Do místních částí opakovaně putují dotace, třeba na fotbalové kabiny

TISKOVÁ ZPRÁVA
Do místních částí opakovaně putují dotace z města
 

 
 
Vyškov, 12. září 2022 – Díky nadšení místních sportovců a dobrovolníků se Kulturní dům v Opatovicích postupně opravuje a stává se z něj víceúčelové zařízení pro volnočasové aktivity dětí a dospělých. Nyní přichází na řadu rekonstrukce prvního nadzemního podlaží, které má sloužit především dětem. V Rychtářově si zase místní sportovci svépomocí opravují nevyhovující kabiny u fotbalového hřiště.

Obě stavby pomáhá financovat město Vyškov prostřednictvím individuálních dotací.

Tělovýchovná jednota Sokol Opatovice existuje už 100 let a v současné době pod ni spadá oddíl kopané, turistiky a cyklistiky a nohejbalu. Mimo to se ve spolupráci s Mateřskou školou Opatovice věnuje i práci s dětmi a mládeží a pravidelně pořádá akce pro seniory. „Většina našich aktivit se odehrává ve sportovním areálu, který tvoří právě kulturní dům s klubovnou, společenským sálem a tělocvičnou a také přilehlé venkovní sportoviště,“ vysvětluje vedoucí spolku Stanislav Drozd, proč považují za důležité investovat finance i svůj čas právě do přestavby kulturního domu.

Cílem aktuálních rekonstrukčních prací, na které zažádali o dotaci mimo jiné i město Vyškov, je zpřístupnění 1. nadzemního podlaží. „Prostor, který má být především dětskou klubovnou, zatím není možné využívat. Nejsou dokončeny například rozvody elektřiny, opraveny stěny a položena nová podlahová krytina,“ vyjmenovává Drozd některé z prací, které se vyšplhají na konečnou částku 490 tisíc korun. Od města opatovická sokolská jednota získala 183 tisíc, zbytek by měla pokrýt dotace z Jihomoravského kraje, dary sponzorů i vlastní zdroje spolku. Rekonstrukci plánují dokončit na konci roku.

O potřebné finance na opravu nevyhovujících sportovních kabin u fotbalového hřiště v Rychtářově zažádali také členové místního sportovního klubu. Město jim skrze individuální dotaci poskytlo 732 tisíc, které vystačí na materiál k opravě kabin a odvoz souvisejících odpadů. „Samotnou rekonstrukci provádíme svépomocí. Zapojují se členové klubu, známí i někteří fanoušci našeho fotbalového družstva,“ vysvětluje člen výboru Zdeněk Kuchtíček.

Technický stav budov, které slouží jako šatny, sociální zařízení i kabina pro rozhodčího, nebyl dobrý. „Střechou zatékalo, elektroinstalace a hygienické zázemí neodpovídalo současným standardům,“ přibližuje stav objektu Kuchtíček. Když vše dobře půjde, chtějí místní fotbalisté začít využívat nové kabiny na jaře příštího roku.

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 12.9.2022 / 12.9.2022

Počet návštěv: 372
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém