20 vítaných novinek na HBO Max jen za poslední týden

Foto: Psi nenosí kalhoty (SF Studios Fin.), Příběh služebnice (Hulu), Belle (Toho Company)

HBO Max nadělilo další nálož novinek. Do nabídky se dostala premiérová pátá řada oblíbeného Příběhu služebnice, v šesté sezóně pokračují Rick a Morty, nové epizody hlásí také Dobrý boj a Hříšníci. Na HBO Max se navíc vrátily filmy režiséra Jiřího Mádla – Pojedeme k moři a Na střeše, přidán byl kompletní sitcom Máma čítající dohromady osm řad. Doporučit musíme také filmovou Lékořicovou pizzu, výborné sci-fi Predestination s Ethanem Hawkem nebo méně známé tituly jako Dětská odpovědnost a Toto hrdina.

Angličan, který vylezl na kopec (a slezl z hory)

Foto: Miramax Films

Britští kartografové urazí vesničany, když jejich oblíbenou horu oficiálně prohlásí za obyčejný kopec. Brzy však zjistí, že svérázní místní obyvatelé v čele s vynalézavým hostinským se nenechají oklamat.

Báchorky

Maďarsko roku 1945. Krátce po druhé světové válce, kdy v zemi panuje chaos a nejistota, se podvodník na útěku zaplete do vášnivého milostného vztahu se svou zachránkyní, jejíž muž se má každým dnem vrátit domů z fronty.

Belle

Mamoru Hosoda převedl na plátno pohádku Kráska a zvíře, a to zcela originálním a ryze současným způsobem. Otevírá před námi dva světy, naprosto rozdílné a přesto bytostně propojené…

Děti bouře

Foto: Johan Kruger

Po smrti matky se Rachel a Jamie pod vedením svého stoického otce, který má zlomené srdce, vydávají na strastiplnou cestu na západ krásnou, ale nebezpečnou prérií, kde během zlaté horečky v 19. století hledají štěstí a nový život.

Dětská odpovědnost

Příběh dvanáctiletého Raye, který je souzen za vraždu, byl natočen podle skutečné události. Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách a sleduje jak události, které vedly k vraždě, tak rozvíjející se drama soudního procesu.

Dobrý boj – 6. řada

Rok po událostech zachycených v poslední epizodě Dobré manželky zničí začínající právničce Maie pověst finanční podvod, který současně připraví její mentorku Diane o všechny úspory. Obě jsou tak nuceny začít od nuly.

Hříšníci – 5. řada

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí…

Já a moji bratři

Čtrnáctiletý Nour žije v dělnické čtvrti a má před sebou nudné prázdniny. Náhodné setkání s operní pěvkyní, která vede letní kurzy, mu však otevře nové obzory…

Karel, já a ty

Saša cítí, že se její vztah s manželem Karlem vyčerpal, a tak od něj na čas odchází. Útočiště nachází u Dušana, starého známého. Oba se snaží zorientovat ve svých vztazích a vzájemně jsou si v tomto tápání oporou.

Lékořicová Pizza

Film vypráví nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. Pohodový snímek natočil Paul Thomas Anderson.

Máma – 8 řad

Foto: CBS TV Network

Christy chtěla být v mládí psycholožkou, jenže teď si jako matka samoživitelka vydělává na živobytí jako číšnice v restauraci. Především se ale potýká se závislostí na alkoholu. Navíc není jedinou problémovou osobou ve své rodině…

Na střeše

Profesor Rypar poskytne dočasné útočiště Songovi, mladému Vietnamci, jehož našel ukrytého na střeše svého domu. Mohou však dva takto odlišní lidé vůbec sdílet jeden prostor, aby z toho nebyla katastrofa?

Neúnavný

Úspěšný malíř a umělec Damien je ženatý s restaurátorkou nábytku Leïlou. Navzdory bipolární poruše se snaží žít dál, i když ví, že své milované ženě možná nikdy nebude moci dát to, po čem touží…

Pojedeme k moři

Jedenáctiletý Tomáš se chce stát filmařem, užívá si natáčení, ale jen do chvíle než zjistí, že kamera dokáže odhalit i věci, které jsou nepříjemné. Pátrá po příčinách otcova lhaní a odhalí tak rodinné tajemství, které má hluboké kořeny…

Predestination

Elitní agenti cestují v čase, aby zabránili různým zločinům. A jeden z nich teď musí překazit děsivý teroristický útok v New Yorku… Velmi nedoceněný film s výborným Ethanem Hawkem.

Příběh služebnice – 5. řada

Výpravný seriál vykresluje dystopickou a nepříliš vzdálenou budoucnost republiky zvané Gileád. Nezdravé životní prostředí i rozvoj sexuálně přenosných nemocí nastolil v USA, rozvrácených II. občanskou válkou, mor neplodnosti.

Psi nenosí kalhoty

Juhova žena se nešťastnou náhodou utopila. Muž se i po letech stále cítí otupělý a neschopný navázat vztah s ostatními lidmi. Vše se však změní, když potká dominu jménem Mona.

Sběratel Ruben Brandt

Psychoterapeuta Rubena Brandta začnou sužovat děsivé sny, v nichž figurují obrazy klasických mistrů. Pověří čtveřici pacientů, zkušených zlodějů, aby pro něj tato díla ukradli. Je to totiž jediná cesta, jak noční můry zaplašit.

Tiché srdce

Tři generace jedné rodiny se sjely na víkend. Sestry Sanne a Heidi přistoupily na přání své nevyléčitelně nemocné matky zemřít dřív, než se její zdravotní stav zhorší. S postupem času však začnou vyplouvat na povrch staré konflikty.

Toto hrdina

Foto: Pan Européenne Distribution

Thomas je posedlý myšlenkou, že byl po narození při požáru v porodnici vyměněn se svým sousedem Alfredem. Je přesvědčen, že bohatý Alfred žil život, který měl patřit jemu.

Pokračuj na výběr nejlepších novinek z HBO Max z minulého týdne