test-skoda-superb-facelift-20-tdi-140-kw-4x4-dsg- (10)

Video zachycuje testovací prototypy nové generace Škody Superb. V interiéru se chystá revoluce

Autor: Pavel Srp - Zdroj: Motor1.com - Foto: Pavel Srp - 19. 9. 2022


Škoda Superb nové generace by měla být představena už příští rok, takže se po silnicích už projíždějí zamaskované prototypy a my se díky tomu můžeme podívat na to, jak radikálně se čtvrtá generace změní.

Testovací prototypy čtvrté generace Škody Superb byly zachyceny při zátěžovém testování s přívěsy v horách. O tom, že jde o nový Superb, není pochyb. Hovoří pro to nejen maska chladiče, ale i disky kol, které používá i současná generace výbavy Laurin a Klement. Ačkoliv je auto v těžké maskovací kamufláži, můžeme vidět, že tvary karoserie se nijak zásadně měnit nebudou, stejně tak by se neměl radikálně měnit ani design, který by měl vycházet ze čtvrté generace Škody Octavia.

To uvnitř budou změny výraznější, kabina je zcela přepracovaná. Hlavním prvkem interiéru totiž bude obrovský dotekový displej infotainmentu, který jako by byl nalepen na palubní desku a vystupoval z ní. Podobné řešení má už nyní elektrický Enyaq iV. Displej bude opravdu hodně velký, výrazně větší než dnes, a pod ním budou další doteková ovládací tlačítka nebo lišta. Kaplička přístrojů bude také tvořena digitálním displejem.

To, že se interiér změní na dotekové ovládání, před časem pro magazín Auto Express potvrdil i bývalý šéf automobilky Škoda Thomas Schäfer. Prozradil také, že první s tímto řešením bude Superb a hned vzápětí jej bude následovat i nová generace Škody Kodiaq.

Na špionážní fotky exteriéru i interiéru nového Superbu se můžete podívat zde:

Základem auta bude stále podvozková platforma MQB, na které stojí všechny modely škodovky. Nová generace Škody Superb se ale už nebude vyrábět u nás v továrně v Kvasinách, ale výroba bude společně s novou generací Volkswagenu Passat, jehož vývoj probíhá současně se Superbem a půjde o prakticky stejná auta, v továrně na Slovensku u Bratislavy. Tady dříve vznikala trojčata Škoda Citigo, Volkswagen up! a SEAT Mii.

Štítky: , , , , ,

8 názorů na “Video zachycuje testovací prototypy nové generace Škody Superb. V interiéru se chystá revoluce”

    1. Nová Škoda Superb se bude rovnat Passatu, neboli toho budou mít hodně společného i co se týče interiéru. Proto ten převrat.

  1. Škoda Superb mi přijde že má pořád stejný interiér třeba Superb 3,4,5 stejně jako Octavia starší generace jsou interiérem stejné jako nové generace.A venek je úplně obyčejný a stejný.Je to oplastované a plast křupe takže Škoda mě nezaujala.Ve srovnání s meganem je Škoda hodně za opicema.

    1. Jo přesně protože škodovka je pokusnim králíček kšundwagnu nedovolej aby se škodovka rozvíjela ví když chtěla udělat auto lepší než superb nebo lepší výbavu a wolkswagen řekl ne že prostě škodovka musí vyrábět dal oplechovane plechovky které sou sto let za opicma. A nevím proč dělají superb stejnej jako Passat už teď je to to sami a jestli se to bude ještě víc podobat tak bude jedinej rozdíl logo

  2. Škodovky mají nezaměnitelný interier,moc dobře se mi řídí a ovládají. Mám možnost jezdit novými auty různých značek a ovládání přes různé „tablety“je nebezpečný nesmysl který odvádí pozornost od řízení.

    1. Ja s Vami naprosto souhlasím, ale stale nechápu, ze nikomu nevadí, ze ovládání funkci auta pres displeje je obrovsky nebezpečné oproti klasickému tlacitkovemu ovladani. Chapu, ze je to levnější, a proto se to tak uchytilo napříč automobilkami.

  3. Škoda Superb na Slovensku?,vlajková loď ČR a bude nejspíš přepatlaná na Škodu 1203. Náš stát zase leze na východ,opravdu super“b“.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru