoušků půlmilionový jackpot v podobě nového

ČESKÉ BUDĚJOVICE - 12.09.2022 17:28 - Aktualizováno: 12.09.2022 18:52


Postup do play off. Takový je cíl před startem nadcházející nové sezony hokejistů českobudějovického Motoru. Po loňské třetí příčce a bronzové medaili bude nový extraligový ročník pro Jihočechy o to těžší. „Obhájit loňský bronz bude strašně těžké,“ řekl na dnešní tiskové konferenci v sídle jednoho z hlavních partnerů klubu firmy Milan Král a. s. prezident klubu Roman Turek.

Na jihu Čech po sezoně skončili obránce Piskáček a útočníci Ondráček, Beránek, Abdul, Voženílek a Holec. Motor angažoval beka Douderu a forvardy Dzierkalse, Tomečka, Strnada, Přikryla a Vopelku. Vrátil se Doležal. „Kádr se neustále buduje. Už v minulé sezoně jsme pracovali na tom, aby si hráči našli své role. Stejně jako v životě přicházejí změny. Teď máme plno mladých hráčů, kteří si hledají své místo a je na nás, abychom s nimi pracovali tak, aby byli co nejdříve schopni podávat výkony, které po nich chceme," řekl trenér Jaroslav Modrý.

Zástupci Motoru jsou i nadále v kontaktu s útočníkem Michalem Vondrkou, který se ještě nerozhodl, zda bude pokračovat v aktivní kariéře. „Michal chce být momentálně s rodinou a řekl nám, že potřebuje nějaký čas. Nechci ho ale do ničeho nutit, musí být sám připravený a sám musí říct, že chce. Říkal, že pokud přijde správný čas, bude mít chuť. Momentálně budujeme kádr s tím, co máme. Čas ukáže," uvedl Modrý.

O sportovní stránce klubu se na tiskové konferenci hovořilo se spokojenými úsměvy, co se týká ekonomiky, to už bylo méně radostné. „Před minulou sezonou jsme říkali, že nás čeká těžký rok. A těžký rok to skutečně byl. Končili jsme ho se ztrátou sedm milionů korun, ale předpokládaná suma byla milionů deset, takže to ještě nedopadlo úplně nejhůř,“ konstatoval generální manažer klubu Stanislav Bednařík. „Mládež končila se ztrátou 1,6 milionu,“ dodal. Tyto ztráty klub sanuje u A-týmu z nerozděleného zisku z minulých let, u mládeže z rezervního fondu.

Do nové sezony jde klub s předpokládaným rozpočtem 125 milionů korun, z čehož připadá zhruba 100 milionů na první tým a zbývajících 25 na mládež. „V letošním roce počítáme u áčka se ztrátou čtyři miliony korun a u mládeže tři miliony. Opět počítáme s tím, že ztrátu budeme řešit u áčka z fondu nerozdělených zisků a u mládeže z rezervního fondu,“ doplnil Bednařík. „Máme před sebou podzim, kdy nás opět může zasáhnout covid, který nás v minulých letech stál desítky milionů korun. Samozřejmě vnímáme válku na Ukrajině i energetickou krizi, inflaci. Není to nic veselého,“ zdůraznil.

Na jedno se ale může Motor stoprocentně spolehnout - na svoje fanoušky. Aktuálně má klub 4250 vydaných permanentek. „Je to o sto padesát méně než loni touto dobou. Přesto fanouškům patří obrovské poděkování, že nás v takovém počtu podporují i v této nesmírně složité době,“ vyzdvihuje Bednařík.

A právě pro fanoušky jsou připraveny některé novinky. Tou hlavní je určitě barva dresů Motoru. Do nové sezony nahradí žlutou sadu zbrusu nová sada bílá pro domácí zápasy. Na ty, kdo si zakoupí tradiční Hokejklub, pak čeká velké lákadlo - možnost v každém domácím utkání vyhrát od firmy Milan Král vůz v hodnotě půl milionu korun. "Vylosovaný držitel Hokejklubu bude mít před sebou jediný úkol. Trefit přes celé kluziště v brance otvor o velikosti puku," s úsměvem přibližuje tiskový mluvčí klubu Tomáš Kučera.

arm



Související zprávy

Banes Motor si novými smlouvami pojistil čtyři mladé útočníky

16.04.2024 17:27

Potvrzeno! Gólman Hrachovina v Banes Motoru končí. A nejen on

02.04.2024 22:07

Rozhodující sedmý duel pro sebe urval Třinec, Banes Motoru sezona skončila

28.03.2024 21:21

Skvělý Banes Motor porazil Třinec potřetí v řadě, srovnal sérii na 3:3. Ve čtvrtek se rozhodne v Tři

26.03.2024 22:30

Banes Motor v Třinci vyhrál a série pokračuje v úterý v Budvar aréně

24.03.2024 20:34

Výborný Banes Motor konečně Třinec porazil a série pokračuje

22.03.2024 21:50

I přes výborný výkon Banes Motor s Třincem prohrál i potřetí, Oceláři mají zítra postupový mečbol

21.03.2024 20:30

Třinec nad Banes Motorem zase vyhrál 2:0 a stejně tak vede v sérii

18.03.2024 20:19

Třinec góly dal, Banes Motor ne, a tak Oceláři vedou v sérii 1:0

17.03.2024 18:19

Banes Motor porazil Vary i potřetí a je ve čtvrtfinále play off

09.03.2024 20:09