Zde může být vaše reklama.

Mají první body Házenkářky DHK Zora zvítězily doma nad Porubou

Házenkářky DHK Zora zvítězily doma nad Porubou

foto: Petr Pelíšek

19. 09. 2022 - 16:13

Až ve 3. kole interligy se házenkářky DHK Zora Olomouc předvedly před vlastními fanoušky. Po dvou prohrách venku Hanačky domácí duel zvládly, Porubu bez problémů porazily.

Utkání začala lépe Poruba, ale Zora si v 5. minutě vzala vedení a už ho nepustila. Hanačky postupně náskok zvyšovaly, ve 28. minutě už čítal pět branek, ale Ostravanky ho ještě do pauzy stáhly na hratelné tři. Druhá třicetiminutovka patřila Olomouci. Ta znovu navýšila náskok, který byl chvílemi šestigólový. Soupeř ho sice stahoval, přiblížit se nedokázal.

„S výhrou jsme spokojeni byly to zasloužené, hlavně povinné body. Potřebovali jsme po těch porážkách zabrat. Naštěstí se dařilo v útočné fázi, kdy jsme se do šancí dostávali celkem lehce, ale myslím, že výsledný stav mohl být daleko větším rozdílem. Neproměnili jsme některé vyložené šance, což nás provázelo už i v minulém utkání. Na tom budeme muset hodně zapracovat, ale zaslouženě jsme body nechali doma,“ řekl Libor Malínek, trenér DHK Zora Olomouc.

DHK Zora Olomouc – DHC Sokol Poruba 31:28 (15:12)

Nejvíce branek: Kuxová 5, Machačová 5, Fryčáková 4 – Farářová 12, Mrózková 5, Salašová 3. Rozhodčí: Kateřina Brzósková – Marta Sovová. Sedmimetrové hody: 3/1 – 6/6. Vyloučení: 4:5. Diváci: 180.

Další články