InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Sudoměřicích shořela střecha sokolovny. Místní přišli o zázemí pro sport i zábavu

Desetimilionová škoda po požáru střechy sokolovny v Sudoměřicích u Bechyně. , Autor: HZS JčK

Desetimilionová škoda po požáru střechy sokolovny v Sudoměřicích u Bechyně.     Autor: HZS JčK

SUDOMĚŘICE - Čtyři hodiny likvidovali hasiči dnes ráno požár, který pohltil střechu sokolovny v Sudoměřicích u Bechyně. Oheň zničil střechu kompletně. Škoda se vyšplhala na deset milionů korun. Lidé navíc přišli o tělocvičnu i zázemí pro pořádání kulturních akcí.

Hasiči vyjížděli k požáru sokolovny v Sudoměřicích kolem půl deváté ráno. Na místě zasahovali se třemi cisternami a dvěma žebříky profesionálové z Týna nad Vltavou a Tábora. „Pomáhali nám další tři cisterny dobrovolných hasičů obcí Bechyně a Sudoměřice u Bechyně. V době požáru v sokolovně nikdo nebyl, oheň zničil střechu komplet. Příčinu šetříme," sdělila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Místní událost zarmoutila, během čtyř hodin přišli o zázemí pro sport i kulturní akce. „Je to pro nás šok. V tuto chvíli mi celá situace ještě asi ani úplně nedochází. Tělocvičnu v sokolovně využívali žáci zdejší školy i čtyři sportovní oddíly. Plánovali jsme, že po dvouleté odmlce způsobené covidem letos v sokolovně uspořádáme dva plesy, hasičský a sokolský. Přišli jsme tak i o kulturní prostor. Možná se pokusíme domluvit v sousední obci, že bychom tyto akce pořádali tam, ale na to je v tuto chvíli ještě brzy," popsala starostka TJ Sokol Sudoměřice Jana Šonková. 

Co stálo za požárem je zatím otázkou, na níž více odpovědí přinesou další dny. „V pondělí tu bude pokračovat vyšetřování. Za dva roky jsme měli slavit sto let výročí sokolovny. Myslím si, že roli mohlo sehrát stáří objektu. Nevěřím, že by požár založil někdo úmyslně," podotkla Jana Šonková. 

Škoda při požáru se vyšplhala na deset milionů korun. Zda a kdy se podaří Sokolu střechu opravit je v tuto chvíli další neznámou. „Na tyto věci je ještě moc brzy. Budeme situaci teprve řešit," řekla Jana Šonková.

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • HC 

    Reagovat

     

    Nevadí, Ukrajinci postaví novou.

    Vloženo 16.9.2022 20:33:28

    • Tomáš K. 

      Reagovat

       

      Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

      Vloženo 16.9.2022 21:21:44

    • nick 

      Reagovat

       

      A víš že možná jo. Ale to ty budeš bez práce.

      Vloženo 17.9.2022 00:39:21

      • HC 

        Reagovat

         

        Tak určitě ty líný netáhlo :o))

        Vloženo 17.9.2022 07:39:12

    • Bl.bHC 

      Reagovat

       

      Ty budeš taky dobře vymaštenej. Ale postaví, protože Češi už rukama nedělají, jen držkujou pusou (v tvém případě hubou) jak jsou já tom špatně, ty HáCéčko

      Vloženo 17.9.2022 23:47:49

      • HC 

        Reagovat

         

        Tak ty zaručeně dřepíš v kancléř a cihlu do ruky nevezmeš viď ❓ Takový kopyta jsou všude potřebný.

        Vloženo 18.9.2022 06:11:31

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace