13 výborných novinek na víkend z Netflixu a HBO Max

Foto: Příběh služebnice (Hulu), Pomsta na druhou (Netflix), Lékořicová pizza (Metro-Goldwyn-Mayer)

Milovníci anime se mají na pozoru. Netflix uvedl očekávaný seriál Cyberpunk: Edgerunners ze světa stejnojmenné videohry, premiéru na téže službě měl také celovečerní snímek Dům na vlnách od režiséra skvělého Penguin Highway, výborné anime naservírovalo rovněž HBO Max – fantasy Belle od uznávaného Mamoru Hosody. Mezi nejlepší novinky na víkend jsme zařadili ještě film z produkce BBC Dětská odpovědnost, pohodovou Lékořicovou Pizzu nebo start páté řady oblíbeného Příběhu služebnice. Konkurenční Disney+ tentokrát žádný zajímavý titul neuvedl.

Bejval sem slavnej

Dvacet let po vrcholu kariéry se bývalá hvězda chlapecké kapely seznámí s mladým nadaným bubeníkem a nečekaně dostane druhou šanci se proslavit. Hudební komedie, ve které hraje Ed Skrein. (Netflix)

Belle

Mamoru Hosoda převedl na plátno pohádku Kráska a zvíře, a to zcela originálním a ryze současným způsobem. Otevírá před námi dva světy, naprosto rozdílné a přesto bytostně propojené… (HBO Max)

Cyberpunk: Edgerunners – 1. řada

V dystopickém světě prolezlém korupcí a plném kybernetických implantátů se nadaný, ale lehkomyslný kluk z ulice snaží stát žoldákem a renegátem v jednom a žít na hraně. Anime ze světa stejnojmenné videohry. (Netflix)

Dětská odpovědnost

Příběh dvanáctiletého Raye, který je souzen za vraždu, byl natočen podle skutečné události. Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách a sleduje jak události, které vedly k vraždě, tak rozvíjející se drama soudního procesu. (HBO Max)

Dům na vlnách

Jednoho osudového léta se parta školáků ocitne v opuštěné budově, která pluje po otevřeném moři. A cestu domů budou muset hledat ve svém nitru. Natočil Hirojasu Išida, režisér chváleného anime Penguin Highway. (Netflix)

Hříchy naší matky – minisérie

Děti Lori Vallowové zmizí a při pátrání vyjde najevo série podezřelých úmrtí a vražda. Policie se zaměří i na jejího manžela, který spolu s ní očekává brzký konec světa. Od režiséra dokumentů Právě jsem zabil tátu a Ta dívka z fotky. (Netflix)

Lékořicová Pizza

Film vypráví nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. Pohodový snímek natočil Paul Thomas Anderson. (HBO Max)

Příběh služebnice – 5. řada

Výpravný seriál vykresluje dystopickou a nepříliš vzdálenou budoucnost republiky zvané Gileád. Nezdravé životní prostředí i rozvoj sexuálně přenosných nemocí nastolil v USA, rozvrácených II. občanskou válkou, mor neplodnosti. (HBO Max)

Pomsta na druhou

Svržená královna nóbl soukromé školy uzavře tajnou dohodu s nevýraznou novou studentkou a pak se obě společně pomstí svým nepřátelům. Temná komedie s Mayou Hawke ze Stranger Things a Camilou Mendes z Riverdale. (Netflix)

Psi nenosí kalhoty

Juhova žena se nešťastnou náhodou utopila. Muž se i po letech stále cítí otupělý a neschopný navázat vztah s ostatními lidmi. Vše se však změní, když potká dominu jménem Mona. (HBO Max)

Sběratel Ruben Brandt

Psychoterapeuta Rubena Brandta začnou sužovat děsivé sny, v nichž figurují obrazy klasických mistrů. Pověří čtveřici pacientů, zkušených zlodějů, aby pro něj tato díla ukradli. Je to totiž jediná cesta, jak noční můry zaplašit. (HBO Max)

Winx Saga: Osud – 2. řada

Parta náctiletých se na čarodějné internátní škole Alfea odhodlaně učí ovládat svoje kouzelné schopnosti, držet krok se soupeři a neztrácet hlavu kvůli lásce. Seriál inspirovaný animovaným Winx Club pro děti. (Netflix)

Zrcadlo, zrcadlo

Zaměstnanci kosmetické firmy se s vlastními touhami vyrovnávají tím, že se sami se sebou hádají před zrcadlem. Oslava výročí založení firmy se přitom nezadržitelně blíží. Španělská komedie posbírala mnoho kladných ohlasů. (Netflix)

Pokračuj na víkendové tipy z minulého týdne