Zde může být vaše reklama.

Před sezónou Tomajko: Doufám, že začneme dobře

Tomajko: Doufám, že začneme dobře

foto: Petr Pelíšek

14. 09. 2022 - 11:18

Hokejisté HC Olomouc mají za sebou v zásadě vydařenou přípravu. V její finální fázi sice přišla minisérie bez potřebné produktivity, ale šance, ty nechyběly nikdy. Což se pak projevilo v generálce proti Trenčínu, ve které Mora nastřílela čtyři branky. Novou sezónu extraligy zahájí Olomoučtí v pátek 16. září v Plzni. A bude to bez Davida Krejčího, lídr týmu z minulého soutěžního ročníku se rozhodl pro návrat zpět do Boston Bruins.

Po pěti letech odešel z HC Olomouc zkušený kouč Zdeněk Moták, přesunul se do Třince. Realizační tým pak coby asistent doplnil Boris Žabka, jako hlavní kouč povede Moru Jan Tomajko. Novým trenérem brankářů se stal Martin Prusek. Došlo také ke změnám v kádru, nováčky v něm jsou Jakub Orsava, Lukáš Anděl nebo Pavel Musil. „Jsou tady, myslím, že už si na náš styl zvykli. Ale pořád to byla jen příprava, zápasy naostro začnou až 16. září,“ řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

Moře se povedlo poslední utkání přípravy vítězně, doma zdolala Trenčín čtyři jedna. „Začali jsme špatně, dostali gól, pak to bylo takové nervózní. Ale dali jsme hezkou branku v přesilovce, vstřelili více než dva góly, to jsou určitě pozitivní věci,“ řekl Tomajko. „Skončila nám příprava, teď už to vypukne. Doufám, že sezónu začneme v pátek dobře,“ podotkl.

Olomouckým se na závěr přípravy povedlo rozstřílet, což je před první extraligovým zápasem jistě pozitivní. „Nedávali jsme góly. Ale většinou jsme měli velké množství šancí. Herní projev se určitě zvedla, takže si myslím, že jsme na začátek sezony nachystaní,“ uvedl Tomajko. „Jsme zvyklí na to, že si musíme šancí opravdu vytvořit více. Proto musíme hrát takto, nedá se nic dělat. Budeme pracovat na tom, abychom dávali více gólů z dorážek, v tom se musíme zlepšit,“ podotkl.

Další články