Dnes Úterý - zatazeno 14°C
Zítra Středa - obcasny-dest 16°C
Úterý 7. 5. 2024
Svátek má Stanislav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 9 postavila sportovní halu u školy Na Balabence, stála necelých sto milionů korun
Nová sportovní hala. Foto: P9

Praha 9 postavila sportovní halu u školy Na Balabence, stála necelých sto milionů korun

Novou sportovní halu otevřela dnes Praha 9 v areálu Základní a mateřské školy Na Balabence, jejíž je zřizovatelem. V hale jsou dva sály, posilovna, sklady nářadí a kabinet. V podlaží pod úrovní terénu se nachází zázemí pro tělocvičny a šatny žáků. Náklady na stavbu dosáhly částky necelých 100 milionů korun včetně DPH. Informovala o tom mluvčí radnice Majka Kurková. Hala bude k dispozici nejen žákům ZŠ a MŠ Na Balabence, ale i veřejnosti.

Sportovní halu, která je navržena ve tvaru písmene L, a svou kratší stranou přiléhá ke stávající budově základní školy Na Balabence, stavěla od května 2021 firma Geosan Group. Projektovou dokumentaci k ní zpracovala firma Czech Hans Design s.r.o. 

Otevření nové sportovní haly udělalo pomyslnou tečkou za postupnou rekonstrukcí školního areálu ZŠ a MŠ Na Balabence, která začala už v roce 2018. 

„Nejprve jsme modernizovali školní kuchyni, následovala rekonstrukce a rozšíření kapacity školní jídelny, to vše nákladem 15 milionů korun. Loni jsme otevřeli osm nových tříd – šest jich vzniklo přestavbou staré, již nevyhovující tělocvičny, a další dvě se nachází v nové přístavbě k ní,“ přibližuje průběh modernizace školního areálu Na Balabence radní Prahy 9 Zdeněk Davídek (za STAN). 

Přestavbu staré tělocvičny a přístavbu nového objektu celkem s osmi třídami realizovala firma Z&D stavební a radnice Prahy 9 za ni s přispěním magistrátu zaplatila zhruba 42 milionu korun včetně DPH. 

Tyto stavební úpravy školských prostor v ZŠ a MŠ Na Balabence a přístavby v dalších školách Prahy 9 jsou podle Davídka reakcí na velký nárůst počtu žáků na devítce. 

„Již v roce 2018 jsme dokončili nové přístavby škol v ZŠ Novoborská a ZŠ Špitálská, v současné době stavíme zcela novou ZŠ a MŠ U Elektry pro více než 700 žáků, hotová je hrubá stavba,“ dodal starosta Prahy 9 Tomáš Portlík (ODS). 

Modernizace areálu Na Balabence navíc samotné škole přinesla skvělý bonus v podobě celkového propojení všech jejích budov v každém podlaží.


Autor: Hla

Hasiči Prahy 1 ochlazovali běžce při maratonu

Včera ve 23:22

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Prahy 1 byla nasazena při nedělním Pražském mezinárodním maratonu. Využili svou záchranářskou techniku a vybavení jednak pro chlazení běžců přímo na trati a také pro zdravotnickou pomoc při případném kolapsu některého...

Záchranáři na maratonu ošetřili 52 lidí

Včera v 09:12

Záchranáři během nedělního pražského maratonu ošetřili 52 lidí. Čtyři z nich převezli do nemocnice, informovala  záchranná služba hlavního města na síti X.

Festival United Islands of Prague navštívilo přes 45 tisíc lidí

5. května 2024 ve 14:06

Více než 45 000 návštěvníků zaplnilo od středy do soboty pražský Střelecký ostrov, Slovanský ostrov, Náměstí Václava Havla, Janáčkovo nábřeží a desítku klubů po celé Praze. Během čtyř dní festivalu United Islands of Prague zahrálo na 23 scénách víc než sto umělců z celé Evropy. Hlavní scéna byla...

Veteráni vyrazili z Prahy do Atén

4. května 2024 ve 13:14

V druhém ročníku akce Oldtimer Express vyrazilo v sobotu ráno z Prahy 43 posádek veteránů, historických aut v zachovalém stavu na cestu po Evropě. Bude mít pět zastávek a skončí v Aténách. Organizátor Josef Zajíček, který je i jedním z účastníků, řekl ČTK, že nejde o závod a cílem je dojet...

Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

4. května 2024 ve 12:04

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionu korun na fungování služeb péče o děti v dětských skupinách. Jedná se o první třetinu přiznané částky pro rok 2024 a prostředky přiznané v rámci zúčtování příspěvku na provoz za 3. třetinu...

Další články
Nahoru