Hlavní obsah

Vítej staříku! Williamsová vítá Federera v tenisovém důchodu, loučí se i české hvězdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ona sama svůj konec sice avizovala, ale oficiální „sbohem“ ještě vlastně neřekla, i když i její vzkaz na sociálních sítích nasvědčuje tomu, že své poslední zápasy na okruhu WTA v kariéře opravdu odehrála právě na uplynulém US Open. Serena Williamsová v něm totiž vítá Rogera Federera mezi tenisovými důchodci. On svůj definitivní konec oznámil ve čtvrtek skrze prohlášení na sociálních sítích.

Foto: Siggi Bucher, Reuters

Dvě tenisové ikony, které se navždy zapsaly do historie tohoto sportu - Serena Williamsová a Roger Federer (na snímku z roku 2003) už jsou tenisovými důchodci.

Článek

Jednačtyřicetiletý Švýcar ve čtvrtek odpoledne oznámil, že zápasy, které se uskuteční příští týden v Londýně v rámci Laver Cupu, budou jeho posledními a po nich ukončí svou bohatou kariéru. Dvacetinásobný grandslamový šampion měl v posledních letech vleklé problémy s kolenem, které mu neumožnilo vrátit se zpět do stoprocentní formy.

„Vždy jsem k tobě vzhlížela a obdivovala Tě. Naše cesty byly tak podobné. Inspiroval si miliony lidí včetně mě a nikdy na to nezapomeneme," napsala na Instagramu Serena Williamsová, která konec kariéry avizovala před US Open.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Serena Williams (@serenawilliams)

Čtyřicetiletá tenistka ocenila způsob, jakým se Federer s kariérou rozloučil. „Skončil jsi tak, jak si vždycky hrál - dokonale. Tleskám ti a jsem zvědavá, co tě čeká v budoucnosti. Díky, že jsi byl takový, jaký jsi byl. A vítej v klubu důchodců," připsala 23násobná grandslamová vítězka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych)

Hold vítězi 103 titulů na okruhu ATP vzdávají i české hvězdy. „Děkuji za vše, co jsi pro tenis udělal," napsala například bývalá tenistka Barbora Strýcová. „Rogere - vždy si pro mě byl obrovskou inspirací. Tvá elegance, tvůj půvab, tvá krásná hra. Vždy jsem si tě vážila a chci ti pogratulovat k úžasné kariéře. Tenis bez tebe už nikdy nebude stejný," napsala Petra Kvitová.

„Bylo mi ctí sdílet s tebou kurt. Díky za vše, co jsi udělal pro tenis," napsal ke společné fotografii na sociálních sítích bývalý tenista Tomáš Berdych.

Reklama