Městská divadla pražská [Divadlo ABC]

Smrt obchodního cestujícího

Premiéra: 14.12.2019 | 2:00x
Překlad: Luba Pellarová, Rudolf Pellar. Dramaturgie: Simona Petrů. Scéna: David Marek. Kostýmy: Zuzana Krejzková. Hudba: Ivan Acher. Režie: Michal Dočekal.
Nejslavnější drama Arthura Millera. Requiem za sen jednoho obyčejného člověka, který se probouzí z třpytivého snu do nemilosrdného rána reality. Snu o úspěchu, popularitě, ocenění, naplnění, rodině jako z reklamy na životní pojištění. Ale Willy Lohman je jenom obchodní cestující za volantem otřískaného auta. V rozpadajícím se domě s hypotékou a ledničkou na splátky. Kde skončí jeho jízda čím dál složitějším světem? Komu by ještě prodal vlastní důstojnost? Na sklonku života zjišťuje, že dosáhl jediného – pro všechny má větší cenu mrtvý než živý...
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
68 %
Uživatelé
73 %
73861000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
2.5.Čt19:00 vstupenky
12.6.St19:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (91)

HODNOCENÍ REDAKCE
Lukáš Dubský  70 %
17.11.2022 | 1132 hodnocení
+ souhlasím
Režisér M.Dočekal akcentuje téma člověka, který není ochotný vidět životní realitu, která se výrazně odchyluje od jeho snů a představ. Pečlivě vystavěná inscenace spoléhá na silné herecké výkony, zvlášť Miroslav Donutil dokázal jako Willy Loman přesně charakterizovat člověka, jehož semlelo soukolí honby za americkým snem. Především střety se synem Biffem (Viktor Dvořák) naplno odkrývají, jak obtížné je srovnat se s vlastní průměrností. Zpočátku pozvolné tempo ke konci graduje, je dobře, že představení není přerušeno přestávkou. Trochu mi nesedělo tradiční psychologické herectví v kombinaci s moderně pojatou scénou.
Iva Bryndová  60 %
18.11.2021 | 551 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
65% - Miroslav Donutil se Zuzanou Kronerovou rozehrávají svůj stárnoucí manželský pár, neoblomně zahleděný do svých vlastních představ, iluzí a fantazií, tak dobře, že s jejich postavami téměř nelze sympatizovat. Zvlášť, když se svých představ nevzdávají ani v četných konfrontacích s realitou, představovanou postavami souseda, Bernarda či vlastního syna, jehož z té naučené zahleděnosti do vlastních představ kdysi vytrhl paradoxně neúmyslně právě sám jeho otec.
Michal Novák  70 %
6.4.2020 | 1155 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Dramaturgická volba slavného Millerova dramatu reflektuje dobu, která klade důraz na přínosnost pro korporátní systém a výkonnost. Stavba hry se již vzpírá současnému jevišti, proto oceníte její zhutnění, drobná oslabení některých rovin není neúctou k autorovi. V ABC vznikl působivý obraz degradace člověka, jenž se kvůli tomu propadá do iluzí, ztrácí veškerou empatii a „získává“ schopnost zraňovat. Obsazení Miroslava Donutila je přiznaný obchodní tah, ale vnímat to tak nebudete: obsáhne Willy Lomana s velkou přesvědčivostí a citem pro psychologickou kresbu. Výkon Zuzany Kronerové v roli Lindy je dalším pilířem inscenace.
Pavel Širmer  70 %
14.1.2020 | 2013 hodnocení
+ souhlasím
Realita vysávající tržní ekonomiky, kde je hodnota člověka posuzována podle toho, co může „systému“ nabídnout, je tématem stále aktuálním. Stavba Millerovy hry s retrospektivami a snovými sekvencemi není v původním rozsahu pro dnešní jeviště ideální, v MDP se správně pokusili o krácení. Nepopisná koncepce scény nezvykle pracuje s rozličnými symboly a odkazy. Časové roviny by snesly ještě výraznější odlišení. Kladem je i práce režiséra s herci. V hlavní roli se sice M. Donutil zcela neoprostil určitých návyků, ale zklamáním jeho výkon nebyl a i díky němu některé momenty vyzněly silně. Jako Linda Z. Kronerová excelovala.
Jan Pařízek  70 %
13.12.2019 | 900 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
V mnoha ohledech řemeslně povedený kus. Krásně vykresleny jednotlivé charaktery, jejich jednání a motivace. V tomto směru výtečná ústřední čtveřice, tedy oba Donutilové, Z. Kronerová a V. Dvořák. Hlavní myšlenky jsou zde myslím jasně a srozumitelně podány. Celoživotní honba za něčím u čeho nakonec zjistíme, že nemá takový význam. Obelhávání sama sebe, obviňování druhých či život na dluh. Je tam toho hodně a jako divák jsem se určitě nijak nenudil. Přesto chybělo tomu něco co by z toho udělalo silnější zážitek. Samotný konec je dobře zvládnutý, ale myslím nijak nepřekvapí a vede k němu delší cesta než délka hry snese.
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Milloš  80 %
3.4.2024 | 23 hodnocení
+ souhlasím
Uplně se asi nebudete smát ,ale uvidíte něco čím trpí naše okolí a možná i my sami.
Já to aspoň vidím kolem sebe hodně a často. Výborně ztvárněné . Pro mě taková cesta do hlubin duše. Líbilo se a to hodně.
Srna  60 %
3.4.2024 | 86 hodnocení
+ souhlasím
65
Barbora  80 %
22.2.2024 | 32 hodnocení
+ souhlasím
Na této inscenaci se mi velmi líbily výkony herců a samotný příběh. Pro starší diváky těsně před důchodem může sonda do duše starého pána , který si připadá zbytečně a ukřivděně, působit depresivně,mně se ale líbilo, že je to hra o obyčejných lidech, kteří toho sice tolik v životě nedokázali, ale stejně by chtěli, aby po nich alespoň něco hodnotného zůstalo.
Kateřina Vodáková  40 %
3.2.2024 | 195 hodnocení
+ souhlasím
Emoce ke mně na rozdíl od zdejších recenzentů nedorazily, ač je téma nadčasové. Zapamatovatelně ční pouze výkon Z. Kronerové. Kult kolem herectví M. Donutila je pro mě popravdě odjakživa nejasný. Prohlídka zákulisí ABC po skončení mě zaujala a bavila více než samotná inscenace.
Tajli22  80 %
30.11.2023 | 13 hodnocení
+ souhlasím
Emočně silné představení, kde gradace bez přestávky opravdu funguje. Neskutečný výkon p. Donutila, který střídal všemožné nálady včetně skoků v čase, bylo mu věřit každé slovo. Ostatní též výborní, každý ztělesňoval trochu jiný pohled a přístup k onomu "americkému snu". Je vidět, že tento námět neztrácí s léty na síle, napětí a určitá tragičnost ve mně přetrvávaly ještě notnou chvíli po opuštění divadla.
RaB  70 %
10.9.2023 | 364 hodnocení
+ souhlasím
Výborní M. Donutil (starší), Z. Kronerová a V. Dvořák.
Inscenaci by však prospělo zkrácení a přidání více důraznosti a dramatičnosti - ta mi chyběla.
Fr2709  80 %
18.6.2023 | 191 hodnocení
+ souhlasím
Mně se to líbilo. Možná by neuškodilo věci trocha zkrácení délky představení. Výborné výkony paní Krónerové a pana Donutila staršího. Ale nad nimi čněl pan Dvořák. Ten už přerostl jeviště Městských divadel pražských. On to nehraje, člověk jeho postavu vnímá jako skutečnou... Trochu slabší byl pan Donutil mladší. Určitě stojí za vidění.
J.S.  70 %
14.6.2023 | 148 hodnocení
+ souhlasím
Slavná Millerova hra o neslavném procitnutí z amerického snu stojí v nastudování MDP na osobnosti M. Donutila. Hraje bezesporu skvěle. Zároveň je však zjevné, že bez jeho účasti by se jednalo o průměrnou a v celku zapomenutelnou inscenaci. Na vině není zastarávající text, ale zvolený inscenační přístup, který kombinuje "moderní" scénické pojetí s imaginárním prostorem a klasické psychologické herectví. Tyto dva prvky se vzájemně nesnesou, narážejí na sebe a snižují výsledný dojem inscenace.
Xlucianka  80 %
9.6.2023 | 27 hodnocení
+ souhlasím
Výborný výkon Donutila, Kronerové a Dvořáka. Překvapilo mne, že nebyla přestávka, ale stoupající gradaci by to pravděpodobně uškodilo.
Vladimír Rogalewicz  70 %
17.11.2022 | 802 hodnocení
+ souhlasím
Velká benefice Miroslava Donutila, který se položil do role natolik, že z ní nedokázal vystoupit minimálně do poloviny děkovačky. Stejně silné postavy vytvořila i Zuzana Kronerová a Viktor Dvořák. Téma totálního vysátí člověka nelidskou kapitalistickou společností a jeho následné odhození dnes ale už nerezonuje - v Česku, v Evropě, ale do značné míry i v Americe již žijeme ve velmi sociální společnosti, kde nikdo nezůstane ve stáří bez prostředků. Jak téma, tak tvar dramatu jsou dnes již překonané.
SVATOŠOVÁ  80 %
14.11.2022 | 34 hodnocení
+ souhlasím
Americká klasika. Moc jsem to chtěla vidět, protože jsem zaznamenala ve filmové verzi Dustina Hofmana a moc se mi ten úryvek líbil. I když jsem dnes řešila taky následky ne moc dobrých vztahů se svým rodičem, tak jsem se svým způsobem vlastně dobře bavila. Martin Donutil byl skvělý. Pochválila jsem mu už Peachuma v Žebrácké Opeře, tak říkám JO, je dobrý. S Miroslavem Donutilem to je složitější, zachytila jsem jeho konec v Národním divadle v Našich Furiantech a připadal mi velmi mdle. Ale tady jim to oběma šlo krásně. A ještě do toho pan Dvořák, ten měl více dramatické scény a asi si to s panem Donutilem fakt užíval. P. Kronerová skvělá. 85%!
Vyfuk  90 %
8.11.2022 | 26 hodnocení
+ souhlasím
Jasně, asi chápu, že to není nejlepší inscenace, ale není u mě náhoda, že se po několikáté potkávám s Millerem a dopadá to perfektně. Cit, který dává do svých děl a jak si dokáže vyhrát s lidskými emocemi a tím vším okolo je nezaměnitelný. Zde to prokazuje znovu. Něco jako trochu kritika kapitalismu, ale nakonec to je opět jenom o komplikovaných rodinných vztazích, ze kterých podobenství jen sálá. Obrovskou zásluhu na tom má autor a pan Donutil. Mohu si o něm v osobní rovině myslet, co chci, ale přeci jen, herec je to dokonalý. Alespoň zde. Byl jsem chycen za srdce. A děkuji!
Ludvík Petr  70 %
19.9.2022 | 7 hodnocení
+ souhlasím
Vynikající Zuzana Kronerová!
Michal1982  80 %
19.9.2022 | 161 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Díky divadlu ABC za skvělý zážitek! Dnes jsem zaplatila poslední splátku. Ten dům je už náš.. teď tu budu bydlet sama ? jako kdybys odjel zase na služební cestu ?.ach jo, tohle dílko je aktuální v každé době .. za dveřmi čeká velký svět .. jenže pořád jsme jen lidi a .. víme, jak to chodí ? odcházel jsem z divadla s husí kůží! Děkuji panu Donutilovi za krásné a poctivé herectví a dále paní Kronerové a Viktoru Dvořákovi, kteří byli panu Donutilovi rovnocennými partnery..a konečně díky divadlu ABC za tento dobře zvolený výběr!
Lovin  80 %
4.5.2022 | 269 hodnocení
+ souhlasím
Silný zážitek.
LenkaAK  90 %
4.5.2022 | 21 hodnocení
+ souhlasím
Silné herecké výkony, Donutil nechal na pódiu kus své duše.
To téma průměrnosti, v tomto případě možná spíše podprůměrnosti, se mě silně dotklo. Lidé, kteří si představují, co by bylo, kdyby.... a tím žijí. Aspoň chvíli zažívají krásný pocit úspěchu a uznání. O to horší bývá střet s realitou.
Čiko  70 %
1.5.2022 | 1085 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Zajímavá hra, jejíž téma je stále aktuální. Čekal jsem trochu velkolepější zpracování (s lepší scénou), ale o zklamání rozhodně nejde. Velmi dobrá volba obsadit do hlavní role Miroslava Donutila. Jeho dobré a ukázněné herectví dává inscenaci punc nadprůměrnosti. Líbil se mi také Viktor Dvořák. Martin Donutil mě svým výkonem úplně nepřesvědčil...
Martin21  70 %
29.4.2022 | 457 hodnocení
+ souhlasím
Zajímavá inscenace s dobrým M. Donutilem v hlavní roli. Prospělo by rozdělení do dvou částí přestávkou.
Denisa H.  70 %
3.10.2021 | 375 hodnocení
+ souhlasím
Nezasáhlo mě to tak, jak bych čekala. A už vůbec ne při hře samotné (vyjma jedné scény), vše na mě dolehlo až po. Inscenace mi připadala svým způsobem uspěchaná. Jak v komentářích párkrát zaznělo, něco tomu chybělo, aby divák odcházel s velkým divadelním zážitkem. Bohužel i závěr zapadl, vyvrcholení se nekonalo.
Z hereckého obsazení mě více zaujali Mi. Donutil a V. Dvořák.
Veronika K.  80 %
21.9.2021 | 113 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Drama smutné a bolestně pravdivé. Tleskám hlavním představitelům - Zuzaně Krónerové, Miroslavu Donutilovi, Viktoru Dvořákovi a Martinu Donutilovi, na kterých hra stojí. Ale i ostatní herci v malých rolích hráli uvěřitelně a příběh dotvářeli. Že je hra uváděna bez přestávky kvituji, přerušení by narušilo tu vypjatou atmosféru. Viděno v DJKT v Plzni 21.09.2021 (Mezinárodní festival Divadlo 2021).
Hannah21  80 %
8.9.2021 | 159 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Velmi aktuální hra s  vynikajícími hereckými výkony. Miroslav Donutil a Zuzana Kronerová excelovali.
Ivo Železný  50 %
5.7.2021 | 282 hodnocení
+ souhlasím
Příběh tří lúzrů a milující ženy a matky. Po patnácti minutách je z 99 % jasno. O všem. Následuje sto minut drobně varírovaných příběhů, které ilustrují stále znovu a znovu, že to fakt byli lúzři. Dišputát. I dnes se najdou čtenáři Jiráskových tlustospisů. Proti Williamsovi byl ovšem Shakespeare prudce moderní autor.
Janis  90 %
3.7.2021 | 283 hodnocení
+ souhlasím
Brilantní hra, překvapivě aktuální. Skvělé herecké i režijní a další tvůrčí výkony včetně hudby, která evokuje americká filmová dramata...velmi kompaktní práce celého souboru. Miroslav Donutil v hl. roli nasvěcuje témata životního bilancování, která člověk po 50ce začíná řešit, nemilosrdnou ztrátu pozic na společenském žebříčku, kterou nelze zvrátit a která jen akceleruje pozvolnou osobnostní degradaci.... nebo neschopnost pochopení mezi generacemi... Dokonale zobrazeno. Vynikající inscenace.
LucieSykorova  80 %
17.7.2020 | 167 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Překvapení sezony
Avlis  100 %
8.3.2020 | 162 hodnocení
+ souhlasím
Pan Donutil st. hral úžasně, na konci obecenstvo rozbrečel. Výborná byla i Z.Kronerová, V.Dvořák a mladý Donutil. Na závěr zasloužený standing ovation
Rehor  70 %
25.2.2020 | 15 hodnocení
+ souhlasím
Život z provizí.
Honza1  70 %
27.1.2020 | 84 hodnocení
+ souhlasím
75% - Toto drama jsem viděl kupodivu poprvé, tak nemohu srovnávat. Bylo to více než dobré, ale chybělo něco, co by z toho udělalo silnější zážitek, na který si člověk vzpomene i po letech. Poctivé divadlo, ale bylo to tak nějak od začátku do konce všechno předvídatelné. Žádný dějový zvrat se nekonal. Téma jasné, srozumitelné, v dnešní době (bohužel) nic co by nějak výrazně překvapilo. Dvě hodiny v kuse u nekomediálního představení jsou docela dlouhé. Na druhou stranu, přestávka by asi také neprospěla. Za velmi dobré herecké výkony hlavních představitelů bych dal 5% navíc.
Fedorocko  70 %
2.1.2020 | 747 hodnocení
+ souhlasím
Opravdu výborné výkony 2+2 hlavních představitelů, téma hry náročné,ale zážitek moc hezký.
Zma  70 %
31.12.2019 | 37 hodnocení
+ souhlasím
Dvě hodiny bez přestávky jsou přece jen dlouhé...Panu Donutilovi staršímu nebylo vzadu místy rozumět.
JirkaS  90 %
31.12.2019 | 350 hodnocení
+ souhlasím
Je to krásné, odvíjí-li se na jevišti silný příběh, při němž divák pocítí smutek nad osudy hrdinů. M. Dočekal citlivě přistoupil k inscenování americké klasiky, kdy nechává vyniknout ústřední čtveřici, z níž prim hraje dokonalá Z. Kronerová, která emoce u své postavy dávkuje přesně a sebejistě. Vedle ní pranic nezaostává skvělý Miroslav Donutil, který dává v mžiku zapomenout na své komediální umění a stává se zničeným mužem semletým stářím. V. Dvořák a Martin Donutil pak skvěle přispívají k výslednému dojmu. K tomu jednoduchá, ale plně funkční výprava, a je zaděláno na zážitek! /27.12.2019/
BarboraSalome  90 %
30.12.2019 | 60 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Vynikající inscenace. Zasáhla mě. Skvělá hra A. Millera výborně provedena. Aplaus ve stoje plným právem. Skvělý návrat Miroslava Donutila na pražské jeviště.
KSnow  80 %
29.12.2019 | 106 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Pro tuhle Millerovu hru mám v srdci zvláštní místo - o to více na mě zapůsobilo, jak zdatná Dočekalova režie (pro jehož styl asi začínám mít vážně slabost) dokázala za pomoci minimalistické scény ještě více zdůraznit pro mě ty nejzásadnější myšlenky a momenty. Hraní bez přestávky také dalo inscenaci tak potřebnou sevřenost a naléhavost. Jen herecké výkony se obecně rozjížděly trochu pomaleji, ale v krizových scénách už byli všichni stoprocentně přesvědčiví - a především Miroslav Donutil svým podáním vyvolal silné emoce.
Suzana  40 %
22.12.2019 | 333 hodnocení
+ souhlasím
bez zřetelného a zajímavého režijního nápadu, zdlouhavé, nudné
Domi.Mac  60 %
17.12.2019 | 87 hodnocení
+ souhlasím
Dobré. Hra, která dostala Pullizerovu cenu je skvělá sama o sobě. Dočekal je schopný režisér a Kronerová si představení urvala pro sebe. Dvořák velmi dobrý, oba Donutilové pro mě jsou spíše zklamáním. Donutil starší předvádí výkon, který čekáte a kouzlo Donutila mladšího jsem zatím neobjevila. Rozhodně ale kvalitně strávený večer. 65%
Milan kucera  80 %
17.12.2019 | 14 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Po letech jsem se konečně dostal k této ikonické hře a musím říct, že mě nastudování v ABC nezklamalo. Hra o nalhávání si, že bude líp, o marné snaze uniknout svému osudu, ale i o naději. Vše již bylo řečeno- skvělá Z. Kronerová, přesný a uměřený M. Donutil. Martin Donutil i Viktor Dvořák též dobří... Velmi zdařilá hudba- z povzdálí se stále opakoval motiv s křídlovkou .. Vhodné je i dvouhodinové rozvržení bez přestávky .. Doporučuji!
Bova  80 %
17.12.2019 | 35 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Herecký koncert pana Donutila a paní Kronerové,která to měla o to těžší,že svoji roli ztvárnila v bravurní češtině.Dobrý tah na branku byl,že představení bylo bez přestávky.Hra pak měla větší intenzitu.
Michalmusek  100 %
17.12.2019 | 314 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Donutil, Kronerová a Dvořák jsou hlavními tahouny této zdařilé inscenace. Hra není jen o americkém snu, který se nekoná, ale i o nepřiznání si reality a o nejednoduchých rodinných vztazích. Jedná se o drsnou realitu nenaplněných snů. Scéna je velmi jednoduchá, ale účelná.
J.anek  80 %
16.12.2019 | 476 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Tahounem inscenace je Zuzana Kronerová. Je jednoduše vynikající. Dojemná, zarputilá, autentická, silná. Donutil obstál se ctí (tedy oba obstáli) a vůbec je to herecky moc dobrá inscenace. Nehraje se tolik o americkém snu, jako spíš o (ne)schopnosti přiznat si pravdu. Čelit realitě. A to mě moc bavilo. A děsilo.
Jaroslavz  10 %
15.12.2019 | 77 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Zbytečná inscenace, statická a užvaněná s tristním Donutilem v hlavní roli. Scéna neladí s tradicionalistickou režií. Pozitivem je jen Zuzana Krónerová, ale ta tuhle televizní žvanírnu nezachrání.
Jana Krátká  100 %
14.12.2019 | 28 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Hra je sice bez přestávky, ale má svižné tempo, ani na chvíli nenudí. Režie je skvělá a ještě lepší herecké výkony. Pan Donutil úžasný, věřila jsem mu každé slovo. Představení chytí za srdce, člověk začne přemýšlet, jak je na tom on sám. Střídaly se emoce, smích, pláč, zlost, bezradnost, soucit.... Krásně prožité 2 h, díky!
Tomas22  50 %
14.12.2019 | 89 hodnocení
+ souhlasím
Skvela Z. Kronerova!
honzy  70 %
13.12.2019 | 284 hodnocení
+ souhlasím
(+3)
Americké drama SMRT OBCHODNÍHO CESTUJÍCÍHO v divadle Abc v réžii M.Dočekala je postaveno především na výborných hereckých výkonech.Ty se týkají hlavně otce a syna Donutilových,Z.Kronerové a V.Dvořáka.Škoda, že se nenaplnily ambice vytvořit 100% činoherní divadlo.Jde o to, že se nepodařilo diváka více zapojit do děje a přenést emoce.Místy hra ztrácí tempo, zvláště v hojných retrospektivách.Celkově i závěr dramatu není bohužel vrcholem inscenace.Moderní scénografie nepůsobí vždy funkčně.Přesto tato hra patří k lepším kusům uváděných v Mdp.Psáno z předpremiéry 13.12.2019 Hodnocení 70%.
Studený Čumáček  70 %
13.12.2019 | 409 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
75%
Jsou herci, kteří řeknou, že Willyho Lohmana ani za zlatý prase. Že se touhle rolí herecky končí. Že je to role pro starý. Tak evidentně to tady není zas tak žhavé.
Willy Lohman je návratem Miroslava Donutila na pražské jeviště. Je návratem úspěšným, o to sympatičtějším, že vedle něj svítí i Zuzana Kronerová, Viktor Dvořák či Martin Donutil.
A proč jen 75%? No...místy hra překvapivě zpomaluje, v některých "návratech" či scénách se sousedem, nejde však o hereckou, ale spíš o dramaturgickou chybu. A ještě jedna potíž, představení má zřetelnou novou jiskru, ale ten prastarý kabátek...
ZdeňkaB  60 %
4.10.2021 | 3 hodnocení
+ souhlasím
Výborné herecké výkony. Oproti knize ale dost nedotažený děj, bohužel včetně konce. Hodně smutná hra.
Pes baskervillský  70 %
23.3.2024 | 8 hodnocení
E-lisbeth  80 %
4.3.2024 | 17 hodnocení
NinaAvr  70 %
6.2.2024 | 11 hodnocení
MiriVili  80 %
5.2.2024 | 34 hodnocení
EvieS  90 %
1.1.2024 | 17 hodnocení
Theo13  80 %
8.12.2023 | 32 hodnocení
VoH  80 %
6.12.2023 | 29 hodnocení
Nickmik  60 %
5.12.2023 | 76 hodnocení
Bróža  70 %
24.11.2023 | 97 hodnocení
Nezavisla  70 %
13.11.2023 | 58 hodnocení
Plšík  80 %
22.10.2023 | 755 hodnocení
Janinka123  70 %
20.10.2023 | 161 hodnocení
Freebird  70 %
27.6.2023 | 82 hodnocení
Evie  60 %
6.6.2023 | 15 hodnocení
OndraHri  70 %
18.3.2023 | 23 hodnocení
Sona  60 %
11.2.2023 | 13 hodnocení
Ondra123  60 %
7.2.2023 | 7 hodnocení
Marda  70 %
13.12.2022 | 8 hodnocení
Lojzek  80 %
13.12.2022 | 7 hodnocení
Alcha  80 %
20.11.2022 | 130 hodnocení
Halekal  80 %
31.10.2022 | 12 hodnocení
Jeane987  50 %
24.10.2022 | 82 hodnocení
Adam Zelinka  60 %
20.7.2022 | 203 hodnocení
Jitrenka  90 %
13.7.2022 | 94 hodnocení
Brasikona  80 %
8.6.2022 | 43 hodnocení
SBN  70 %
1.6.2022 | 172 hodnocení
Birter  60 %
28.4.2022 | 200 hodnocení
Vladimír10  80 %
28.4.2022 | 623 hodnocení
Matěj Konečný  60 %
28.4.2022 | 219 hodnocení
Babitch  80 %
30.3.2022 | 72 hodnocení
M_marek  80 %
10.2.2022 | 66 hodnocení
Lukáš Jeníček  70 %
8.11.2021 | 44 hodnocení
Pavel Mór  70 %
12.4.2021 | 7 hodnocení
Valmez  70 %
1.9.2020 | 504 hodnocení
Jindrah  60 %
9.3.2020 | 42 hodnocení
Snekac  70 %
7.3.2020 | 289 hodnocení
Marlenin-zápisníček  60 %
6.3.2020 | 177 hodnocení
Unionboy  80 %
6.3.2020 | 447 hodnocení
Kosan  70 %
6.3.2020 | 274 hodnocení
Dajcik  70 %
6.3.2020 | 284 hodnocení
Xcepek  70 %
14.1.2020 | 637 hodnocení
Davli178  80 %
7.6.2022 | 2 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.