Whittaker odpověděl na Chimaevovu výzvu ke společnému tréninku a rád by "Vlka" poslal na Adesanyu

Whittaker odpověděl na Chimaevovu výzvu ke společnému tréninku a rád by "Vlka" poslal na Adesanyu zdroj: Profimedia

K Robertu Whittakerovi se donesla zpráva o tom, že by si s ním Chimaev rád zatrénoval. Australský sympaťák není proti a rovnou nachystal pro svého nového čečenského kamaráda pořádný úkol.

Khamzat Chimaev s oblibou tvrdí, že bude bojovat kdykoliv a s kýmkoliv. Jednu výjimku však přece jen má, je jí ex-šampion střední váhy Robert Whittaker. Když se čečenského "Vlka" na tiskové konferenci po UFC 279 novináři zeptali, zda by poměřil síly s australským „Smrťákem“, odpověděl překvapivě zamítavě:

„Mám toho chlapa rád a nechci s dobrými chlapy bojovat. Potřebuju nějaké záporáky. Chci bojovat se záporáky, abych pak necítil lítost. Chtěl bych s ním trénovat, je opravdu dobrý, jeden z nejlepších na světě.“

Tato slova se donesla až do Austrálie a Whittaker není proti:

„Slyšel jsem, co Khamzat říkal o tom, že chce bojovat se záporáky, a chápu to. Pokud chce trénovat společně, tak já taky a můžeme spolu jít lovit padouchy,“ smál se australský bojovník. „Myslím, že to bude velká zábava a můžeme spoustu lidí pořádně přejet.“

Čečenský "Vlk" udělal tento víkend před turnajem pořádné fighterské faux pas, když nesplnil limit pro welterovou divizi o takřka 3,5 kg. V této váze je přitom veden na 3. místě žebříčku a očekávalo se, že v případě vítězství nad Diazem dostane titulovou šanci. Jenže kvůli neudělání váhy matchmakeři UFC neví, nakolik mu můžou v budoucnu důvěřovat, a sám šéf Dana White přiznal, že to je velký problém.

Pro Chimaeva tak může být nutný přesun do střední váhy, kde chce ostatně také získat šampionský titul. A Whittaker si myslí, že by tam dokázal rozvířit vody:

„Je to těžké, ale myslím, že stylisticky by zvládl porazit spoustu borců v divizi,“ zapřemýšlel nahlas Robert. „Vlastně bych rád viděl Chimaeva bojovat s Pereirou. Myslím, že by to pro něj byl skvělý zápas, a myslím, že by to otevřelo oči a ukázalo, co Pereira dokáže.

V tom má Whittaker určitě pravdu, protože Pereira je elitní kickboxer, který ještě není v MMA tolik ostřílený. I tak si ale vybojoval titulový zápas proti Isralu Adesanyovi, když před pár měsíci knockoutoval Seana Stricklanda hned v prvním kole. Naproti tomu Chimaev je především excelentním wrestlerem a stylisticky by byl tento zápas velice zajímavý.

Whittaker by ale klidně Chimaeva pustil ze řetězu a namířil jej i na současného šampiona Adesanyu:

„Rád bych viděl Chimaeva bojovat s Israelem už jen proto, že stylisticky je ve hře tolik různých proměnných, že je to pro mě zajímavé. Navíc budu moci svého nového kamaráda Chimaeva nasadit proti dvěma chlapům, které chci porazit,“ smál se Australan nad svým plánem.

Chimaev už ve střední váze v UFC odbojoval dva zápasy a oba ukončil hodně dominantním způsobem. Johna Phillipse uškrtil ve druhém kole a Geralda Meerschaerta dokonce knockoutoval za 17 vteřin. Čečenský bojovník je svým vzrůstem naprosto přirozená střední váha a pravděpodobně by v této divizi skutečně dokázal udělat pořádné vlny.

Že se však spojí s nynějším druhým mužem střední váhy Whittakerem a budou spolu skutečně trénovat, je dost nepravděpodobné už kvůli tomu, že by jeden z nich musel přesídlit na jiný kontinent. Ale kdo ví, třeba se někdy potkají v zákulisí nějakého turnaje a domluví se na jednorázové výměně zkušeností a technik.e

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články