Podpora z ANO je koaliční komplikace starosty Kaminarase

Starosta Velkého Meziříčí Alexandros Kaminaras dostal politickou podporu od svého dosavadního místostarosty Františka Smažila (ANO). A tím okamžitě klesl koaliční potenciál Kaminarase i jeho uskupení Společně VM. Pro ODS, KDU-ČSL a ČSSD je tato politická podpora dosti podstatnou komplikací pro úvahy o sestavování budoucí koalice.

Přislíbená podpora z velkomeziříčského ANO staví Kaminarase a jeho uskupení Společně VM mimo půdorys budoucí koalice. Koalice postavené na půdorysu morálních a mravních hodnot vládní koalice SPOLU.

´Nic jiného než křeslo starosty není pro současného starostu Kaminarase politickou výhrou. K vládnutí ale potřebuje sestavit koalici. A to bude velký Kaminarasův problém díky podpoře hnutí ANO.

Podpora hnutí ANO pro starostu Kaminarase naopak zvyšuje šance na volební úspěch ODS. Lídr ODS Petr Juda má šanci být starostou buď z vůle voličů nebo politických partnerů v budoucí koalici. Pro KDU-ČSL i ČSSD je snažší představit si v křesle starosty lídra ODS Petra Judu než současného starostu Alexandrose Kaminarase, kterého k moci tlačí hnutí ANO.

A tak předvolební politická podpora hnutí ANO je pro současného starostu a ambiciózního lídra Alexandrose Kaminarase přímou jízdenkou do opozičních lavic. S podporou ANO se vládnout Velkému Meziříčí dá jen těžko. To snad Kaminarasovi vysvětlí místní politici hned po volbách.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů