Raketa je jeho štětcem, kurt jeho plátnem. Alcaraz ukázal, že budoucnost už je tady

13. 9. 2022, 15:45
Téma 49
Když Carlos Alcaraz po nedělním vítězství na US Open triumfálně padl na záda - a připomněl tak svůj idol Rafaela Nadala - bylo to příznačné. V průběhu let se na US Open vystřídali různí šampioni, například Daniil Medveděv nebo Dominic Thiem, ale toto vítězství bylo trochu jiné. Možná jsme právě byli svědky opravdového příchodu dalšího tenisového velikána.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz

O španělském teenagerovi se již dlouho mluví jako o muži, který by měl převzít vedení po Big Three. Rafael Nadal, Novak Djokovič a Roger Federer dominují tenisu už téměř dvě desetiletí, přičemž první dva jmenovaní ještě ve 35, resp. 36 letech válí na grandslamech.

Alexander Zverev a Stefanos Tsitsipas se pokoušeli narušit monopol na vrcholu mužského tenisu, ale s velmi malým úspěchem. Medveděv a Thiem měli jisté úspěchy, ale vzhledem k tomu, že Rus se mimo tvrdé povrchy potýká s problémy a Thiem má neustále potíže se zdravím, Nadal a Djokovič obnovili svou dominanci.

Nadal vyhrál první dva letošní grandslamy, když porazil Medveděva v Austrálii a Caspera Ruuda ve Francii, zatímco Djokovič přehrál Nicka Kyrgiose ve Wimbledonu.

Neznamená to, že by některý z nich byl špatný hráč, ale prázdné místo, které brzy vznikne, je třeba zaplnit. Tenis ho možná konečně má.

Alcaraz se narodil ve španělském El Palmaru a v roce 2018 se připojil k akademii svého budoucího trenéra Juana Carlose Ferrera. O dva roky později, v pouhých 16 letech, debutoval v hlavních soutěžích na okruhu ATP.


Opatrný rozjezd, pak dominance
Alcarazův rok 2022 je vskutku obdivuhodný. Poté, co ho zahájil pětisetovou prohrou s Matteem Berrettinim ve třetím kole Australian Open, si mnozí uvědomili, že je předurčen k tomu, být tenisovým velikánem.

První velké vítězství Alcaraze přišlo na turnaji Masters 1000 v Miami, kde se stal nejmladším šampionem. Ještě působivější je však jeho prvenství na Madrid Open. Tam porazil tři nejvýše nasazené hráče Nadala, Djokoviče a Zvereva a došel si pro titul.

Stal se prvním teenagerem, který našel recept na Nadala na antuce, prvním hráčem, jenž na jedné antukové akci porazil Nadala a Djokoviče, a zároveň prvním mužem od roku 2007, který po cestě za triumfem na Masters vyřadil tři hráče z Top 4.

Bylo zřejmé, že Alcaraz je přírodním úkazem. Své soupeře klidně smete jako neúprosná přílivová vlna. Přesto se však projevila jeho syrovost a nevyzrálost, když ve čtvrtfinále Roland Garros utrpěl porážku se Zverevem a v osmifinále Wimbledonu s Jannickem Sinnerem.

Na US Open přijel v poměrně nejisté formě, když předčasně vypadl v Kanadě a Cincinnati. Rychle se ukázalo, že to vůbec nic neznamenalo.

Alcaraz si došel pro první z jistě mnoha grandslamových titulů, když ve finále porazil Caspera Ruuda. Jeho vítězství také znamenalo, že se stal nejmladší světovou jedničkou v historii. Dříve aspirant na trůn je nyní mužem, který na něm sedí pohodlně a důstojně. O jeho vzestupu na vrchol nemůže být pochyb.

Cesta za titulem může být pro mnohé inspirací. Alcaraz je prvním mužem od Stefana Edberga v roce 1992, který vyhrál osmifinále, čtvrtfinále a semifinále v pěti setech. Dvě z těchto utkání končily až po druhé hodině ranní, a to včetně majestátní bitvy proti další hvězdičce Sinnerovi.

V New Yorku se stal nejmladším mužem od Nadala v roce 2005, který vyhrál jeden ze čtyř majorů, což přispělo k dalšímu srovnávání obou hráčů.


Raketa je jeho štětcem, kurt jeho plátnem
Podobnost mezi Alcarazem a Nadalem je však reálně dána pouze jejich národností a houževnatostí. Alcaraz je do značné míry svůj. Pokud bychom chtěli srovnávat, podobá se spíše Djokovičovi.

Děsivým aspektem jeho hry je vyspělost, která vzdáleně přesahuje jeho věk. Jeho všestranný tenis je hrou zkušeného profesionála. Je to umělec a jeho raketa je jeho štětcem. Kurt je jeho plátnem.

Už teď se umí chovat jako chladnokrevný zabiják. Ve vypjatých chvílích umí být úplně klidný. Nikdy nehraje na jistotu, když je pod tlakem, ale naopak se zdá, že mu okamžik dodá dávku adrenalinu. A daří se mu.

Má před sebou ještě dlouhou cestu, aby dosáhl kariéry jednoho z nejlepších hráčů všech dob - Nadala - ale ve stejném věku je Alcaraz potenciálně mnohem komplexnějším hráčem než on.

Teenager si získal přízeň fanoušků po celém světě díky své schopnosti udělat z každého svého zápasu hollywoodský trhák.

I když snadno vyhraje, má v každém zápase asi tři nebo čtyři momenty, které se dostanou na sociální sítě. A jindy se prostě rozhodne vyhrát pětihodinový epos. Pohoda.

Na tenisový kurt chodí vyhrávat, ale je naprostou nutností, aby se u toho i bavil. Zdá se, že by raději zábavně prohrál, než ošklivě vyhrál. V mužském tenise už bylo mnoho falešných následovníků a velká trojka stále drží nadvládu nad grandslamy. Ale tentokrát to vypadá jinak.

Komentátor ESPN Patrick McEnroe to cítí také.

"Je pozoruhodné sledovat Alcaraze, jak spolu se Sinnerem, Tiafoem a dalšími mladými hráči zvyšuje tempo hry," řekl v neděli. "Pro mě je to opravdu začátek, ne konec, ale začátek skutečného střídání stráží v mužském tenise."

Alcaraz je nyní superhvězdou a je až strašidelné pomyslet na to, čeho by mohl dosáhnout. Vzhledem k tomu, že Nadal a Djokovič se blíží ke konci svých blyštivých kariér, není úplně nepředstavitelné, že by mohl dosáhnout hranice 20 grandslamů a trochu se přiblížit Nadalovu současnému mytickému počtu 22.

Pro tenis je to nové, ale opravdu vzrušující období, kdy se Alcaraz pomalu dostává do jeho čela. Bylo by bláhové úplně odepsat starou gardu, ale je fér říct, že budoucnost je konečně tady.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Tolga Akdeniz / Livesport

Komentáře

49
Přidat komentář
Marduch
https://sport.aktualne.cz/tenis/alcaraz-je-ukaz-nema-slabinu-rika-savrda-stin-vidi-ve-skanda/r~85d3d59634d511ed8b4e0cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
Reagovat
Amputace
Nechápu,jak Alcaraze někdo může považovat za hype. Je mu 19 a má úplně všechno, včetně mentality pro velké zapasy, coz celé next gen v čele s Tsitsipasem či Zverevem až zoufale chybí. Do dvou let to bude kompletní tenista schopný vyhrávat velke turnaje na jakémkoli povrchu. Navíc má už i GS. Neumím si představit, co by musel v 19ti předvádět, aby to podle některých nebyl hype..
Reagovat
Marduch
smile
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Tennisfan77
Jop, ale sračky typu, že je na 60% potenciálu a přehnaný mediální humbuk bez špetky pokory, to je trošku navíc.

Pořád na GS neporazil nikoho z BIG3 - finále s Ruudem je tak trošku low, sorry, do pěti ho dostal čilič i Sinner i Tiafoe, klidně mohl do pěti i ve finále.

Je strašně slabý frontrunner, ztrácí náskok, má problém odskočit soupeři na větší rozdíl a pořád je to N1, která má na svůj spot nejméně bodů za 20 let.

Medveděv měl loni 8600 bodů a byl n2, 2020 měl Nadal skoro 10k a byl n2, se svými body z letoška by byl rád za TOP3 v uplynulých letech.

GS je fajn, ale pořád to je úroveň někde Thiema v primu, ten však nebyl N1 protože to prostě nestačilo.
Reagovat
Amputace
Právě, že na těch řečech o 60ti procentech potenciálu nic přehnaného není, když mu není ani dvacet let. Na svém maximu samozřejmě není (v 19ti ani být nemůže) a už teď je to hráč, které v podstatě nemá slabý úder, navíc se na jeho hru skvěle dívá: časté přechody na síť, wonder údery, celkově útočné pojetí, i skvělá fyzička, takže vrátí i nemožné. Vůbec se nedivím, že jsou z něj média odvařená - nikdo takový tady dlouho nebyl.

No ale něco úplně jiného je race to London a počet bodů po všech odečtech, zvláště v této covidové době, kdy to s odečítáním a přičítáním bylo všelijaké, letos například nebyly body za Wimbledon atp. Letos Alcaraz nahrál 6,460 a to se ještě hraje celá hala. Thiem měl v roce 2020 8,325 bodů, Medvěvěv loni 7,070. Třeba Djokovič loni 9,370. To klidně Alcaraz může atakovat, kdyby třeba vyhrál TM.

Jasně, že v letech, kdy Nadal nebo Djokovič vyhrávali 2-3 GS za rok a účastnili se většiny turnajů, by jedničkou nebyl, ale to vůbec nic nedokazuje.

Jemu nevyšla příprava na US, tam hodně poztrácel, jinak má ale výkony velice stabilní na všech površích od začátku roku až doteď.

S Thiemovou sezónou 2020 mi to přijde dost nesrovnatelné, protože Thiem kromě US Open nevyhrál žádný velký turnaj, kdežto Alcaraz vyhrál GS, dvě tisícovky a dvě pětistovky, přičemž ani na zbylých GS nevyhořel. Thiem navíc v tom roce Nadala či Djokoviče (jejichž absencí argumentuješ) ani jednou neporazil.

Komu se v 19ti letech podařilo něco podobného? Jedině Nadalovi. A to stále není konec sezóny.
Reagovat
Tennisfan77
To já však nerozporuju, jenom říkám, že sezóna je dosti ovlivněná a pořád nemá skalpy BIG3 na GS.

Thiem porazil na GS Djokoviče i Nadala, vyhrál taky Masters, pětistovky, ale v primu byl mnohem později, to beru.

Na GS to mají podle mě 50/50, oba dva vyhráli poměrně slabě obsazené finále, Thiem tam měl alespoň toho Zvereva.
Reagovat
Amputace
No a třeba Thiem v roce 2020, kterého vytahuješ jako jakýsi příklad, neměl jejich skalpy ne na GS, ale vůbec.

Thiem byl blíže tomu být vrstevníkem big3, než Alcaraz, tudíž měl daleko větší šance tam s nimi hrát a porazit je. Nemůžeš to srovnávat. Je klidně možné, že už se s nimi Alcaraz na GS neutká - je jim 35 a 36 let. Ale co to dokazuje? Bude nejspíš dominantní ve své éře a proti svým vrstevníkům.

Ty třeba podceňuješ Ruuda a bereš ho jako slabého soupeře. Ale viděl jsi, jak v tom finále hrál? To vůbec nejde srovnat s tou tužkou, co hráli Zverev a Thiem ve finále US 2020. Já ani trochu nepochybuji, že by s ním měl problémy i Djokovič.
Reagovat
turista
Ruud hrál dvě finále GS v tomto roce. Bylo to jako nebe a dudy. V NY hrál proti Alcarazovi opravdu dobře a bojoval. Na RG proti Nadalovi hrál mizerně a odevzdaně. Tak dostal ve 3.setu potupného kanára.
Reagovat
Tennisfan77
Btw Thiem vyhrál v roce 2020 USO, hrál finále AO, QF na French Open a měl skoro o 3K bodů více, než má teďka na n1 Alcaraz a byl třetí v žebříčku.

Takže abych to uzavřel. Alcaraz ano, ale kdo ví co by vyhrál, kdyby třeba Djokovič hrál AO, měl body za Wimbledon a hrál by taky USO.

Tipnu si, n1 by nebyl a asi by neměl ani GS. smile
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Pe3k
S tím bych asi i souhlasil, ale faktem zůstává, že letos porazil Djokovice i Nadala. Vyhrál 3 velké turnaje na US open musel přes 3 hráče v top formě. Jeho vina to není, že je sezona jaká je. Uvidíme příští rok. Osobně se těším na jeho souboje s Nadalem, Djokovicem a Medvěděvem čili s těmi co dovedou nejlépe bránit. Alkáč není největší sympaťák, pokud se na něj nalepí blázni typu Rafaeoli či peggy, bude těžké mu nějak fandit, ale ten styl kterým vyhrává se mi zkrátka líbí. Konečně přišel někdo kdo nestojí jak usraný celý zápas na základní čáře (Djoko, Nadull, Medvěd), agresivně útočí, má pestrou hru plnou různých lobů a náběhů na síť. smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak to je bez debat, nicméně já jsem v tomto prostě silně obezřetný.

Navíc se domnívám, že ten zápas, kdy porazil Djokoviče v Madridu byl v koncovce o tom, že Djokovič prostě už nemohl chodit, týden předtím hrál v Bělehradu totální hnůj, nestíhal, neměl fyzičku, byl úplně mimo, Rublev mu dal dokonce kanára.

Ten zápas s Alcarazem byl obrovsky náročný a prohrál jej o jeden fifteen, kdyby spolu hráli v Římě, Alcaraz by už možná i prohrál.

Čili skalp Djokoviče s Nadalem beru, je tam pořád to ALE.

Jak říkáš, příští sezóna napoví, už možná ta letošní, zejména Paříž a TM, pokud vyhraje i tam, asi není o čem. Uvidíme.
Reagovat
Amputace
No ale podobným způsobem si můžeš rozebrat i některé tituly těch zbylých hráčů, co jmenuješ. Thiem v roce 2020 vyhrál US až v TB pátého setu, o jeden míč. Kdyby ho nezískal, byl ten rok bez většího titulu. Navíc Zverev měl za sebou těžký pětiseták v semifinále a celkově strávil na kurtu více času než Thiem.

Djokovič loni na FO dvě otočky z 0:2 na sety - stačil na druhé straně kurtu trochu psychicky stabilnější soupeř, a o druhém titulu z RG, neřku-li boji o kalendářní GS si mohl nechat zdát.
Reagovat
turista
Já bych Djokovičovy dva tituly z RG tak nerelativizoval. Hrál tam také důležité zápasy v jiných letech, které tam mohl a měl vyhrát. V důležitém okamžiku bohužel například zahrál dvojchybu, zmastil big point a bylo po všem. Bilanci zápasů 85/16 tam má skvělou. Vyhořel tam jenom ve finále 2020, jinak to bylo důstojné od něj.
Reagovat
Amputace
Ale to já ani netvrdím, že to od něj bylo nedůstojné. Já tvrdím, že podobným způsobem, jakým Tennisfan napadá letošní úspěchy Alcaraze a vítězství nad největšími rivaly, dají se lehce napadnout i úspěchy jeho soupeřů z předešlých let. K tomu něco vyhrát patří často notná dávka štěstí, kterému se samozřejmě musí jít naproti - a to se nevyhnulo letos Alcarazovi, ale ani loni Djokovičovi či předloni Thiemovi.
Reagovat
Krisboy
Mladí dravci už se těší. Ale v Melbourne ho pošle do důchodu někdo jinej, než Alkáč.

https://www.nastartu.cz/trilety-zakaz-vstupu-je-zruseny-novak-djokovic-muze-do-australie
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo bude poslán do důchodu?
Reagovat
Nola
Vojna trvá sedem rokov, svet krváca z ťažkých rán,
do konca je len pár krokov, ten kto vládze uteká.
Skúsime to cez vesmír, skúsime to cez vesmír.
Máme slušný starší koráb, je v ňom miesto pre všetkých,
pre poklady čo sú v moriach, aj pre "duchom chudobných"

https://www.youtube.com/watch?v=XR2eT0qJwqA
Reagovat
Nola
nadcasova metalova skladba, plati pre dnesnu dobu, ceski fans ich milovali aj miluju, doporucujem pustit aj pre tych tenisovych blaznov, plati aj pre nich smile
Reagovat
turista
Djokovič do důchodu nepůjde i kdyby na AO 2023 nevyhrál.
Reagovat
Tennisfan77
Sen Alcaraze je si zahrát s Federerem.

Tak kdo by nechtěl hrát s tím nejlepším všech dob, Škoda, ze se tohle Carlosovi velmi pravděpodobně nesplni.

Asi bych ten zapas chtěl vidět, někde na AO17-18, to by byl dobrý zapas, síť, voleje, čopy, epic forehandy, těžko říct jak by to dopadlo.
Reagovat
Rafaeoli25
Prosím nezačínej zase debatu o nejlepším všech dob. To je fakt subjektivní, už se s tím všichni smiřme smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jestli už je budoucnost tady se teprve uvidí v dalších měsících a hlavně na dalších GS. Alcaraz musí potvrdit právě vydobytou pozici. Jednoduché to mít nebude, každopádně zasluhuje velkou poklonu a respekt, že dvou největších cílů dosáhl již před svými dvacátinami, v tomhle ohledu získal primát. Příští sezóna bude moc zajímavá - Alcaraz, Nadal, Djok a možná i Sinner mohou nabídnout solidní představení smile
Reagovat
Tennisfan77
Za mě strašně přehnaný hype, který dokazuje, že tenis nutně hledá náhradu za BIG3.

Ovšem nikdo si neuvědomuje, že taková náhrada velmi pravděpodobně nikdy nepřijde. Moc nevěřím tomu, že někdo vyhraje 14 RG, 9x AO, nebo 8x Wimbledon a vůbec, že se někdo dostane přes 10GS.

Alcaraz má určitě potenciál, ale ten jeho tenis je brutálně fyzicky náročný a aby dominoval do 35ti let, bude potřebovat mít na své straně všechny proměnné.

Zlomový bude letošní rok po prvním GS, pokud vyhraje třeba v Paříži a i na TM, tak to bude určitě zajímavé, příští rok na GS jsem obrovsky zvědavý, na AO s Djokovičem a Nadalem, na French Open zase, ve Wimbledonu Djokovič, do toho obhajoba dvou Masters a jednoho GS.

Brzy na predikce, příští měsíce ukážou.
Reagovat
Nenela
Ohanis se tady Nadalem, ale zrovna Nadaluv tenis je extremne fyzicky narocny a je stale ve spicce. Nevidim duvod, proc by to nemel zvladnout i nekdo jiny
Reagovat
Patik
Zvládnuť to možno zvládne ale akú cenu zato zaplatí..
Reagovat
Tennisfan77
Jsem nikde Nadala nezmínil, to už máte všichni z jeho kempu stihomam?
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
příští rok bude třeba mít min. 8 tis. bodů
ale na TM získá body navíc
Reagovat
soloo
každopádne 1 GS už má
Reagovat
paddy
německý tennismagazin.de tuto fotku zařadil do nejlepších fotek z USO 22

https://www.tennismagazin.de/content/uploads/2022/09/gettyimages-1418627630.jpg

foto dokazuje, proč má tak brzo úspěch

Alcarazovy výsledky nejsou proto kvůli věku překvapivé, je podobný typ jako Nadal

jeho progres v přštích 3 letech už nebude tak velký jako u jiných 19letých

držím lajnu, že má potenciál na 5 GS, přes 8 se dostalo jen pár jedinců
na vrchol se šplhá snadněji, horší je se na něm udržet
Reagovat
Patik
https://i.pinimg.com/originals/84/6e/5a/846e5a724c36d2c24f67480fd8f3443f.png

to mi nevychádza.
Reagovat
Pe3k
No jeho trenér tvrdí, že je teprve na 60%, pokud ano, tak se bude hrát už jen o druhé místo...
Reagovat
Patik
No asi by som predovšetkým trošku spomalil s Alcarazom i keď jeho výsledky vzhladom na jeho vek sú obdivuhodné..získal síce GS ale niekoľko ďalších turnajov bol len do počtu..Keby Sinner premenil jeden fiftín Alcaraz by skončil vo štvrťfinále a teraz by sme nespievali ódy na Carlosa..vyhrať môže vždy ktokoľvek ale obhájiť je iná úloha a preto si radšej počkajme na ďalšiu sezónu..je tu Medvedev a ani Djokovič ešte nepovedal posledné slovo.
Reagovat
Rafaeoli25
Získal GS, vyhrál 2 Masters, 2 pětistovky, na jednom Masters v sf, kde skončil až na Nadalovi. To, že se mu nepovedly dvě Masters přece nic neznamená ne?
Reagovat
Krisboy
Koukám na různé jeho HL z USO a bavím se náramně. smilesmile

V tom klukovi něco je! smile
Reagovat
Pe3k
Pěkný článek, tentokrát jsem si to s chutí přečetl a nejen rychle projel jako obvykle...Tiafoa bych vůbec nezmiňoval, ten vůbec nepatří do takové debaty o tenisových velikánech.

Koment dole k Sinnerovi. Sorry, ale je mu 21 nevyhrál žáden velký turnaj, jeho best rank je 9. S top hráči pravidelně prohrává, fyzicky je slabý, nemá pořádný servis. Jistě je to kvalitní hráč, ale na vyhrávání gs to není. Možná, že po odchodu Pig 3 bude vákuum, kdy bude moct vyhrát gs i hráč typu Sinnera, ale osobně si to nemyslím. Nyní je v žebříčku 11 a v race až 14 a to přesto, že x hráčů ani nehraje a sezona byla ovlivněna kovidem a válkou, tak toho nedokázal nijak využít.
Reagovat
Martan1
Nesouhlasím, viděl jsem teď jeho zápas s Alcarazem a hrál naprosto špičkově. Podání měl super.
Reagovat
Ereinion
podání právě není Sinnerova silná stránka, možná i kvůli tomu nedopodával
Reagovat
paddy
ve stejném věku měl Federer srovnatelné výsledky jako Sinner, pouze navíc vítězství v Madridu
na GS měl dokonce Sinner v součtu lehce lepší výsledky

dobrý hráč by v 21 měl být v top10, ale o celé kariéře to ještě nic nevypovídá, stejně jako úspěch Alcaraze v 19
uvidíme za 5 let
Chang v 17 vyhrál GS, a pak se plácal

PS: až budeš mít čas, tak si nastuduj Federera smile
Reagovat
Pe3k
Když bylo Fedexovi 19 porazil ve Wimbledonu obhájce titulu a tehdejšího goata Samprase a ve 22 začal dominovat tenisu, což Skinnera ve vší úctě k němu nečeká...Fedex byl horký hlava s nekonečným potenciálem. Janek je dříč, ale nevidím u něj moc prostoru pro zlepšení. Nerad přirovnávám tenisty, ale je to spíše takový nový Berdych. Alkáč to má otevřené, je o 2 roky mladší a už má gs a je světová jednička, takže pokud někdo zaslouží "hype" je to on.
Reagovat
paddy
Sampras už byl na ústupu, vypadával v prvních kolech, vyhrál 67% zápasů, rok zakončil jako 10., ve 2k Wimbledonu hrál pět setů s Cowanem, který se dostal max 165. na světě

Siniaková porazila Serenu, ale pro lidi, kteří rozumí tenisu, to žádnou váhu nemá
mnoho top10 hráček vč. Barty nikdy neporazilo Serenu, a v poslední době Serena prohrávala s průměrem jako na běžícím pásu

kvůli kulturistickému tělu je lepší se něj dívat jako, že mu je 21 let, pak už budeme více na zemi smile
Reagovat
Pe3k
Na ústupu určitě byl, ale ještě o rok později vyhrál GS.U ROgera šlo v podstatě jen o potvrzení toho, že má velký potenciál, ale jedna výhra samozřejmě nic neznamená (J1rka by mohl vyprávět). Tenisu rozumět můžeš, ale zkus rozumět Siniakové smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sampras na ústupu byl, přesto to stále byl hráč, v jehož silách byly GS tituly, což potvrdil následující rok na USO.
Reagovat
fazil
Stridani strazi by to bylo, kdyby zacal pravidelne porazet Rafu a Djokovice. Ale jeden byl ze hry, pac nebyl 100% rozehranej a druhej tam ani nebyl. Zverev bez nohy... No uvidime. Samozrejme musi uz taky nastoupit ti mladi, ale zatim to tak nevypada. Sem tam nekdo z nich neco vyhraje, ale ze bude nekdo z nich vyhravat konzistentne grandslamy treba 5-8 let v rade, to si nemyslim. Nebo spis me o tom zatim nikdo z nich nepresvedcil.
Reagovat
kolapse
myslím že carlito tu dvacku taky udělá, přeci jenom big 3 se mlela navzájem a tím pádem i okrádala, to asi carlosovi hrozit nebude, tzn hladší cesta k 20GS, ale Casper teda taky super progres smile nevypadá to u mě zas tak beznadějně, sledování tenisu po konci kariéry djokoviče smilesmile
Reagovat
Marduch
Janick ho zchladí na 10 GS.
Reagovat
Martan1
Tady se bude okrádat zase Carlito (na tvrdym) s Casperem (na antuce), někdy se Sinnerem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist