18. září 2022 • 19:29

SESTŘIHY: Šlágr pro Dynamo! Poprvé slaví i Sparta, Gulaš sestřelil Kometu

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tipsport extraliga má za sebou kompletní druhé kolo. Nedělní šlágr ovládly Pardubice, které udolaly Třinec 4:3 v prodloužení. První výhru slaví Sparta, která vynulovala Litvínov (3:0). Peter Mueller znovu vstřelil dva góly a pomohl k Vítkovicím k výhře 4:2 nad Plzní. Milan Gulaš nasázel hattrick proti Kometě (6:2) a Motor zažívá skvělý vstup do ročníku. Kladno obralo o bod dalšího favorita, když tentokrát loupilo v Liberci (3:4 po nájezdech). Mountfield HK uspěl v Karlových Varech, kde vyhrál 3:2, a Olomouc má druhou výhru v poměru 2:1, když porazila Mladou Boleslav.



Bitvu obrů ovládly Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili ve druhém extraligovém kole mistrovský Třinec 4:3 v prodloužení a podruhé za sebou získali dva body. V pátek vyhráli v prodloužení i na ledě Kladna. Dnešní utkání rozhodl v 62. minutě obránce Tomáš Dvořák.

Třinec v utkání třikrát vedl, jenže Východočeši dokázali před devítitisícovou návštěvou vždy srovnat a pak udeřili v prodloužení. Dvakrát se v utkání prosadil pardubický útočník Adam Musil. Oceláři tak i nadále čekají na premiérovou výhru v nové sezoně.

První třetina nabídla čtyři góly a všechny z přesilových her. Do vedení šli nejprve hosté z Třince, když se puk od horní tyčky odrazil před branku, kde dorážel Daňo. Za necelou minutu bylo vyrovnáno, když početní výhodu po pěti vteřinách využil Adam Musil. Ten pohotově dorážel po zákroku Mazance proti střele Říčky.

Oceláři poté využili i svou druhou přesilovku. Ve 13. minutě nejprve střílel Nestrašil a v následném závaru dotlačil Marcinko puk za Willa. Zanedlouho mělo více hráčů na ledě Dynamo, po čtyřminutovém vyloučení Marinčina hrálo třicet vteřin i v pěti proti třem. To se ještě domácí neprosadili, ale v pokračující přesilovce propálil v 18. minutě Mazance obránce Čerešňák a vstřelil svou první branku v dresu Pardubic.

Další velká výhoda se naskytla Třinci, když byli ve 24. minutě v rychlém sledu vyloučeni Radil s Hrádkem. Oceláři měli k dispozici minutu a 45 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku, ale tentokrát se neprosadili. Pardubičtí tlaku Třince odolali za velkého přispění brankáře Willa, jenž si připsal tři důležité zákroky. Nový gólman Dynama zlikvidoval střely Růžičky či Marinčina.

V polovině druhé třetiny pak ujel Hudáček, ale Will byl znovu připraven. Druhou třetinu přesto vyhráli Oceláři, protože v jejím závěru našel Chmielewski přihrávkou zpoza branky Hrehorčáka, jenž poslal Třinec do vedení.

Ve třetí třetině atraktivního duelu byl blízko vyrovnání Paulovič, který v přesilovce trefil tyč. Až ve 47. minutě se zaplněná pardubická aréna radovala, když po střele Košťálka doklepl puk do odkryté branky Adam Musil.

Vzápětí měl další třineckou šanci Hrehorčák, ale Pardubičtí se ubránili. Hokejisté Dynama byli aktivní i směrem dopředu, v 56. minutě si vytvořili velký závar, ale hosté nerozhodný stav uhájili až do konce třetí třetiny.

V prodloužení rozhodl o výhře Pardubic Dvořák, jenž si najel na přihrávku Pauloviče a sám před Mazancem zakončil přesně.

Ohlasy trenérů:

Marek Zadina (Pardubice): „Hrál se velmi dobrý zápas, narazily na sebe silné týmy. Bylo znát, že Třinec doma prohrál první zápas. Bylo super, že jsme se vždy dotáhli a dali góly v přesilovkách. Prohrávali jsme pak 2:3, ale pořád jsme věřili, že náš tým má charakter a sílu, a že gól ještě dáme. Udělali jsme korektury ve hře, chtěli jsme to zjednodušit a víc se tlačit do brány. Dali jsme gól na 3:3. Klíčem k vítězství byla ještě ubráněná přesilovka Třince pěti proti třem. Chtěl bych poděkovat klukům, že se nevzdali a měli sílu otočit stav zápasu. Bereme skvělé dva body.“
Vladimír Országh (Třinec): „Viděli jsme dobrý zápas z obou stran. V první třetině dominovaly speciální týmy, když všechny góly padly v přesilovkách. Nás trochu mrzí, že jsme nevyužili tu pět na tři. Do třetí třetiny jsme i tak šli s náskokem 3:2 a doufali jsme, že to můžeme dotáhnout do vítězného konce. Pardubice bohužel ukázaly svou sílu. Naši hráči to odmakali, remíza byla zasloužená. V prodloužení jsme udělali chybu v komunikaci, domácí získali extra bod. Byl to dobrý zápas proti těžkému soupeři. Chtěli jsme víc, ale můžeme se odrazit do dalších bojů v sezoně.“

SESTŘIH: Pardubice - Třinec 4:3p. Šlágr kola vyzněl lépe pro Dynamo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:28. A. Musil, 17:06. Čerešňák, 46:47. A. Musil, 61:20. T. Dvořák

Hosté: 04:48. Daňo, 12:59. Marcinko, 39:37. Hrehorčák

Sestavy

Domácí: Will (Frodl) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko – Radil, Zohorna (A), Hyka – Říčka, R. Kousal (A), A. Musil – Paulovič, Poulíček (C), Rohlík – Koffer, Urban, Rákos.

Hosté: Mazanec (Daneček) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, Adámek, J. Jeřábek, Ročák – Daňo, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Dravecký (A), Lyszczarczyk, Svačina.

Rozhodčí

Hribik, Vrba – Kis, Lučan

Stadion

Enteria arena, Pardubice

Gulaš hattrickem sestřelil Kometu

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve druhém kole extraligy Brno 6:2, podruhé v sezoně vyhráli a zásluhou nejlepšího skóre jsou v čele soutěže. Hattrickem se dnešní výhře Motoru podílel kapitán Milan Gulaš, tři asistence si připsal Lukáš Pech.

První velkou šanci měl již ve 3. minutě domácí Pech. Využil chybu hostí, ale sólový únik na Čiliaka zblízka nezakončil. Hosté mohli zahrozit při Gulašově vyloučení, skóre ale otevřel až ve 12. minutě junior Šalé, kterého našel křížnou přihrávkou Zbořil.

Motor srovnal za necelou minutu. Valský si počíhal na útočné modré čáře na přesný pas od Hanzla a sólový nájezd završil úspěšným bekhendem. Další příležitosti nevyužili Doležal i brněnský Šalé. Necelou půlminutu před sirénou vymyslel Pech báječnou přihrávku na Přikryla, jenž střelou z pravého kruhu otočil stav.

Do druhé části vstoupili oba soupeři několika zajímavými šancemi. Ze strany Komety zahrozili Flek a Strömberg, z domácích se zkoušeli prosadit Karabáček a Dzierkals. Budějovičtí následně ubránili dvě po sobě jdoucí oslabení.

Po strkanici za Čiliakovou brankou poté získali početní výhodu, kterou zužitkoval kapitán Gulaš přesnou ranou z místa nad levým kruhem po přihrávce Šenkeříka od modré čáry. Jihočeskou euforii z dvougólového vedení brzy zchladil po rychlé akci Horký, jehož zamýšlenou přihrávku z levé strany nechtěně srazil do vlastní branky obránce Hovorka.

V úvodu třetí třetiny se rozjel po pravé straně Gulaš, jeho bombu Čiliak pouze vyrazil a vracející se obránce Fajmon nešťastně přesměroval puk za brankovou čáru. Hosté se nutili do tlaku, ale ve 47. minutě trestuhodně nevyužili riskantní výlet Hrachoviny k zadnímu mantinelu.

Kometa v závěru zvýšila úsilí, současně i přitvrdila. Velkou šanci zblízka neproměnil Kollár, na protějším konci se pokoušel o završení hattricku Gulaš. To se mu povedlo bombou z levého kruhu při přesilovce, kterou Motoru nabídl Holland zbytečným krosčekem na Vráblíka. Vítězství potvrdil 11 vteřin před třetí sirénou agilní Valský.

Ohlasy trenérů:

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Byl to atraktivní zápas s lepším koncem pro nás. O výsledku rozhodly naše speciální formace v přesilovkách, v nichž jsme byli produktivnější než soupeř, a také v oslabeních, která jsme sehráli výborně. Kluci byli namotivovaní na první domácí zápas, proto byl náš styl trochu jiný než obvykle. Vypustili jsme divoké koně. Vyzdvihnout musím fantastickou atmosféru, kterou udělali fanoušci.“
Jiří Horáček (Brno): „Škoda, že jsme nedali gól z velké šance za stavu 1:0 a z protiútoku jsme naopak inkasovali. Později jsme měli na hokejce vyrovnání na 3:3, což se nepovedlo a potom už nám to uteklo. V každém případě to nebylo utkání, které by mělo skončit takovým rozdílem.“

SESTŘIH: České Budějovice - Kometa Brno 6:2. Gulaš řídil výhru Jihočechů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 12:48. Valský, 19:37. Přikryl, 34:07. Gulaš, 42:15. Gulaš, 55:57. Gulaš, 59:49. Valský

Hosté: 11:55. Šalé, 35:10. Horký

Sestavy

Domácí: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis, Hovorka, L. Doudera – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Tomeček, Koláček, Doležal – Strnad, Toman, Valský – Dzierkals, Hanzl, Karabáček.

Hosté: Čiliak (Furch) – Ščotka (A), Holland, Ďaloga, Gulaši (A), Kučeřík, Fajmon – Zaťovič (C), Holík, Horký – Flek, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Vincour, Kratochvíl, Süss – Dufek.

Rozhodčí

Pražák, Ondráček – Hnát, Brejcha

Stadion

Budvar aréna, České Budějovice

Návštěva

6 102 diváků

Přibyl (1+2) režíroval skvělou třetí třetinu

Hokejisté Sparty porazili v utkání 2. kola extraligy Litvínov 3:0. Vítězný gól Pražanů při domácí premiéře v nové sezoně dal v polovině třetí třetiny během přesilové hry obránce Adam Polášek. Útočník Daniel Přibyl si připsal tři body za branku a dvě asistence. Své první čisté konto vychytal při druhém startu po návratu do nejvyšší domácí soutěže brankář Jakub Kovář.

Již po 86 sekundách se proti pravidlům provinil Stránský a sparťané hráli přesilovku, která se jim však nepovedla. Severočeši působili v úvodním dějství živějším dojmem, Pražany přestříleli a byli výrazně nebezpečnější. V osmé minutě si i oni zkusili hru v početní výhodě, domácího gólmana Kováře zahřáli několika pokusy a nechybělo mnoho, aby šli do vedení. Hlava však v obrovské šanci před odkrytou brankou zamířil pouze do boční sítě.

V 10. minutě Graňák zahákoval unikajícího Kudrnu a sudí nařídili trestné střílení. Stránský však při něm s kličkou do bekhendu na Kováře nevyzrál. Druhá přesilovka Sparty vypadala už lépe, jenže ani Zajíček se nenechal zahanbit. Nepropálil ho ani Erik Thorell, který zakončoval z křídla, gólman Vervy vytěsnil kotouč betonem.

Podobný obraz hry nabídla i druhá třetina. Zdráhal a Zygmunt ztroskotali na Kovářovi. Před polovinou zápasu dostal v přesilovce nabito na kruh Estephan, pozorný Kovář však dál držel bezgólový stav. Právě Estephan prohrál se strážcem sparťanské branky i další minisouboj ve 33. minutě, kdy Kovář zasáhl s dávkou štěstí ramenem.

Ve třetí části už začala ukazovat svou sílu v ofenzívě také Sparta. Ve 45. minutě však Tomášek stavem ještě nepohnul. Jen o chvilku později hrál Litvínov 54 sekund čtyři na tři, šanci ale nevyužil. Naopak Jandus hned poté, co naskočil jako první z tria potrestaných hráčů na led, uháněl sám na Zajíčka, ale nedal.

V 51. minutě už se domácí dočkali, když od modré čáry napřáhl Polášek a poslal Spartu do vedení. Jen o chvilku později zvýšil po chybě Severočechů s velkým štěstím Přibyl, když Zajíčkovi proplul kotouč u tyčky za brankovou čáru. Sám úspěšný střelec pak ještě připravil gól pro Vitoucha, jenž uzavřel skóre a oslavil tak dnešní 21. narozeniny.

Ohlasy trenérů:

Pavel Patera (Sparta): „První třetina byla vyrovnaná a každý tým se bál udělat chybu. Ve druhé jsme tahali za kratší konec. Brankář a speciální formace na oslabení nás drželi ve hře. Ve třetí třetině to pak bylo o jednom gólu s tím, že kdo ho dá, bude hodně nahoře. Naštěstí jsme ho dali my a konečně jsme taky začali střílet. Ve druhé třetině jsme vjeli do útočného pásma, nestříleli a furt něco vymýšleli. Ve třetí části už tam bylo více střelby, pak máte samozřejmě i větší šanci na gól.“
Vladimír Růžička (Litvínov): „Přijeli jsme sem s jasnou taktikou dobře bránit a hrát na rychlé protiútoky. Myslím, že se nám to docela dařilo. V první třetině tam toho Sparta možná měla trochu víc, ale druhá byla jednoznačně v naší režii a měli jsme i poměrně hodně šancí Nedali jsme však ani jediný gól. Ve třetí třetině pak bylo jasné, že kdo dá gól, hodně se přiblíží k vítězství. My jsme drželi padesát minut, pak jsme bohužel začali nepochopitelně chybovat. Byly tam hrozné chyby v obranném pásmu, soupeř to potrestal a proto jsme prohráli.“

SESTŘIH: Sparta Praha - Litvínov 3:0. Excelentní Přibyl (1+2) nasměroval domácí k první výhře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 50:11. Polášek, 52:50. Přibyl, 55:12. Vitouch

Hosté:

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík (A), Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – D. Simon, Horák, Řepík (C) – E. Thorell, G. Thorell, Tomášek – Forman, Konečný, Kaše – Dvořáček, Vitouch, Přibyl.

Hosté: Zajíček (Godla) – Zile, Jaks, Šalda, Freibergs, Demel (A), Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Straka (C), Š. Stránský, Abdul – Chalupa, Sukeľ, Hlava – Zygmunt, Gut, Helt.

Rozhodčí

Veselý, Šindel – Zíka, Šimánek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Návštěva

8 214 diváků

Mueller znovu řídil triumf Vítkovic

Vítkovice porazily Plzeň 4:2 a po vítězství v Litvínově zůstávají stoprocentní. Další dva góly přidala jejich letní posila, americký kanonýr Peter Mueller. Plzeň naopak nedokázala bodovat ani v druhém utkání sezony.

Nová elitní řada Vítkovic započala i domácí extraligovou premiéru velkolepě. Hosté darovali hned po startu soupeři přesilovku pět na tři, kterou v osmé minutě po pasu Kriegera dělovkou bez přípravy záhy zužitkoval Mueller.

Dvojice „ostravských“ Američanů byla takřka u všeho podstatného. Také v úvodu druhé části vynesla jejich spolupráce domácím další gólovou možnost, ale Mueller nezakončil přesně.

Prosadil se až z nenápadné situace Koch, který od modré čáry nahodil v 31. minutě kotouč na branku a Svoboda přes zakrytý výhled nedokázal včas reagovat.

Plzeň se ale rychle vrátila do utkání a po podobné situaci v přesilové hře Kodýtkův pokus prošel Stezkovi pod rukou do sítě.

Jednašedesát sekund před závěrem druhé části se Vítkovicím povedlo otupit snahu hostů třetím zásahem, o který se postaral Lindberg a opět chytře využil zhoršeného výhledu plzeňského gólmana Svobody.

Když ihned po začátku třetí části znovu zaúřadovala dvojice Krieger - Mueller, jenž švihem zaznamenal čtvrtý gól, bylo zjevné, že Vítkovice míří za druhým vítězstvím.

Plzeň zásluhou Kaňáka při hře čtyři na čtyři snížila, ale jednalo se už jen o konečnou úpravu skóre. Přestože Západočeši byli v třetím dějství aktivnější herně i střelecky, jejich úsilí naráželo na Stezku ve vítkovické brance. Západočeši se pokusili výsledek zvrátit i v power play, ale rovněž bez úspěchu.

Ohlasy trenérů:

Miloš Holaň (Vítkovice): „Jsme šťastní, že jsme navázali na tři body z Litvínova. Začali jsme dobře, ale poté nás zbrzdilo vyloučení. Přečkali jsme to, pak jsme perfektně sehráli přesilovku pět na tři a šli jsme do vedení, což nás asi uklidnilo. Ve druhé části jsme byli slabším týmem, tahali jsme za kratší konec a byli rádi, že jsme neinkasovali více gólů. Naopak šťastným gólem v závěru druhé třetiny jsme šli do vedení 3:1 a na startu třetí odskočili. Dali jsme šťastné góly, ale to k hokeji někdy patří. Pak už jsme důslednou obranou soupeře k velkým šancím nepustili.“
Miloš Říha (Plzeň): „První třetina byla z naší strany nervózní, bylo tam dost nepřesností. Ve druhé jsme se zvedli a hráli dobrý hokej. Měli jsme tlak, šance, bohužel po delším časovém úseku, kdy se k nám soupeř dostal, jsme okamžitě dostali druhý gól. Přesto jsme se do utkání vrátili a druhou třetinu byli lepší. Bohužel jsme lacině inkasovali třetí a čtvrtou branku po chybách. Jakmile soupeř odskočil o tři góly, tak už to bylo hodně těžké. Jsme zklamaní, ale podali jsme lepší výkon než doma proti Olomouci.“

SESTŘIH: Vítkovice - Plzeň 4:2. Domácí zůstávají stoprocentní
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:48. Mueller, 30:36. Koch, 38:59. Lindberg, 40:16. Mueller

Hosté: 31:50. Kodýtek, 45:58. Kaňák

Sestavy

Domácí: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Gewiese, J. Stehlík, Koch, Raskob, L. Kovář – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – L. Krenželok (C), Marosz, Lakatoš (A) – Fridrich, Lindberg, Bernovský – Dej, Chlán, Lednický.

Hosté: Mi. Svoboda (Pavlát) – Piskáček (A), Zámorský, Kaňák, Houdek, Budík, Baránek, Kvasnička – Meyer, Mertl (A), Schleiss (C) – Hrabík, Suchý, Rekonen – Blomstrand, Kodýtek, Sedlák – Lang, Bitten, A. Dvořák.

Rozhodčí

Šír, Hradil – Lederer, Synek

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

6 409 diváků

Dva góly Frolíka, Tygři uspěli na nájezdy

Hokejisté Liberce otočili na domácím ledě zápas s Kladnem z 1:3 na 4:3 po samostatných nájezdech a po páteční výhře z Hradce Králové tak zvítězili i ve druhém utkání v nové sezoně. Naopak Rytíři stejně jako v pátek s Pardubicemi ztratili dobře rozehraný zápas, ve kterém vedli o dvě branky a berou pouze bod. Na straně domácích se dvěma góly proti svému mateřskému týmu blýsknul Michael Frolík, za hosty se dvakrát střelecky prosadil Matěj Beran.

Aktivněji do utkání vstoupil domácí Liberec a hned po dvou minutách si vybojoval přesilovkou hru. Tu však Bílí Tygři sehráli velmi špatně a Bowa v kladenské brance vůbec neohrozili. Po zkončení přesilovky to zkoušel Ordoš, Bow si ale poradil.

Domácí brankář Kváča si musel na svůj první zákrok počkat až do poloviny první třetiny, se střelou Kehara ale neměl větší problém. Skóre utkání se poprvé měnilo ve 13. minutě a do vedení šli Rytíři. Po přihrávce Zikmunda využil přesilovou hru Beran. V závěru první třetiny mohl vyrovnat Faško-Rudáš, který prokličkoval celé hřiště a dostal se až před Bowa, branku ale těsně přestřelil.

Domácí se tak vyrovnání dočkali až v úvodu druhé části. Filippi v situaci dva na jednoho krásně našel Frolíka. který ten mohl proti svému mateřskému klubu slavit první gól v libereckém dresu. Následně si Liberec zahrál přesilovou hru a velmi nebezpečně pálil Bulíř, Bow si ale připsal skvělý zákrok.

Na opačné straně z ideální pozice pálil Brodecki, také Kváča výborně zasáhnul. Ve 37. minutě už šli ale Rytíři znovu do vedení. Po chybě Rosandiče v útočném pásmu ujeli hosté do rychlého přečíslení a Procházka překonal Kváču bekhendovým blafákem. A pro Bílé Tygry bylo v závěru druhého dějství ještě hůř, když po zmatcích v jejich obraně přidal svou druhou trefu v utkání Beran.

Do třetí třetiny ale Severočeši vlétli a na dostřel je po pěkném pasu Najmana brzy dostal Vitásek. Gól domácí ještě více nabudil a ve 45. minutě bylo rázem vyrovnáno. Filippi našel mezi kruhy zcela volného Frolíka, jenž se prosadil podruhé v utkání.

Rytíři byli jako opaření a čtvrtý gól domácích měl hned vzápětí na hokejce Ordoš, mířil ale těsně mimo. Na druhé straně zkusil Kladno nastartovat Brodecki, Kváča ale jeho pokus o lakrosové zakončení včas přečetl.

Poté si zahrál Liberec v početní výhodě a nebezpečně pálili Bulíř s Faško-Rudášem, Bow ale svůj tým podržel. Ihned po návratu z trestné lavice mohl hosty znovu poslat do vedení Filip, Kváča ale jeho samostatný únik výborně chytil.

V nastaveném čase měl dobrou šanci aktivní Faško-Rudáš, Bow ale proti jeho střele skvěle zasáhnul. Kladenská jednička si poradila také s dělovkami Filippiho s Najmanem a o osudu zápasu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl hned v první sérii jediným úspěšným exekutorem domácí Birner a vystřelil tak Liberci bod navíc.

Ohlasy trenérů:

Patrik Augusta (Liberec): „Bylo to těžké utkání proti velmi dobře organizovanému soupeři, který nám nedal metr ledu zadarmo. Nám se nepovedly první dvě třetiny, ve kterých jsme nehráli podle našich představ. Hráli jsme více na krásu a v zakončení situace přehrávali. Našimi chybami jsme se navíc dostali do dvougólové ztráty. Ve třetí třetině jsme se ale zvedli a mužstvo ukázalo charakter. I zápas, který se nám nedařil, jsme dokázali vyhrát a toho si cením.“
Jiří Burger (Kladno): „Dvě třetiny jsme hráli velmi dobře, měli jsme pohyb, vyhrávali jsme souboje a dostali se do dvoubrankového vedení. Bohužel ve třetí části nás potkal pětiminutový výpadek a o vedení jsme přišli. Poté jsme hru srovnali a měli jsme brejk, ze kterého jsme mohli rozhodnout. Musely rozhodnout nájezdy a v nich byl Liberec o ten gól lepší. Sice jsme měli zápas dobře rozehraný, ale myslím, že i bod je z Liberce nakonec dobrý.“

SESTŘIH: Liberec - Kladno 4:3 po s. n. Kváča vychytal všechny nájezdy a domácí berou bod navíc
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:38. Frolík, 41:37. Vitásek, 44:09. Frolík, . Birner

Hosté: 12:01. Beran, 36:24. Procházka, 38:33. Beran

Sestavy

Domácí: Kváča (Král) – Balinskis, Melancon, Derner, Rosandić, Vitásek, J. Dvořák, Aubrecht – Birner (A), Bulíř (C), Faško-Rudáš – Ordoš, Filippi, Frolík – Vlach, Jelínek (A), Flynn – Rychlovský, Šír, A. Najman.

Hosté: Bow (Brízgala) – Kehar, Dotchin (A), Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Brodecki – Procházka, Klepiš, Michnáč – Filip, Zikmund (A), Beran – Bláha, Indrák, Melka.

Rozhodčí

Horák, Kika – Kajínek, Axman.

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

5 892 diváků

Lalancette řídil výhru Mountfieldu

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve druhém kole extraligy v Karlových Varech 3:2 a potvrdili, že se jim na ledě Energie daří. Uspěli zde popáté za sebou. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel kanadský útočník Christophe Lalancette. Západočeši prohráli i druhý duel v sezoně a nový trenér David Bruk tak čeká na premiérovou výhru na střídačce Západočechů.

Po slavnostním úvodu utkání, kdy dosavadní majitel klubu Karel Holoubek předal symbolické vlastnické žezlo novému majoritnímu vlastníkovi Dušanu Šenkyplovi, začali aktivněji hosté z Hradce Králové.

Ve 3. minutě se puk po střele Smoleňáka odrazil od zadního mantinelu a připravený Lalancette neměl problém otevřít skóre zápasu. Domácí mohli vzápětí srovnat, ale gólovou příležitost Černocha výtečným zákrokem zlikvidoval Růžička. Na druhé straně po faulech Dlapy a Havlína dostali hráči Mountfieldu příležitost hrát 21 vteřin přesilovku pěti proti třem, druhý gól ale nepřidali.

Největší šanci domácích nevyužil v první třetině kapitán Vondráček, ve 14. minutě trefil jen tyč.

Rozháranou desetiminutovku druhé části ukončila v polovině zápasu bitka mezi Koblasou a Filipem Pavlíkem, za kterou oba obdrželi pětiminutový trest. Ve 31. minutě po přečíslení dvou na jednoho a Jiskrově nezištné přihrávce Redlich bombou od mantinelu srovnal průběžný stav zápasu.

Hosté si však o minutu později vzali vedení zpět, kdy se při vyloučení Rachůnka v předbrankovém prostoru objevil Smoleňák a nadvakrát protlačil puk za Lukešova záda. Domácí v obraném pásmu často chybovali a Lalancette toho ve 36. minutě využil k navýšení vedení Východočechů. Na branky bohaté druhé dějství ukončil ve 38. minutě prudkou střelou z pravého kruhu reprezentant Černoch a vrátil tak Energii opět na dostřel.

Závěrečná třetina se z obou stran již odehrálo bez větších příležitostí a Hradec Králové si jistým výkonem v obraně a napadáním již na útočné modré čáře pohlídal jednobrankové vedení. Domácím se nepodařilo vyrovnat ani v power play.

Ohlasy trenérů:

David Bruk (Karlovy Vary): „Jsme samozřejmě zklamáni z výsledku, byl to domácí zápas, byla tady oslava, hodně lidí, chtěli jsme body. I po zápase v Brně, kde jsme dostali šest branek, jsme měli ambice body získat. V první třetině jsme byli trošku nervózní. Hradec má velmi silný a zkušený tým, takže jsme měli trošičku respekt. Zápas jsme nakonec odehráli velice dobře, klíčem byly přesilovky, které se nám vůbec nedařily. Nedokázali jsme dát branku a soupeř ano. V momentě, kdy to bylo o branku, tak ve třetí třetině měl soupeř hru před sebou, výborně bránil, vyhazoval nám puky na zakázané uvolnění a nepouštěl nás do vyložených šancí. Hodně jsme tlačili, ale bez nějaké velké šance.“
Petr Svoboda (Hradec Králové): „Myslím, že jsme měli pomalejší začátek, který byl možná ovlivněný i ceremoniálem před zápasem, kdy kluci vychladli. Z naší strany byla poměrně slušná první třetina. Ve druhé, kdy se nám podařilo vést o dvě branky, tak jsme hráli zbytečně riskantní hokej a hlavně gól před koncem druhé třetiny nás mrzí, tam jsme zbytečně propadli. Začali jsme hrát hokej nahoru dolů. Musím ale kluky pochválit za třetí třetinu, kterou odmakali. Jsme rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce.“

SESTŘIH: Karlovy Vary - Mountfield HK 2:3. Vary opět bez bodu, Hradec si pohlídal výhru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 30:43. Redlich, 37:34. Černoch

Hosté: 02:06. Lalancette, 32:08. Smoleňák, 35:41. Lalancette

Sestavy

Domácí: Lukeš (Habal) – Bartejs, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout – O. Beránek, J. Baláž, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).

Hosté: J. Růžička (Kiviaho) – Kalina, Blain, Pilař, F. Pavlík (A), Nedomlel, McCormack, Jank – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl – Štohanzl, Cingel, Lev (A) – Smoleňák (C), Lalancette, Ščerbak – R. Pavlík, Zachar, Kel. Klíma.

Rozhodčí

Sýkora, Micka – Hynek, Gerát

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Znovu 2:1, Olomouc zůstává stoprocentní

Hokejisté Olomouce porazili ve druhém kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 a navázali na výhru z Plzně. Hanáci se ve druhé třetině domácího utkání dostali do dvoubrankového vedení. Poprvé v nejvyšší soutěži skóroval junior Matouš Menšík a poté se trefil Pavel Musil. Bruslaři snížili deset minut před koncem po přesilovkovém gólu Jana Stránského. Olomouc se v tabulce posunula na třetí místo, Středočeši se dělí o osmou pozici.

Domácí začali aktivněji. Nepřesnou boleslavskou rozehrávku zachytil na modré čáře Musil, Novotného ale nepřekonal. Olomouc si pak minutu a půl zahrála početní převahu pět na tři. Na pravém kruhu v ní vypálil Navrátil, hostující brankář stačil zasáhnout betonem.

S koncem první přesilovky Středočechů nedokázal poslat puk do odkryté branky Fořt. Šťastného teč Lantošiho dalekonosné střely poté skončila těsně vedle Konrádovy pravé tyče.

Zkraje druhé třetiny udělal kličku do středu hřiště Aberg, vyloučení Orsavy ale nepotrestal. Skóre otevřela ve 24. minutě Olomouc. Pokus Dujsíka Novotný neudržel v lapačce a Menšík dorazil puk do prázdné branky. Devatenáctiletý útočník zaznamenal první extraligový gól.

Vyrovnat mohl Šťastný, Konrád jeho ránu chytil do lapačky. Na druhé straně ujel obráncům přímo z trestné lavice Škůrek, Novotného ani nadvakrát neprostřelil. Domácí však záhy přidali druhou branku zásluhou Musila.

Na začátku třetí části dostali Hanáci opět výhodu dvojnásobné přesilovky. Při tlaku v útočném pásmu trefil Káňa tyč, jeho další velkou šanci spolu s možností Navrátila zneškodnil Novotný.

O snížení se pokoušeli Lunter nebo Eberle, na Konráda ale nevyzráli. To se podařilo až v 50. minutě Stránskému, který zblízka využil přesilovku za faul Menšíka. Hosté v závěru zkusili hru bez brankáře. Ve velké příležitosti se ocitl obránce Jeřábek, Konrád puk letící k levé tyči vytěsnil vyrážečkou mimo branku.

Ohlasy trenérů:

Boris Žabka (Olomouc): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Paradoxně nás trochu rozhodila vlastní přesilovka pět na tři, ve druhé třetině jsme se ale vrátili do utkání. Podařilo se nám přiklonit štěstí gólem, který jsme dali. Potom to bylo rozkouskované přesilovkami a oslabeními. Vyzdvihnu hru v oslabení. Je vidět, že tým je delší dobu pohromadě a tvoří skvělou partu. Všechno bylo umocněné výborným výkonem gólmana.“
Ladislav Čihák (Mladá Boleslav): „Bylo to hodně bojovné utkání, s řadou nepřesností z obou stran. V osobních soubojích jsme byli o něco horší, ale ne celý zápas. Přečkali jsme úvodní tlak domácích. Bohužel jsme si nepomohli přesilovkami, jeden gól z osmi přesilovek je málo. Chtěl bych vyzdvihnout naše oslabení a výkon brankáře, který nás celou dobu držel ve hře. Bohužel to nevyšlo, soupeř byl o gól šťastnější.“

SESTŘIH: Olomouc - Mladá Boleslav 2:1. Hanáci si vyšlápli na favorita
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 23:51. Menšík, 28:47. P. Musil

Hosté: 49:32. J. Stránský

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Černý, Rašner, Škůrek, Řezníček, Švrček, Dujsík – Káňa, Menšík, Orsava – Klimek, Nahodil, P. Musil – Kunc, Knotek (A), Bambula – Olesz, Navrátil, Kucsera.

Hosté: Krošelj (Novotný) – Jánošík, Pláněk (A), Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Šmerha, Lantoši, Šťastný – O. Najman (A), Åberg, P. Kousal – J. Stránský (C), Fořt, Lunter – Bičevskis, M. Beránek, Eberle.

Rozhodčí

Antonín Jeřábek, Pavel Obadal – Jiří Gebauer, Marek Hlavatý

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

3893 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Pardubice 52 29 8 5 10 159:110 108
2. Vítkovice 52 28 4 10 10 159:122 102
3. Sparta 52 28 6 3 15 155:122 99
4. Mountfield 52 23 7 5 17 141:124 88
5. Liberec 52 19 10 10 13 156:129 87
6. Třinec 52 21 5 7 19 149:121 80
7. Brno 52 19 6 3 24 134:150 72
8. Olomouc 52 19 6 2 25 121:141 71
9. K. Vary 52 19 4 3 26 129:163 68
10. M. Boleslav 52 15 7 8 22 116:128 67
11. Litvínov 52 15 7 8 22 137:144 67
12. Plzeň 52 15 6 8 23 127:146 65
13. Č. Budějovice 52 15 5 6 26 132:158 61
14. Kladno 52 15 3 6 28 122:179 57
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud