Brno dostalo šest branek! Olomouc i Vítkovice znovu slaví, Třinec padl

Foto: hcmotor.cz

18. září 2022, 18:09

Josef Prášek

Druhé kolo rozehrál skvěle Hradec Králové, který si odvezl z Karlových Varů všechny tři body. Slaví také Sparta, Liberec nebo Pardubice. Stoprocentní v letošním ročníku zatím jsou Olomouc, Vítkovice a České Budějovice.

Olomouc má druhou výhru 2:1!

Po dvou kolech šest bodů? Kdo by to od Olomouce čekal. Hanáci po výhře 2:1 na ledě Plzně uspěli i doma.

Tentokrát proti Mladé Boleslavi, pomohl k tomu i Matouš Menšík, který se poprvé trefil v Tipsport extralize. První branku má po návratu do Olomouce i Pavel Musil. Nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen Branislav Konrád, který si připsal 38 zákroků a inkasoval jen jednou.

Boris Žabka (asistent trenéra Olomouce): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, paradoxně nás ale lehce rozhodila naše přesilovka pět na tři, kterou jsme nezahráli vůbec dobře. Do konce první třetiny jsme tahali za kratší konec, ale ve třetině druhé jsme se vrátili do zápasu. Povedlo se nám dát dva góly, což samozřejmě pomohlo. Poté to bylo rozkouskované několika přesilovkami a oslabeními. Je vidět, že náš tým je dlouho pohromadě, je tady skvělá parta. Kluci jsou ochotni si dojít pro ránu, navíc to bylo umocněné skvělým výkonem brankáře.“

Ladislav Čihák (trenér Mladé Boleslavi): „Bylo to bojovné utkání s řadou nepřesností na obou stranách. Věděli jsme, do čeho jdeme, je začátek sezóny, všichni mají hodně sil. Přečkali jsme úvodní tlak domácích, ale vůbec jsme si nepomohli přesilovými hrami. Využili jsme jen jednu, což je na můj vkus málo. Chtěl bych ale vyzdvihnout naše oslabení. Zachytal nám skvěle brankář, který nás celou dobu držel ve hře. Dnes nám to bohužel nevyšlo, soupeř byl o gól šťastnější.“

HC OLOMOUC – BK MLADÁ BOLESLAV 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Menšík (Dujsík, Olesz), 29. P. Musil (Klimek, Olesz) – 50. J. Stránský.
Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Gebauer, Hlavatý.
Vyloučení: 8:9.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 23:39.
Diváci: 3893.
Nejlepší hráči: Branislav Konrád – Filip Novotný.
HC Olomouc: Konrád – Ondrušek, Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa, Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, P. Musil – Kunc, Knotek, Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera. Trenéři: Tomajko a Žabka.
BK Mladá Boleslav: Krošelj – Jánošík, Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – O. Najman, Åberg, P. Kousal – J. Stránský, Fořt, Lunter – Bičevskis, M. Beránek, Eberle. Trenéři: Čihák a Haken.

Gulaš sestřelil Kometu

Kometa sice ve čtvrtek v 1. kole nastřílela šest branek Karlovým Varům, ale v neděli inkasovala stejný příděl.

Velký vliv na tom měl Milan Gulaš, ten se trefil hned třikrát a zaznamenal celkový druhý hattrick letošní sezony Tipsport extraligy. Za Kometu pálili přesně jen Eduard Šalé a Luboš Horký.

Jaroslav Modrý (trenér Českých Budějovic): „Především bych chtěl pochválit fantastickou kulisu utkání. Hrál se atraktivní hokej nahoru dolů. Oba celky se tlačily do branky a dostávaly se do šancí. Dlouho to byla přetahovaná o výsledek, ale pak se nám podařilo odskočit a dotáhli jsme zápas do vítězného konce. Důležitou roli sehrály speciální týmy. Povedla se nám přesilovka a dobře jsme hráli i v oslabení. V důležitých momentech nás podržel brankář Hrachovina."

Jiří Horáček (asistent trenéra Brna): „Škoda, že jsme za stavu 1:0 pro nás nepřidali z velké šance druhý gól a neodskočili jsme. Naopak z protiútoku jsme inkasovali vyrovnávací gól. Podobně jsme mohli vyrovnat na 3:3. Pak už nám soupeř utekl. Nebyl to zápas, který by měl skončit tak vysokým rozdílem."

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC KOMETA BRNO 6:2 (2:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 13. Valský (Hanzl), 20. Přikryl (Pech, Vráblík), 35. Gulaš (Šenkeřík, Pech), 43. Gulaš, 56. Gulaš (Hanzl, Pech), 60. Valský (Hovorka, Strnad) – 12. Šalé (Zbořil, Strömberg), 36. Horký.
Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Hnát, Brejcha.
Vyloučení: 4:4.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 30:26.
Diváci: 6102.
Nejlepší hráči: Milan Gulaš – Eduard Šalé.
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis, Hovorka – Přikryl, Pech, Gulaš – Tomeček, Koláček, Doležal – Strnad, Toman, Valský – Dzierkals, Hanzl, Karabáček. Trenéři: Modrý, Čermák a Fousek.
BK Kometa Brno: Čiliak – Ščotka, Holland, Ďaloga, Gulaši, Kučeřík, Fajmon – Zaťovič, Holík, Horký – Flek, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Vincour, Kratochvíl, Süss. Trenéři: Pešout, Horáček a Otoupalík.

Reklama na hokej! Šlágr rozhodlo až prodloužení

Souboj posledního vítěze extraligy proti favoritovi letošní sezony rozhodlo až prodloužení. V něm se prosadil pardubický obránce Tomáš Dvořák.

Dynamo tak slaví cenné dva body. Dvakrát se trefil Adam Musil, premiérovou branku za Pardubice si připsal obránce Peter Čerešňák. Třinec v utkání třikrát vedl, nakonec si domů veze jeden bod.

Marek Zadina (asistent trenéra Pardubic): „Viděli jsme velmi dobrý zápas. Narazily na sebe silné týmy a bylo znát, že Třinec první zápas prohrál. Bylo super, že jsme vždycky dotáhli a dali jsme góly z přesilovek. Poté jsme se dostali do nekomfortní situace, kdy jsme prohrávali 2:3, pořád jsme ale věřili, že náš tým má charakter a sílu. Udělali jsme nějaké korektury ve hře, museli jsme to zjednodušit, více se tlačit do brány a více hrát přes obránce, což se nám podařilo a dali jsme gól na 3:3. Chtěl bych poděkovat klukům, že se nevzdali a opět ukázali charakter a našli sílu otočit ten zápas. Bereme skvělé dva body."

Vladimír Országh (asistent trenéra Třince): „Viděli jsme dobrý zápas z obou stran. V první třetině dominovaly speciální týmy: všechny góly padly v přesilovkách. Nás trochu mrzí, že jsme nevyužili tu pět na tři. Do třetí třetiny jsme i tak šli s náskokem 3:2 a doufali jsme, že to můžeme dotáhnout do vítězného konce. Pardubice bohužel ukázaly svou sílu. Naši hráči to odmakali, remíza byla zasloužená. V prodloužení jsme udělali chybu v komunikaci, domácí získali extra bod."

HC DYNAMO PARDUBICE – HC OCELÁŘI TŘINEC 4:3 po prodloužení (2:2, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. A. Musil (Říčka, Košťálek), 18. Čerešňák (Radil, Zohorna), 47. A. Musil (Košťálek, Čerešňák), 62. Dvořák (Paulovič) – 5. Daňo (Marinčin, Marcinko), 13. Marcinko (Nestrašil, M. Růžička), 40. Hrehorčák (Chmielewski, M. Doudera).
Rozhodčí: Hribik, Vrba – Kis, Lučan.
Vyloučení: 4:6.
Využití: 2:2.
Střely na branku: 30:24.
Diváci: 9085.
Nejlepší hráči: Adam Musil – Martin Marinčin.
HC Dynamo Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Radil, Zohorna, Hyka – Říčka, R. Kousal, A. Musil – Paulovič, Poulíček, Rohlík – Koffer, Urban, Rákos. Trenéři: Rulík, Král a Zadina.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Marcinko, M. Růžička – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký, Lyszczarczyk, Svačina. Trenéři: Moták a Országh.

K parádnímu obratu pomohl i Frolík

S Libercem to nevypadalo vůbec dobře, prohrával 0:1, pak dokonce 1:3.

Jenže díky skvělé třetině dotáhl zápas do prodloužení a poté do nájezdů: v těch se jako jediný prosadil Michal Birner a zajistil svému klubu dva body.

Michael Frolík pálil poprvé za Liberec, celkově se zapsal mezi střelce dvakrát. Pokaždé mu nahrával Tomáš Filippi.

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Bylo to těžké utkání proti dobře organizovanému soupeři, který nám nedal metr ledu zadarmo. První dvě třetiny se nám nepovedly, nehráli jsme podle našich představ. Hráli jsme na krásu a netlačili jsme se do brány. Dvěma chybami jsme se dostali do situace, kdy jsme prohrávali o dva góly. Ve třetí části jsme se zvedli a začali více střílet. Mužstvo ukázalo charakter. Zápas, ve kterém jsme nehráli dobře, jsme dokázali zvrátit. Toho si cením.“

Jiří Burger (trenér Kladna): „První dvě třetiny jsme nehráli vůbec špatně. Měli jsme pohyb a dohrávali souboje. Dostali jsme se do vedení 3:1, ve třetí třetině bohužel přišel pětiminutový výpadek, kdy jsme o něj přišli. Nehráli jsme dobře, dělali jsme chyby. Poté jsme to trochu srovnali a vrátili se zpět do hry. Oba týmy poté mohly rozhodnout, jenže se tak nestalo. V nájezdech už byli domácí šťastnější.“

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – RYTÍŘI KLADNO 4:3 po samostatných nájezdech (0:1, 1:2, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Frolík (Filippi), 42. Vitásek (A. Najman, Balinskis), 45. Frolík (Filippi), rozh. náj. Birner – 13. Beran (Zikmund, Indrák), 37. Procházka (Michnáč), 39. Beran.
Rozhodčí: Horák, Kika – Kajínek, Axman.
Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 33:17
Diváci: 5892.
Nejlepší hráči: Michael Frolík – Matěj Beran.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Balinskis, Melancon, Derner, Rosandić, Vitásek, J. Dvořák, Aubrecht – Birner, Bulíř, Faško-Rudáš – Ordoš, Filippi, Frolík – Vlach, Jelínek, Flynn – Rychlovský, Šír, A. Najman. Trenéři: P. Augusta, J. Kudrna a Jiruš.
Rytíři Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Kubík, Plekanec, Brodecki – Procházka, Klepiš, Michnáč – Filip, Zikmund, Beran – Bláha, Indrák, Melka. Trenéři: Vejvoda, Burger a Mach.

Skvělý sparťanský finiš

Diváci v O2 areně čekali na branku přes 50 minut čisté hrací doby. Pak rozveselil domácí příznivce Adam Polášek.

Závěr si Pražané pohlídali a přidali ještě dva údery. U všech branek byl útočník Daniel Přibyl, který zakončil zápas s bilancí 1+2. Zazářil i Jakub Kovář, který vychytal první nulu za Spartu, navíc zneškodnil i trestné střílení. Litvínov má po dvou kolech nula bodů...

Pavel Patera (trenér Sparty): „První třetina byla vyrovnaná a každý tým se bál udělat chybu. Ve druhé jsme tahali za kratší konec. Brankář a speciální formace na oslabení nás drželi ve hře. Ve třetí třetině to pak bylo o jednom gólu s tím, že kdo ho dá, bude hodně nahoře. Naštěstí jsme ho dali my a konečně jsme taky začali střílet. Ve druhé třetině jsme vjeli do útočného pásma, nestříleli a furt něco vymýšleli. Ve třetí části už tam bylo více střelby, pak máte samozřejmě i větší šanci na gól."

Vladimír Růžička (trenér Litvínova): „Přijeli jsme sem s jasnou taktikou dobře bránit a hrát na rychlé protiútoky. Myslím, že se nám to docela dařilo. V první třetině tam toho Sparta možná měla trochu víc, ale druhá byla jednoznačně v naší režii a měli jsme i poměrně hodně šancí Nedali jsme však ani jediný gól. Ve třetí třetině pak bylo jasné, že kdo dá gól, hodně se přiblíží k vítězství. My jsme drželi padesát minut, pak jsme bohužel začali nepochopitelně chybovat. Byly tam hrozné chyby v obranném pásmu, soupeř to potrestal a proto jsme prohráli."

HC SPARTA PRAHA – HC VERVA LITVÍNOV 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 51. Polášek (Přibyl), 53. Přibyl (Dvořáček), 56. Vitouch (Přibyl).
Rozhodčí: Veselý, Šindel – Zíka, Šimánek.
Vyloučení: 6:5.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 26:26
Diváci: 8214.
Nejlepší hráči: Jakub Kovář – Šimon Stránský.
HC Sparta Praha: J. Kovář – Graňák, Krejčík, Polášek, Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – D. Simon, Horák, Řepík – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Forman, Konečný, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl. Trenéři: Patera, P. Martinec a J. Hlinka.
HC VERVA Litvínov: Zajíček – Zile, Jaks, Šalda, Freibergs, Demel, Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Straka, Š. Stránský, Abdul – Chalupa, Sukeľ, Hlava – Zygmunt, Gut, Helt. Trenéři: Růžička, Mlejnek a Branda.

Mueller a Krieger táhnou Vítkovice

Vítkovice to mohou s dvěma americkými hráči dotáhnout opravdu daleko. Peter Mueller a Peter Krieger si rozumí na ledě neskutečně. Po dvou zápasech má první jmenovaný čtyři branky a Krieger pět asistencí!

I díky nim porazily Vítkovice Plzeň 4:2. Dvakrát pálil Mueller (jednou v přesilové hře pět na tři).

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): „Jsme šťastní, že jsme navázali na tři body z Litvínova. Byl to první domácí zápas před parádní kulisou, začali jsme dobře, ale poté nás zbrzdilo vyloučení. To samé bylo už v Litvínově, tohle by se nám nemělo stávat. Ale přečkali jsme to, pak jsme perfektně sehráli přesilovku pět na tři a šli jsme do vedení, což nás asi uklidnilo. Ve druhé části jsme byli slabším týmem, tahali jsme za kratší konec a byli rádi, že jsme neinkasovali více gólů. Naopak šťastným gólem v závěru druhé třetiny jsme šli do vedení 3:1 a na startu třetí odskočili. Dali jsme šťastné góly, ale to k hokeji někdy patří. Pak důslednou obranou už jsme soupeře k velkým šancím nepustili. Když už něco projde, tak nás drží Aleš Stezka. Jsem spokojený s body i s výkonem první pětky, ale potřebujeme, aby se přidaly i další.“

Miloš Říha (trenér Plzně): „Vítkovice jsou těžký soupeř, věděli jsme o jejich síle. První třetina byla z naší strany nervózní, bylo tam dost nepřesností. Ve druhé jsme se zvedli a hráli dobrý hokej. Měli jsme tlak, šance, bohužel po delším časovém úseku, kdy se k nám soupeř dostal, jsme okamžitě dostali druhý gól. Přesto jsme se do utkání vrátili a druhou třetinu byli lepší. Bohužel jsme lacině inkasovali třetí a čtvrtou branku po chybách. Jakmile soupeř odskočil o tři góly, tak už to bylo hodně těžké. Vítkovice výborně brání, ale nevzdali jsme se a zatlačili je, ale už jsme vstřelili jen jeden gól. Zklamání, nicméně podali jsme lepší výkon než doma proti Olomouci.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC ŠKODA PLZEŇ 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Mueller (Krieger, Marosz), 31. Koch (Chlán, Lednický), 39. Lindberg, 41. Mueller (Krieger) – 32. Kodýtek (Rekonen, Kaňák), 46. Kaňák (Suchý, Hrabík).
Rozhodčí: Šír, Hradil – Lederer, Synek.
Vyloučení: 6:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 21:28.
Diváci: 6409.
Nejlepší hráči: Peter Mueller – Lukáš Kaňák.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Mikuš, Grman, Gewiese, J. Stehlík, Koch, Raskob – Bukarts, Krieger, Mueller – L. Krenželok, Marosz, Lakatoš – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Dej, Chlán, Lednický. Trenéři: Holaň a Philipp.
HC Škoda Plzeň: Mi. Svoboda – Piskáček, Zámorský, Kaňák, Houdek, Budík, Baránek, Kvasnička – Meyer, Mertl, Schleiss – Hrabík, Suchý, Rekonen – Blomstrand, Kodýtek, Sedlák – Lang, Bitten, A. Dvořák. Trenéři: Baďouček, Říha a Vlasák.

Lalancette řídil triumf Hradce

Po debaklu na ledě Komety 1:6 chtěla Energie doma uspět. Jenže na vítěze loňské základní části nestačila...

Velkou zásluhu na výhře Mountfieldu měl tříbodový Christophe Lalancette, který vstřelil hned dvě branky. Zápas okořenila v polovině i bitka mezi domácím Petrem Koblasou a hradeckým Filipem Pavlíkem.

Hradec Králové uspěl na ledě Karlových Varů popáté v řadě (v rámci TELH) a po dvou kolech má čtyři body.

David Bruk (trenér Karlových Varů): „Samozřejmě jsme zklamaní z výsledku. Domácí zápas, oslava, takže jsme chtěli body. I po tom zápase v Brně jsme měli ambice něco získat. Nevidím ospalou první třetiny, ale byli jsem trochu nervózní, měli jsme respekt, Hradec je zkušený tým. Zápas jsme odehráli poměrně dobře, klíčem bylo, že se nám nedařily přesilové hry, tam vidím hlavní rozdíl. Ve třetí třetině soupeř výborně bránil, zjednodušil hru, vyhazoval puky, nepustil nás do šancí. Hodně jsme tlačili, ale skoro bez naděje na branku."

Petr Svoboda (asistent trenéra Hradce Králové): „Myslím, že jsme měli pomalejší začátek, možná to bylo ovlivněné tím ceremoniálem, že kluci vychladli. Slušná první třetina, ve druhé se nám podařilo vést o dvě branky, potom jsme hráli trochu riskantní hokej. Hlavně ten gól před koncem třetiny nás mrzí. Propadli jsme, hráli hokej nahoru dolů. Kluky musím pochválit za třetí třetinou, kterou odmakali a odbojovali."

HC ENERGIE KARLOVY VARY – MOUNTFIELD HK 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Redlich (Jiskra), 38. Černoch (Kohout, Koblasa) – 3. Lalancette (Smoleňák, Ščerbak), 33. Smoleňák (Lev, Lalancette), 36. Lalancette (Ščerbak, McCormack).
Rozhodčí: Sýkora, Micka – Hynek, Gerát.
Vyloučení: 4:5, navíc Koblasa (KVA) a F. Pavlík (HKM) 5 minut bitka.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 25:22.
Diváci: 3582.
Nejlepší hráči: Tomáš Havlín – Christophe Lalancette.
HC Energie Karlovy Vary: Lukeš – Bartejs, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán, Rohan – Rachůnek, Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček. Trenéři: Bruk, Grof, Skuhravý.
Mountfield HK: J. Růžička  – Kalina, Blain, Pilař, F. Pavlík, Nedomlel, McCormack, Jank – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – Štohanzl, Cingel, Lev – Smoleňák, Lalancette, Ščerbak – R. Pavlík, Zachar, Kel. Klíma. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Hamara.

Tabulka Tipsport extraligy

zde »

Další program Tipsport extraligy

Úterý 20. září – předehrávka 4. kola:
17:30 HC Motor České Budějovice – HC VERVA Litvínov

Čtvrtek 22. září – předehrávka 3. kola:
18:00 HC Olomouc HC Sparta Praha (O2 TV Sport)

Pátek 23. září – 3. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec HC Energie Karlovy Vary
17:30 HC Škoda Plzeň HC Dynamo Pardubice
17:30 HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
17:30 BK Mladá Boleslav HC Motor České Budějovice
18:00 HC Kometa Brno Rytíři Kladno
18:00 Mountfield HK HC VÍTKOVICE RIDERA (O2 TV Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz