Středa 1. května 2024, Svátek práce

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zhubnete 5 kilo za 9 dní! Dieta dostala ženu do nemocnice, podobnou metodu propaguje celebrita

    Výživa, ačkoliv se to nemusí zdát, není oborem pro laiky. Radit svým fanynkám, jak zhubnout, se rozhodla třeba herečka Tereza Bebarová (47), která se na sociálních sítích pochlubila tím, že díky naordinované zázračné dietě zhubl její partner Ivan Kotmel (47) pět kilogramů za devět dní. K tomuto osmému divu světa se nám vyjádřila jak nutriční poradkyně, tak nám podala svědectví žena, která dietu vyzkoušela. Místo štíhlé linie ji čekala návštěva lékaře.

    Herečka Tereza Bebarová se dala na dráhu hubnutí a zdravého životního stylu. K tomu přiměla i svého partnera Ivana Kotmela a jejich společnou cestu za ladnější postavou se rozhodla zdokumentovat i na sociálních sítích. Na tom by jistě nebylo nic špatného, pokud by Bebarová nevyhlásila veřejnou výzvu Hubneme do plavek, v rámci níž se ujímá role koučky a radí ženám, jak zhubnout.

    Doporučuje jim zřejmě podobnou „dietu“, na niž vsadila i ona s partnerem. Na spolupráci dostala probiotické drinky nejmenované značky, jejichž šestiměsíční kúra šplhá k ceně skoro 40 tisíc korun, roční stojí kolem 80 tisíc. Nám se k těmto zázračným metodám, díky nimž zhubl partner Bebarové prý dokonce neuvěřitelných 5 kilo za 9 dní, vyjádřila i výživová poradkyně. Ozvala se nám také paní, která dietu vyzkoušela. Místo vysněné postavy ji čekala cesta k lékaři.

    „První vážení za devět dní. Kdo tipoval v mojí anketě, že Ivan zhubne za měsíc pět kilo, trefil se, akorát to netrvalo měsíc, ale devět dní,“ uvedla Bebarová na Instagramu s tím, že její partner bude dietu, během níž mu herečka v roli odbornice ordinuje i pravidelné půsty, držet ještě jednadvacet dní. Takovým tempem se tak zřejmě dostane na svou novorozeneckou váhu.

    „Celebrity dodnes nepochopily, že výživa a především problémy spojené s výživou patří do rukou nutričních terapeutů, ačkoliv na to s kolegy neúnavně upozorňujeme. Někdy nezapomenou podotknout nedotknutelnou mantru: Já nikomu přece neradím, já jen sdílím vlastní zkušenost. V tomto případě bohužel probíhá i ta veřejná rada zdarma, která vás bude stát možná pár tisíc, pokud si nakonec od dealerky Terezy necháte poradit set zázračných probiotik,“ má jasno nutriční terapeutka Mgr. Hedvika Jakešová, která provozuje úspěšný web Nejenojidle.com.

    Bebarová radí i ostatním, jak zhubnout. Není to práce spíše pro výživářku?

    „Žádný nutriční terapeut by svému klientovi nikdy nenařídil půst, a především pro člověka bez stravovacích omezení nemá doplněk stravy na bázi probiotik a vlákniny smysl. Neuvážená konzumace doplňků stravy s obsahem vlákniny může mnohdy lidem i přitížit, způsobovat křeče a nadýmání,“ varuje dále Jakešová s tím, že by si celebrity neměly hrát na výživové experty. Reklama nereklama a peníze nepeníze.

    Ozvala se nám i žena, která „zázračnou“ dietu vyzkoušela.

    „Po těchto sirupech se mi zhoršilo zažívání tak extrémně, že jsem musela vyhledat odborníky a probiotika okamžitě vysadit. Čekanka a k tomu již tak vysoký podíl vlákniny ve stravě byl asi ten důvod. Samozřejmě nikdo z dealerů o tom nechtěl ani slyšet,“ uvedla.

    Úbytek váhy je to opravdu velký.

    Nezbývá než varovat před neodbornými dietami, které neprobíhají na Instagramu jen formou ezoterických rad a kurzů, ale i formou zázračného hubnutí. Dobrou radu si vyslechněte raději od odborníka než od známé tváře, která mnohdy dostává za zmínění nějaké té značky zaplaceno.

    Lékařům zřejmě třeba právě Bebarová příliš nevěří.

    „Máme trochu jinou cestu, nechodíme k lékařům, jenom k zubaři nebo občas ke gynekologovi. Asi patnáct let jsme nepotřebovali ani praktického lékaře, léčíme si všechno doma sami. Snažíme se o prevenci, pracujeme na sobě duchovně,“ řekla v dubnu pro Expres.

    Firmě jsme zaslali e-mail s žádostí o vyjádření. V době publikace článku jsme ale nedostali odpověď.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:05 úterý 10. ledna 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      72
    • Haha
      12
    • Cože
      9
    • Super
      7
    • Tvl
      6
    • Sladký
      3