Hlavní obsah

To je proměna! Má Stanley Cup i medaili z MS, teď se živí jako komik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přepnout po konci profesionální kariéry do „normálního“ života nebývá zrovna snadný úkol. S nalezením nového smyslu existence má celá řada sportovců velké problémy, které mívají i tragická vyústění. Těžký krok se přes počáteční problémy nakonec vydařil i bývalému brankáři NHL Scottu Darlingovi, jenž si našel dost nečekané živobytí.

Foto: Profimedia.cz

Scott Darling pomohl Chicagu ke Stanley Cupu, teď se živí jako komik.

Článek

Z hráče, jenž v roce 2015 pomohl Chicagu k zisku Stanley Cupu, je nyní stand up komik.

„Když jsem ukončil ve 33letech kariéru, měl jsem deprese. To trvalo šest měsíců, nevěděl jsem, co mám se svým životem dělat. Žijete ten přísně řízený život tak dlouho, a pak si lámete hlavu s tím, co si počít. Musel jsem vymyslet něco, kvůli čemu bych ráno vstával z postele," rozpovídal se Darling pro SiriusXM NHL Network Radio.

K nové práci se dostal náhodou při návštěvě klubu The Laugh Factory v Chicagu, kde shlédl stand up show komika Raye Wisbrocka, jenž v návštěvníkovi poznal bývalého gólmana Chicaga. Oba se spřátelili a zjistili, že mají velmi podobný humor. Wisbrock následně navrhl bývalému hráči, aby mu dělal jakéhosi předskokana. A tento pokus dopadl na výbornou. Na novou kariéru bylo zaděláno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Scott Darling (@scott.darling_33)

„Dokázalo mě to stejně nakopnout, jako když jsem hájil bránu v NHL. Teď jsem tím stejně poblázněný, jako jsem býval z hokeje," pokračoval.

Přiznal, že jeho novou rolí budou asi nejvíce překvapeni bývalí spoluhráči, před nimiž se prezentoval spíše jako tichý nenápadný kluk.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Scott Darling (@scott.darling_33)

To potvrdil třeba Švéd Marcus Krüger. „Byl jsem dost překvapený, když jsem se to doslechl. To by mě v souvislosti s ním nikdy nenapadlo. Nebyl to chlapík, který by byl v kabině slyšet. Zní to fantasticky, že si našel něco takového, co může dělat po konci s hokejem a co ho baví," divil se Krüger v reakci pro švédský list Expressen.

Darling má za sebou letní turné s komikem Ianem Baggem a nedávno měl show i ve městě Raleigh, kde dříve hrával hokej za Carolinu. Tam také bronzový medailista z MS kariéru v NHL po sezoně 2018/19 ukončil. Následně hrál ještě v rakouském Innsbrucku a také v Rockfordu v zámořské AHL.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Scott Darling (@scott.darling_33)

Reklama

Související témata: