Banes Motor České Budějovice
15.09.2022, Lukáš Mareš

Klienti z Centra BAZALKA navštívili trénink juniorů

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ve středu 14. 9. 2022 přivítali junioři Motoru klienty z Centra BAZALKA. Štěpán a Kuba společně se svými třemi asistentkami v čele s Martinou Koudelkovou si prohlédli kabinu juniorů a pozdravili se s hráči. Ti předali dětem motorácké minidresy a samolepky s logem klubu. Trenéři Karel Herr a Jan Trummer st. vyhověli přání Štěpána a darovali mu trenérskou tabuli s nakreslenými cvičeními. Kromě toho dostali klienti od kustoda Bohumila Lidrala staré motorácké dresy, do kterých se hned s radostí oblékly.

Když se tým juniorky převlekl do výstroje, proběhla na ledě první plochy společná fotka a také slavnostní buly, které vhodili Štěpán s Kubou. Předtím, než se návštěva s námi rozloučila, mohla sledovat část tréninku na ledě. Setkání se účastnili také manažer mládeže Zbyněk Rýpar a mentální kouč klubu Lukáš Mareš. Organizačně vypomohla rovněž asistentka manažera mládeže Kristýna Francová.

Návštěva BAZALKY byla součástí klubového sociálního a výchovného programu, který u mládeže Motoru započal již v loňské sezoně. Tehdy navštívila BAZALKA naše dorostence. Program má za cíl podporovat u hráčů vědomí, že není na světě jen hokej, ale že jsou obklopeni mnoha palčivými sociálními tématy. V Motoru se snažíme s hráči pracovat tak, aby měli šanci poznávat město České Budějovice i z jiné než hokejové stránky. Cílem je být prospěšný svému okolí, být citlivý k potřebám druhých a učit se smysluplně pomáhat. Sociální program je součástí komplexní koncepce výchovy hráčů, o kterou se v klubu stará mentální kouč Lukáš Mareš. Věříme, že touto cestou budeme do budoucna vychovávat nejen špičkové sportovce, ale především uvědomělé a zodpovědné lidi.

Děkujeme tímto Centru BAZALKA za jejich další návštěvu a těšíme se na příště!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....