Praha 5: 20. ročník Super dne Helppes již tuto sobotu

13.09.2022 8:38 | Tisková zpráva

V sobotu 17. září od 9:30 hodin pořádá v pražském Motole obecně prospěšná společnost Helppes Super den 2022, veřejnou promoci letošních psích studentů-asistenčních psů a jejich slavnostní předávání novým majitelům, lidem s vážným zdravotním handicapem.

Praha 5: 20. ročník Super dne Helppes již tuto sobotu
Foto: Praha 5
Popisek: Radní Petr Lachnit na Super den Helppes

Promoce úspěšných psích absolventů slaví kulaté výročí, letos se koná již 20. ročník. Super den proběhne pod záštitou radního Městské části Praha 5, JUDr. Petra Lachnita.

Češi jsou národem milovníků psů, alespoň to vyplývá z různých anket a statistik, pořádaných za účelem zjištění počtu a obliby těchto čtyřnožců. Ale ne každý z nás má psa, který by nás přezul, převlékl, rozsvítil lampičku, přinesl noviny a z lednice vyndal pivo. Že je možné skutečně psy tak perfektně vycvičit k pomoci lidem, kteří pomoc potřebují, to můžete vidět právě na sobotní akci, pořádané organizací Helppes, sídlící v Praze 5.

Anketa

Chcete, aby soud uznal Babiše vinným za Čapí hnízdo?

2%
89%
hlasovalo: 12042 lidí

Obecně prospěšná společnost Helppes v letošním roce oslaví na této akci jednadvacáté narozeniny organizace. Helppes je jediná nezisková organizace svého druhu v ČR, která pomáhá osobám se zdravotním handicapem na cestě k integraci, soběstačnosti a samostatnosti pomocí speciálně vycvičených psů a poskytuje zcela komplexní soubor souvisejících služeb, od zaškolení žadatele o speciálně vycvičeného psa přes proškolení klienta až po následný servis po celou dobu aktivní služby psa.

S organizací Helppes velmi aktivně spolupracuje také Městská část Praha 5, na jejímž území se Helppes nachází a jejíž představitelé podporují užitečné aktivity této neziskovky. Za Městskou část Praha 5 se zúčastní radní JUDr. Petr Lachnit, který převzal záštitu nad touto akcí.

Po celý den bude připraven bohatý program pro dospěláky i jejich dětské doprovody. K vidění budou netradiční ukázky dovedností asistenčních psů i jediného vodícího mini koníka v Evropě. Návštěvníci budou moci podpořit výcvik asistenčních, státem nedotovaných psů pro lidi s handicapem dobrovolným vstupným nebo zakoupením originálních reklamních předmětů.

Akcí provázejí moderátorka Patricie Pagáčová, Jan Čenský a Mirek Konvalina. Patronát nad letošními psími maturanty již tradičně převezmou známé osobnosti, které svým benefičním vystoupením přijdou tuto charitativní akci podpořit. Účast přislíbili např. Anička Fialová, Iva Frühlingová, Heidi Janků, Marta Kubišová, Lenny, Bára Nesvadbová, Bohuš Matuš, Jakub Kohák, Adam Mišík, Peter Pecha, Milan Peroutka, Viktor Sodoma a další známé osobnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…