Panáček v reality show

Farma 14: Svorka taktiků vs. babinec lenochů

17. Září 2022 | napsal(a): | reality show: Farma 14

titl2

Farma má za sebou první duel. Vypadl Miňo, jeho humor prý bude mnohým chybět, levé ruce a nechuť k práci určitě ne. Hospodář je s úkoly nešetří, ale vidina bonusu žene farmáře do práce. Až na Zena. Nevyspalý, unavený, bojí se o svůj život. Povolá zdravotníky a farmu opouští. Čeká ho důkladné vyšetření, zřejmě se jedná o postcovidový syndrom. Farmářkou týdne je nepřekvapivě Natálie, za sluhy zvolí Evu a Filipa. Rozjíždí se naplno taktizování.

duel2

Hoši u práce stíhají plánovat příští duely, kdo, kdy a s kým vypadne. Plán je jasný, vyhnat ženy z farmy. Na jednu stranu se jim nedivím, líné až hrůza, totálně zbytečné bytosti.
Prvním duelantem je podle plánu Eva. Její inteligence jí brání chápat princip duelu, ale to je vedlejší. Všichni věří, že Eva je ze hry. Do duelu si vybírá Simonu. Zen se už nevrátí, kus za kus a zpátky je Minh.

Správně nebo špatně?
vynález

Kolik mincí získají? Kdo se vrátí z duelu? Sledujte, diskutujte!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 14

Diskuze k článku

Počet komentářů: 43
1
JanaH
Reagovat

Doporučuji soustředit se v duelové disciplíně „vrkoče“ na písmena z hádaného slova.
Budou hezky pod sebou… a sice L a E.
Eva složila tato písmena chybně.
L i E měly prohozenou spodní polovinu písmene…
Bude na to krásný detail. ;-)

2
Wally
Reagovat

Pro LadyXL Eva vyhrála 3:2 i když prohrávala 2:0.

3
Stofa
Reagovat

Eva je tlačenka !!! Výkvět Slovenska !! Supr podvod !!

4
Lady XL
Reagovat

@Wally: Moc děkuji! Těším se na reakce ostatních a jak si návrat bude Eva užívat. S jejím IQ a při mém IQ nepochopím, jak mohla někam jít a nezjistit si co nejvíce info! Např,co je duel atd.

Reagovat

Do článku jsem přidala foto sporného slova, můžete posoudit sami. Simona porušila pravidla, protože jí napověděli, proto by bod stejně nezískala.

6
dejna
Reagovat

@JanaH: Všimla jsem si už při skládání a byla jsem přesvědčená, že jí to neuzná.
Ovšem to, co udělala Simona, se vymyká mému chápání. Kdyby jen natáčela hlavu, ale drze si zacouvat až k farmářům, aby získala nápovědu?! Vyloučila bych ji. :/

7
JanaH
Reagovat

@Ajda: ano, to je pravda.
Ale měli to Evu nechat opravit hned po E, které už měla špatně a Síma si teprve „nenápadně“ cupitala pro nápovědu.
Borisové znejistěli a moc moc chtěli Evika zpátky. :-)
A na celou Simonku po spatření řízku se salátem farmári rázem zapomněli. Já taky. :-D

@Lady XL: ony některé duelové disciplíny dokonce připadaly Evičce nedůstojné.

8
dejna
Reagovat

Z fb: „To není chyba Evy ani Fašianga, ale tvůrců této diciplíny. Protože červené E je přesně v půlce rozdělené, aby k záměně nedošlo a modré E je rozděleno špatně a může dojít k záměně.“

9
JanaH
Reagovat

@dejna: jj. Mně unylá Síma chybět nebude. Na rozdíl od Evika, tam můžeme „čakat nečakané“. :-D
A ještě poznámka… má to být jakože Farma inovácií. Zatím se to jeví spíš jako Farma recyklácie.

10
dejna
Reagovat

Ještě tam psali, že Simona měla špatně Z…mrkla jsem na to a vypadá to tak.

11
dejna
Reagovat

@JanaH: To jo, i Miňa recyklovali. :D

12
JanaH
Reagovat

@dejna: já mrkla na to červené E a je to tak. Ale spodní polovinu svého Z nemohla Síma umístit jinam, když jsou písmena podélně rozdělená, takže za N to nešlo a jinam nepasovalo.
V těch bočních lištách musí být nějaká vůle, aby šly písmena zasunovat, k mírnému odskoku může dojít, ale toto bylo moc okaté, ještě v detailu. Pár cm žádná míra. :-)
Ale u puzzle Evička pokořila farmářský rekord a dokázala, že je jednička. :-D

13
dejna
Reagovat

@JanaH: Já bych celé Z (tak jak je tam složené) otočila vzhůru nohama, aby delší čárka, která je teď nahoře, byla dole. :)

14
Svitka
Reagovat

Jenže, kdyby Fašiang okamžitě stopnul vrkočovú disciplínu po nápovědě Mati, byla by naše debata chudší :))
Myslím, že Simča totálně zpanikařila, což by se hráčce pokeru nemělo stát a poker face asi zapomněla na farmě u zvieratok.
Předpokládám, že Eva tam stejně dlouho nezůstane.
Jsem zvědavá, jestli Martin zadá úkol na přebudování splachovacího WC podle nejvýkonnější inspirátorky. Chi, chi,…
Podle záblesku ukázky příštího dílu jsem si vyhodnotila důvod pažravosti a lenosti Julči. Nabírá sílu aby mohla se soupeřkami „vytřít podlahu“- tady se jedná o Maťku nebo Viki (nestačila jsem rozeznat)

15
Johana
Reagovat

Nevěřila jsem, ale po zadání čtvrté disciplíny mi bylo docela jasné, že to má Eva v kapse.
Unylá a líná Simona mi chybět nebude, s Evou bude ještě zábava. To její časté blazeované připomínání čtyřicetibodového rozdílu versus naprostá praktická nepoužitelnost a sociální negramotnost mě začala bavit.
Doufám, že bonusem příštího týdne bude ( jak už avizovala Natália ) tichý pracovní bojkot a nová farmářka týdne sklidí jak zasela.
Co se týká trestu pro nápovědku, doporučila bych automaticky sluhovský mundúr Tím pádem z lenošící pětky zbyde jen Džuly, ale tu donutit dělat něco smysluplného není v lidských silách.

16
JanaH
Reagovat

@dejna: tak to mne nanapadlo. Chjo, doposud jsem žila v domění, že Z-tko má obě ty „nožičky“ stejně dlouhé. :-))

@Svitka: hospodár z naší milované vědkyně chrochtá blahem. Takže tipuju, že si příští týden chlapi máknou při vykopávání latríny a budou nahlas Evika velebit. Stejně jako pak další, kteří budou muset ten (pochopitelně separovaný) obsah vyvážet. :-D

Johana: ano, ano, blazeované… to je přesný výraz. Doplněno skromným stydlivým pousmáním, jakože to nič. :-))
Jsem taky zvědavá na fitnesku, jak moc ten její avizovaný bojkot bude platit. A líbilo by se mi, kdyby stoprocentně.

17
JanaH
Reagovat

Kdo nemáte možnost sledovat dopředu, těšte se na pondělní díl!
Je vážně výživný.
Samožer Baron se projeví v celé své omezené buranské kráse.
Takové pánské přirození se hned tak nevidí.

18
Lady XL
Reagovat

Díky za komenty, výživné 😁 Už se těším na další díl. A Evce jsem držela palce, i když mi není sympatická. Ostatně už jste to tu psaly, proč udělat unylé zrzce pápá…

19
Dadla
Reagovat

Tak jsem teď dokoukala Duel a jsem nakonec ráda, že dopadl, tak jak dopadl, protože Simona mi vadila je o malinko míň než Eva a ta má aspon nějaký potenciál a dá se od ní čekat i nečekané na rozdíl od rozplizlé Simony… Těch excesů v Duelu u skládání slov jsem si všimla také, ale Simona mě tím drzým a „nenápadným“ pokusem získat nápovědu od farmářů vytočila tak, že bych v tu chvíli Evě prominula, ikdyby to slovo vyskládala vzhůru nohama. Tyhle podvody ve hře nesnáším, a pokud to někdo udělá ještě takhle blbě, je to ještě hloupější a trapnější. Takže jsem ráda, že krasavice zmizela :-))) Na velkou farmářku tipuju Alex, která mě tím svým kňučením už leze na nervy, fakt, hlásek jak postřelený konipásek…tak se těším, jak se vší autoritou farmáře týdne bude pisklavě velet a půlka farmy ji bude ignorovat :-D

20
Svitka
Reagovat

Baronův odchod bez pocty a fanfár mě nepřekvapil (Markíza zveřejnila, takže ne spoiler), ale zarazilo mě, že když pro něj přišli chlapi ze štábu, vítal je slovy: „Idete pre mňa? Dobre.“ Že by scénář?
Dominik v předchozích debatách velmi, velmi trefně charakterizoval Alex : „jedovatá květinka, která skrz medový hlásek a sofistikovaný projev, umí zamířit do citlivého místa“. Líp bych to nenapsala. Úplný otrušík zlomocný napuštěný cyankáli. Potvrzuje se to, kdykoli otevře pusu. Sladce zákeřná. Jinak úúúžasná, jak umí sama sebe pochválit. Víc až příště, protože to už by byl spoiler.

21
Lady XL
Reagovat

@Svitka: Taky jsem si toho všimla a přemýšlela nad tím. Říkám si, jestli ho možná nezavolali do té „kadibudky“ nebo-li zpovědnice a že ho tam třeba varovali, co se může stát…. Ale taky je divné, že právě reagoval dost pokorně a ihned šel. Takže mi to přijde z jeho strany jako rezignace a možná dohoda. Ale naskýtá se otázka – kdo přijde za něj? Že by zrzka??
Jinak díl fakt výživný…., dál psát nebudu.

22
Svitka
Reagovat

@Lady XL: Možná počkají ještě na další duel a pak pošlou pomocníky, bandity, či jak se tentokrát budou ti „čo tu nerobili od začiatku …“ nazývat.

23
zeppelin
Reagovat

Jak je vidět z příspěvků, Markíze se podařilo z hlediska sledovanosti sestavit opět zajímavý tým.
Stavitelé : Michal, Baron, Kristián a Šimon. Stavitele nemají rádi většinou více diváci, než farmáři. Ti vědí, že se farma bez nich v první fázi neobejde a jsou zdrojem obživy a bonusů. Mě pasuje Michal.
IQ klub – Eva, Zen, Filip, Giuli a Viktória. Eva a Zen je (byl) skvělý studijní materiál. Giuli musela mít v testech nějakého „přítele na telefonu“. Nejpřirozenější mně přijde Filip – překvapil líčením na duel.
Paraziti : Giuli a Minh. Kolektivní přínos tak 1 %, spotřeba značná. Minh se to snaží maskovat svým „rádoby“ humorem, Giuli nemaskuje nic.
Kuchyně – Natália – ten kdo ovládl kuchyni, má vždy dobrou startovací pozici. Když k tomu připočtu její sebevědomí, asertivitu a členství ve svorce, tak klidně může být v pětce.
Zbytek – Alex – ztotožňuji se s názory v diskusi. Martina a Simona naprosto nevýrazní. O Simoně se tady psalo jako o hráčce pokeru, v duelu se moderátor o ní zmínil jako o „Poker krupiérce“. To je určitě skvělá příprava na budoucí hráčku, ale hrát o peníze je vyšší level.
Moderátor – suchar, kterého by mohla nahradit Alice. Zpovědi duelantů přes telemost a do arény by ji přivezli na kolečkách. Třeba by uhlídala lépe pravidla v duelu.

24
ema
Reagovat

baron vraj rozbil 3 kamery, tak mozno preto isiel hned.

a za vyhodeneho nepride nikto (aspon doteraz to tak byvalo). Len ak odide niekto zo zdravotnych dovodov tak za neho pride nahrada.

25
Dadla
Reagovat

No, dnešní díl fakt adrenalinový. Baron se teda předvedl v celé své primitivnosti, prostě agresivní blb.. A Kristian zhruba to samé, akorát ještě hloupější…teda pokud je to vůbec možné. Jsem ráda, že ho diskvalifikovali, u takového člověka fakt nevíš, čeho je schopný, když ho něco vytočí a jeho vytočí navíc téměř vše, protože to je namyšlený a sebestředný narcis. Snad ten odchod tomu druhému troubovi sebere aspoň trochu vítr z plachet a přestane vyvádět. To je ten případ prťatého přiblbla, který potřebuje mít vedle sebe dalšího přiblbla, aby si připadal silnější. Sám by se nezmohl na nic. No jsem zvědavá na další díl, začíná to mít fakt spád :-D

26
Lady XL
Reagovat

@Dadla: Tak si Kristiána krásně okomentovala. To na něj sedí – tedy podle mne :-). Pro kamaráda by se nechal třeba vyloučit, ale vůbec nepobírá, zda ten kamarád stojí za to, zda jedná čestně atd. Prostě – slepý, hluchý. Takoví lidé se pak snadno ovládají a navádějí k různým excesům. On jak malé dítě, najednou vyrukoval s tím, že ho bolí ruka. Proč si nezavolal zdravotníka?
Mimochodem jsem tam zaznamenala opět několik porušení pravidel, kde je ta Alice? Však by měla hned reagovat? Stačilo, aby „vylezla“ ze stolu, když u něj zrovna víc lidí jedlo (spíše ujídalo) a to bez FT! A Minh? Pěkně falešný! Je s každou skupinkou a hlavně tam, kde se nepracuje a jí. To Jůlie aspoň mele furt to svoje a nedělá pro nikoho, jen pro sebe…. Vždy mne ale zajímalo, jak řešit, když se část lidí spojí a revoltuje, tj. nepracuje, dělá naschvály. FT s tím nic neudělá, nemůže je on vyhodit „z práce“, nedat jim prémii…, tady to Alex zkusila s jídlem a to ještě oklikou a jaký byl řev! A nelíbí se mi, že pak dostane od hospodáře vynadáno FT (ať je to kdokoliv), že si neudělal pořádek…? Jak proboha? Jsou to dospělí jedinci a když si někam lehne, tak s ním nikdo nehne….

27
JanaH
Reagovat

A jak to Prťaté přiblblo po vyhazovu svého vzoru a velitele najednou vzalo zpátečku! :-D
Úplně jsem slyšela, jak mu v duté makovici rachotí kolečka, než si poskládal, že by mohl taky rychle vyfičet.

@Lady XL: Alica na nějaké porušován pravidel kašle, jak je vidět.
Té dabující hérečce asi chybí notičky, takže vždycky reaguje, až je dostane.

28
dejna
Reagovat

Jáááj, to je hotová squadra azzurra! :DDD
Po každé nové týdenní epizodě si říkám, že to už nemůže být výživnější, a ono je! :D
Dnes jsem pomalu nestíhala, kdo je proti komu. :DD
Jo a myslím si, že Baron ty kamery poškodil schválně, protože se bál vzít Fífu do duelu. ;)
Počet mých fanoušků: 0 :D

29
JanaH
Reagovat

@dejna: kdesi jsem zahlídla, že má vraj Imro domluvený jakýsi fight a byl si ho na Farmě zpropagovat. :-D

30
Lady XL
Reagovat

@dejna: Že jo, také jsem chvílemi nestíhala :-D. Byl to fičák :-D. Myslím, že tohle ještě na žádné farmě nebylo. Jinak opět přestávám ale úplně rozumět Evě a nechápu, jak může žít v tomhle světě. Jedno tedy chápu – naprosto pohrdá lidmi, kteří dělají rukama, prostě fyzickou práci. Ti jí nestojí za řeč a fyzická práce je jí odporná. Nechápu, jak své případné vynálezy dokáže prosadit v reálném světě, když si je neumí ani nakreslit, natož vyrobit nějaký prototyp. Jí by měli dát samostatný úkol a to fyzického rázu – v tu chvíli raději odejde z Farmy. Chudák pes.

31
Johana
Reagovat

Umělá inteligence moc inteligence taky nepobrala. To její ,,detegujem pohyb“ mě hodně irituje. Pokaždé mám chuť ji fláknout jak Škopková synovi při psaní svatebních pozvánek.
Moderátor mi při vědomostním kvízu udělal radost, že neobracel zpátky zodpovězené otázky, jak to nesmyslně dělala Evelyn tři roky.
Počet mých fanoušků také rovný nule…možná snad nemastný, neslaný, ale pracovitý, šikovný a nekonfliktní Šimon, pokud se teda nenechá zmanipulovat Fionou.
Doufám, že se za odejitého psychopata nevrátí Síma.

32
Dominik
Reagovat

Všichni jsou tam tak krásně dysfunkční a je to docela podívaná :D Imrův odchod zavání konspiračními teoriemi a pokud vezmeme do úvahy všechny informace, tak bych i věřil tomu, že druhý den schválně mlátil do kamer a dělal brajgl, aby byl následně odejit. Ať už je pravda jakákoliv, tak chybět mi tam rozhodně nebude a Kristián by mohl taky vysmahnout. I přes to, že je Filip provokoval, tak všechny ty komentáře na jeho vzhled jsou za mě ubohost.
Jó Alex, to je úkaz :D baví mě jak sama sebe i všechny okolo přesvědčuje jak je silná, dobrá, férová. Pak přijde fáze ohovárání/zhroucení a na konci dne je se sebou opět spokojená jak to všechno krásně zvládla :D Miluju její výměny názorů s Natálií, jak vždycky proti sobě stojí a pasivně-agresivním, středně klidným hlasem si oponují. Ty by do sebe klidně skočily, minimálně fitnesska do Alex :D
Šimona si tam ty tarantule už obmotávají do sítí :D ale jedinej z chlapů co je celkem v pohodě.
Paní Eva si určitě pojede svoje bomby, ze kterých někdy sám nechápu :)

33
Svitka
Reagovat

Výživně nám to Markíza servíruje: šikana, vyhazov, štrajk… a tady je pokračování:

Trpký koniec farmárskeho dobrodružstva: Eva to nakoniec nezvládla, odchádza domov! | Aktuálne | Televízia Markíza (markiza.sk)

a pro zajímavost: Julča doplnila hladinku a perlila:
Nie som alkoholička! Giuliana prezradila, prečo na Farme toľko pije | Aktuálne | Televízia Markíza (markiza.sk)

36
Dominik
Reagovat

Tak bomby nakonec nepojede, škoda :D

37
Lady XL
Reagovat

Už jsem stihla zaznamenat na Markíze Evin odchod. A moc mne překvapilo, co o ní píší – uznávaná bioložka a odbornice na umělou inteligenci… – no měla si tam tedy povídat s Alicí, ale ta nějak na ni nereflektovala :-D. A že ji ostatní nepochopili, tedy její vynálezy… No já je taky nepochopila, když o nich neustále jen mluvila a nebyla moc schopná sama to předvést… Jak píší o jejím výbuchu, tak jsem na to zvědavá (bohužel až ze záznamu), nejspíš podle všeho se jí dotklo, že se jí vytklo, že fyzicky nepracovala. Proboha ono se to od ní požadovalo?? :-D :-D Ona jí Markíza zapomněla říct, že tam bude muset i pracovat, ne jen něco vymýšlet a ostatní jí budou tleskat a provolávat slávu a vše za ní udělají….

38
JanaH
Reagovat

@Dominik: taky z toho nemám radost. No čo už.
Přijde mi i více než zvláštní, že se Evik „dohodla“ s produkcí. No čo už podruhé. :-D
Krom Šimona se mi zdá i Fífa v pohodě, z holek ani jedna.

@Lady XL: jj. A proto jsem už dříve psala, že by mě moc zajímalo, co jí (a Zenovi) Borisové nakukali a naslibovali, když ptáčka lapali. ;-)

39
dejna
Reagovat

Kdy je prosím duel, když není dnes?

40
sideways
Reagovat

@dejna: sobotu

41
dejna
Reagovat

@sideways: dík :)

42
Svitka
Reagovat

U Evy mám schizofrenní pocity. Na jedné straně je mi jí líto a přeju jí, že už je ve své zajeté bublině, na druhé straně mě dost štvala svou zatvrzelostí a sobectvím. Na vině je možná i exkluzívní smlouva.
Alex se snažím porozumět, asi má nějaký mindrák, ale stručně řečeno, vadí mi a nemám ji ráda.
Natálii jsem fandila, i když mi trochu vadilo, že se chce posouvat v soutěži přes kuchyň a vaření (viz její profil na Markíze). Jenže tím, co předvedla v tomto týdnu, ztratila u mne glanc. Mohla být víc nad věcí a nas..štvání realizovat elegantněji.
Kristián – jak nesmírně pracovitý chlapec, a jak úúúžasně uprímný, co na srdci, to rychlostí blesku na jazyku, aniž by to štrejchlo mozek, a jak neuvěřitelně jednoduchý!!
Miňo – ten hoch mě irituje, ale to je moje vina, nejsem vůči podobným charakterům psychicky odolná.
Mám pro Markízu zlepšovák: uspořádejte příště jednu Farmu jen pro yutobery a influencery, tam ať se vyřádí se svými extravagancemi, absurditami a vším, co je zviditelní. A pak udělejte jednu RETRO FARMU -vzor, viz první až cca 7, 8, 9 ? Farma. Pro staromilce a zkostnatělé jedince, jako jsem já, to bude balzám na oči i duši. Jo, vím, mělo by to vadu. Vzhledem k dnešnímu stavu společnosti by to asi nemělo tu „Sledovanosť“

Vzpomínáte?:
https://farma.markiza.sk/aktualne/2060407_byvala-farmarka-to-dokazala-syn-ma-po-narocnej-operacii

Přidat komentář