Domů     Elvis Presley ve víru konspirací: Uteče jako agent FBI do Argentiny?
Elvis Presley ve víru konspirací: Uteče jako agent FBI do Argentiny?
19.9.2022

„Podívej, to je přece Elvis. Já říkal, že nezemřel. Tady máš jasný důkaz. Ta smrt byla jenom kamufláž!“ šťouchne jeden z diváků v kinosále během filmu Sám doma do toho druhého.

Na plátně je zrovna v záběru vousatý muž v roláku a kabátě, který s králem rokenrolu skutečně sdílí některé rysy.

Ale je to skutečně on – jedinečný Elvis Presley (1935–1977), muž se zlatem v hrdle a floutkovským výrazem ve tváři? Řada jeho fanoušků, která se nehodlá smířit s tím, že geniální zpěvák měl podle oficiálních údajů odejít na věčnost 16. srpna 1977, tomu věří.

Stále dokola se probírají nejrůznějšími konspiračními teoriemi, vyvracející jeho smrt. Takovými, jako jsou tyto.

1. Nemůže být mrtvý, protože…

…hrál ve film Sám doma

Vánoční klasiku Sám doma (1990) už viděl snadný každý a kdo ještě ne, měl by to honem rychle napravit.

Tomu, kdo film dobře zná, jistě neunikla scéna zhruba z jeho poloviny, kdy se vyčerpaná Kevinova matka hádá na letišti u přepážky se zaměstnancem aerolinek.

Pokud zaměříte pozornost na postavu, která vykukuje za jejím levým ramenem, skutečně vám může připadat, že se rokenrolový král vrátil ze záhrobí. Muž v jeden moment dokonce pohodí hlavou stejně, jako to dělal Elvis.

Předstírá smrt a jde do komparzu?

Jenže tato teorie je od začátku postavena na hodně vratkých základech. „Proč by Elvis předstíral svou smrt a pak dělat komparz do filmu? Jak by si herci a štáb mohli nevšimnout přítomnosti jedné z nejslavnějších osobností světa?

I kdyby se schválně vyšňořil k nepoznání, mohl zamaskovat svůj hlas?“ ptá se spisovatel Benjamin Radford (*1970).

Poslední zbytky naději sebere fanouškům této konspirační teorie novinář Kenny Biddle, který přijde na to, že oním komparzistou je ve skutečnosti jistý Gary Richard Grott, který se osobně zná s režisérem Chrisem Columbusem (*1958) a díky tomu se občas objeví v jeho filmech.

Naštvaný „Elvis“

Ono naklonění hlavy, které v tolika fanoušcích vzbudí spolu s podezřelou vizáží nadšení, je vlastně Grottův pokus vyjádřit naštvání z toho, že musí čekat ve frontě za zdržující paní McCallisterovou.

„Věřte, že pokud bych měl na place Elvise Presleyho, věděl bych o tom,“ uzavírá s úsměvem celou story Chris Columbus.

S prezidentem Richardem Nixonem si Elvis notuje ve vlastenectví i boji proti drogám. Foto: pixabay
S prezidentem Richardem Nixonem si Elvis notuje ve vlastenectví i boji proti drogám. Foto: pixabay

2. Nemůže být mrtvý, protože…

…je v Argentině v programu na ochranu svědků

Obecně se má za to, že pokud by Elvis skutečně předstíral svou smrt, dělal by to proto, aby si trochu odpočinul od šílenství, která se kolem něj postupem času rozpoutalo. Kamkoliv jde, tam ho pronásledují davy fanoušků a novinářů.

Existují ale i konspirační teorie, podle kterých svůj skon ani tak fingovat nechtěl, jako spíš musel.

Odznak od prezidenta

Dne 21. prosince 1970 se Elvis Presley v Bílém domě setkává s tehdejším americkým prezidentem Richardem Nixonem (1913–1994).

Probírají leccos, na závěr král rokenrolu požádá hlavu své země o laskavost – odznak Bureau of Narcotics and Dangerous Drugs, tedy Úřadu pro narkotika a nebezpečné drogy, po kterém jako vášnivý sběratel takových předmětů už dlouho touží.

Nixon mu po krátkém váhání vyhoví. Dostane speciálně vyrobený odznak a naoko se tak stává agentem příslušného úřadu. Podle některých názorů ale tuto funkci skutečně aktivně vykonával, a to velmi svědomitě.

Postupem času se ale jeho práce přestane slučovat se statutem americké megastar, a tak se raději nechá pohřbít, aby následně mohl po světě v nejrůznějších převlecích pokračovat v boji proti drogám.

Vše je prozrazeno!

Druhá teorie je o něco drsnější. Podle ní musí být Elvis v srpnu 1977 eskortován ze země, aby unikl mafii, konkrétně zločinecké organizaci nazvané The Fraternity (Bratrstvo), do které se jakožto agent FBI pokusí neúspěšně infiltrovat.

Když všechno praskne, zařadí ho vláda do programu na ochranu svědků a šmahem pošle pryč ze země.

Pravděpodobně do Argentiny, jak se domnívají konspirátoři na základě toho, že pár hodin po jeho smrti byl prý na letišti v Memphisu viděn muž, připomínající Elvise, který si na jméno Jon Burrows kupoval jednosměrnou letenku do Buenos Aires.

Pod tímto jménem si Elvis během své kariéry občas rezervuje hotelový pokoj. ALE…

Složka existuje, jenže…

Ačkoliv má hudebník k FBI velký respekt a (ovšem spíše symbolicky) skutečně nabídne v roce 1971 úřadu své služby, neexistuje žádný důkaz, že by FBI kdy pomáhal s nějakým vyšetřováním.

V archivech úřadu lze sice najít poměrně tučnou složku s názvem Elvis Presley, ta je ale vytvořena poté, co se král rokenrolu stane terčem několika pokusů o vydírání.

3. Nemůže být mrtvý, protože…

…byl v prosinci 1977 vyfocen v Gracelandu

Od Elvisovy smrti uběhnou čtyři měsíce a mnozí mají pocit, že jeho duch je v rozlehlém zpěvákově sídle Graceland v Memphisu stále přítomný. A kdyby jenom duch!

Jistý Mike Joseph dokonce pořídí při návštěvě Gracelandu fotografii, po jejímž zveřejnění nabude nespočet lidí dojem, že si z nich Elvis svou smrtí pěkně vystřelil a ve skutečnosti si živ a zdráv užívá pohodlí svého sídla.

Je to on, nebo není?

Toho dne, 31. prosince 1977, fotí Joseph v Gracelandu, ze kterého se stala regulérní turistická atrakce, jako o život. Za větší pozornost ale nakonec stojí jen jedna fotka.

Jsou na ní vidět průhledné dveře, za kterými je zřetelná postava, nápadně podobná zesnulému majiteli domu. Snímek vzbudí takové pozdvižení, že se dokonce hned příští rok objeví jako předmět diskuze ve slavné talk show Larryho Kinga (1933–2021).

„Rád bych věřil tomu, že jde o Elvise. Ve skutečnosti je ale mužem na fotce Al Strada,“ objasňuje jeden z Elvisových blízkých přátel a jeho manažer Joe Esposito (1938–2016).

„Elvis“ vedle Aliho

Al Strada je jedním z Elvisových zaměstnanců. Zpěvák ho najme, aby mu hlídal dům. Ani sám Mike Joseph, který je nejprve skutečně přesvědčen, že vyfotil živého Elvise Presleyho, po Espositových slovech už na něčem takovém netrvá.

Zajímavé je, že nejde o poslední takovou kontroverzní fotografii. V září 1984 se v novinách objeví snímek boxera Muhammada Aliho (1942–2016) po jeho propuštění z nemocnice. V pozadí přitom vykukuje hlava muže, připomínajícího Elvise.

Aliho blízkému příteli Larrymu J. Kolbovi (*1953) dá poměrně dost práce přesvědčit veřejnost, že je to on a nikoliv rokenrolový král.

Původně je sice Aronem, postupem času se ale zpěvák začne cítil lépe jako Aaron. Foto: pixabay
Původně je sice Aronem, postupem času se ale zpěvák začne cítil lépe jako Aaron. Foto: pixabay

4. Nemůže být mrtvý, protože…

…zpívá a káže jako pastor v Arkansasu

Elvis žije!“ křičí novinové titulky v lednu roku 2017 poté, co se v Gracelandu odehraje oslava Elvisových nedožitých 82. narozenin.

V článcích pak s menší či větší vážností poukazují na záběry chlapíka v davu s hustým bílým plnovousem, tmavými slunečními brýlemi a baseballovou čepicí. Při troše fantazie by v něm člověk skutečně mohl spatřit zestárlého Elvise. „Je to jasné.

Ty vousy si nechal narůst, aby zakrývaly jeho bradu. Elvisova výrazná čelist byla jedním z nejnápadnějších rysů jeho tváře. Navíc se celou dobu ze zvyku koukal do kamery,“ vysvětlují příznivci konspiračních teorií.

Zavřete oči a uslyšíte ho!

Aby těch domnělých Elvisů nebylo málo, tak Bob Joyce (*1963), pastor z Arkansasu, který občas svým ovečkám i zazpívá, má už nějaký čas v kostele každé kázání narváno.

Je to z toho důvodu, že jistá část Elvisových fanoušků je přesvědčena, že ve skutečnosti jde o jejich zestárlý idol. Nejen pro několik společných rysů, ale také pro zabarvení hlasu. „Když zavřete oči, slyšíte Elvise,“ tvrdí někteří.

Nerozhodí je ani řada zásadních odlišností jako barva očí nebo Bobova poměrně výrazná mezera mezi zuby.

I tak jsou přesvědčeni, že jejich idol předstíral svou vlastní smrt, aby žil poklidným životem pokorného kazatele a zpěváka na jihu USA. Koneckonců, Elvis zpíval při koncertech v Las Vegas mimo jiné náboženské písně a mezi nimi dokonce četl úryvky z Bible.

Proti Elvisovi je to mladík

Nepřesvědčí je ani slova samotného Boba Joyce.: „Považuji za velký kompliment, že si někdo myslí, že jsem Elvis, protože jsem ho vždy velmi respektoval. Ale já jím opravdu nejsem.

Hodně lidí se mě na to ptá, ovšem Elvis byl jen jeden,“ vysvětluje pastor, který je podle oficiálních dokumentů o 28 let mladší než zpěvák.

5. Nemůže být mrtvý, protože…

…v rakvi ležela místo něho vosková figurína

Série konspiračních teorií, sázících na to, že pěvecký idol fingoval svou smrt, vlastně začíná už ve čtvrtek 18. srpna 1977 během jeho pohřbu. Stačí, aby fanoušci spatřili tvář svého idolu v otevřené rakvi…

Kde se tam vzal ten „pot“?

To přece není náš Elvis. Vždyť neměl tak krátký tupý nos? Ten v rakvi navíc vypadá o pěkných pár let mladší,“ kroutí hlavou někteří fanoušci, kteří si mezi desetitisíci dalších proklestí cestu k rakvi. Jiným se nepozdává brada či obočí.

Další pochybovači se přidají, když fotografie tváře z rakve posléze vyjde v novinách. Mimochodem, zveřejněna je díky jednomu z Presleyho bratranců Billymu Mannovi, který za úplatek 18 000 dolarů tělo tajně vyfotí.

I díky němu naroste počet těch, kteří nebožtíka považují za voskového panáka. A mají i důkaz – neobvykle těžkou rakev. Vážit má něco přes 400 kg, což je prý kvůli tomu, že v ní je ukryta klimatizace pro chlazení figuríny. Ta ale evidentně nefunguje bezchybně.

Alespoň podle Gail Brewer-Giorgiové, autorky knihy Žije Elvis?, která má prý několik svědků, kteří na Elvisově obličeji zahlédli mokré krůpěje. „Jakoby od potu. Ale mrtvá těla se přece nepotí. Musel to být vosk!“ je přesvědčená.

Řada jeho fanoušků se nehodlá smířit s tím, že geniální zpěvák měl podle oficiálních údajů odejít na věčnost 16. srpna 1977. Foto: pxfuel
Řada jeho fanoušků se nehodlá smířit s tím, že geniální zpěvák měl podle oficiálních údajů odejít na věčnost 16. srpna 1977. Foto: pxfuel

6. Nemůže být mrtvý, protože…

…na jeho hrobě je špatně napsané jméno

Poté, co Elvisovo tělo po kratších peripetiích (původně je pohřbeno na hřbitově Forest Hill, jenže už v říjnu 1977 je z obav z pokusů o jeho krádež přesunuto do Gracelandu), konečně definitivně spočine v chladné zemi, začnou se na místo jeho posledního odpočinku sjíždět davy fanoušků.

Někteří hystericky křičí, jiní jen tiše položí květiny a další poukazují na chybu v pravopisu jeho jména na náhrobní desce.

Chce nám tím něco říct…

Tam stojí „ELVIS AARON PRESLEY“, ačkoliv se má všeobecně za to, že jeho prostřední jméno se píše jen s jedním „a“. Někteří fanoušci jsou proto přesvědčeni, že jde o úmyslný překlep a že jim tak Elvis dává vědět, že ve skutečnosti svou smrt pouze předstíral.

O správném psaní jeho druhého jména se dlouho vedou diskuze. Doktor, který Elvise přivede na svět, si do svých papírů napíše „Elvis Aaron Presley“. Ovšem ve státem vydaném rodném listě stojí „Elvis Aron Presley“.

Jméno je vybráno po rodinném příteli Aaronu Kennedym, jedno „a“ je pak ubráno rodiči, pravděpodobně proto, aby víc připomínalo Presleyho bratra Jesseho Garona, který se narodí půl hodiny před Elvisem, ovšem bohužel mrtvý.

O hrubku nejde

Elvis je tak Aronem Presleym na většině dokumentů, vytvořených během jeho života – na školních diplomech, smlouvách s nahrávacími společnostmi.

Až 11 let před svou smrtí se rozhodne s požehnáním otce začít používat tradičnější biblickou verzi jména, tedy Aaron. A právě tu nakonec Vernon Presley (1916–1979) zvolí pro náhrobek svého syna. O překlep tedy v žádném případě nejde.

Foto: pixabay, pxfuel Tit Foto: pixabay
Související články
Záhady a tajemství
Vnuknutí svaté Anny: Skutečně vyléčila slepého rolníka?
V naší republice se nachází celá řada poutních míst, která měla být svědkem mnoha zázračných vyléčení. Jedno z nich najdeme rovněž v blízkosti Prahy, přibližně jeden kilometr od obce Strančice. Vnuknutí svaté Anny Roku 1820 měl prý jakýsi velice zbožný rolník, jenž byl postižen slepotou, vnuknutí od svaté Anny, aby šel do lesa Jedlovce, kde […]
Záhady a tajemství
Evropský unikát? Neolitické srdce Orknejí!
Starší než Stonehenge a pyramidy v Gíze, zachovalá div ne jako Vesuvem pohřbené Pompeje. Tak se často hovoří o unikátní kamenné neolitické osadě Skara Brae na západním pobřeží orknejského ostrova Mainland.   Žije se tu zhruba mezi lety 3180 př. n. l. až 2500 př. n. l. A nejde o žádné chatrče. Desítka kamenných seskupených […]
Záhady a tajemství
Tajemství smrti Jamese Deana
Patřil jim svět, jenže pak jejich život náhle ukončila dopravní nehoda. Ať už za ní stálo nezvládnutí řízení kvůli sjetým pneumatikám, mrtvice za volantem nebo srážka s autobusem, tyto hvězdy filmového a hudebního nebe zaplatily za osudovou chybu nejvyšší cenu. Čí život vyhasl na silnici a proč? Maminka mu umírá na rakovinu, když je mu pouhých […]
Záhady a tajemství
Stendhalův syndrom: Jak se projevuje nemoc z umění?
Do Florencie jezdí lidé z celého světa za úžasnými uměleckými díly a kulturními zážitky. Na některé ovšem prožitek krásna dolehne tak silně, až skončí s kombinací nepříjemných příznaků v péči lékařů. Co podivný stav způsobuje? Zrychlený tep, pocení, závratě, úzkost, bludy, mdloby, a někdy i panický záchvat. To jsou náhlé symptomy, se kterými se lidé dostávají do nemocnice Santa Maria […]
reklama
záhady a tajemství
Ruiny hradu Buben: Časová smyčka dávných tragických událostí?
Zříceninu hradu Buben najdeme na Plzeňsku, na skalnaté ostrožně nad soutokem Plešnického potoka a řeky Mže. První písemná zmínka o historii nevelkého hradu pochází z roku 1349. Jeho původní jméno bylo Hrádek a dnešní jméno získal až po svých prvních majitelích, Bubnech z Hrádku. K této zřícenině se váže celá řada pověstí, z nichž nejděsivější […]
Starobylé menhiry, nezodpovězené historické otazníky
Starobylé menhiry mají mít magické vlastnosti i léčivou sílu. Podle některých hypotéz není navíc ani rozmístění těchto kamenů v krajině zcela náhodné a má svá specifická pravidla. Když údajně například v okolí Prahy uděláme pomyslnou spojnici mezi jednotlivými dochovanými menhiry, uvidíme prý skutečně zajímavé geometrické obrazce… Aura plná tajemství Stejně jako u nás, rovněž také […]
Kde se narodil Ježíš Kristus? A měl bratry a ženu?
Místo narození křesťanského proroka není jasné. Existují nějaké podklady pro tvrzení, že Ježíš Kristus měl bratry. A co jestli měl také manželku?   Je možné, že město Betlém, považované za místo narození Ježíše Krista, leželo trochu někde jinde, než si všichni dosud mysleli. Izraelský archeolog Aviram Ošri roku 2012 prohláasil: „Betlém v Galileji byl v době Ježíšova […]
Astrologické znamení Skopce a oslavy svátků jara
Okolo doby jarní rovnodennosti, kdy na obloze vládne znamení Berana neboli Skopce a začíná kypět nový život, slavíme Velikonoce. Samotný svátek byl převzat od židů a nazývají ho ,,Pesach“. V němčině se Velikonoce nazývají ,,Ostern“, což je odvozeno od starogermánské bohyně jara Ostary, jejíž jméno souvisí se slovem ,,Osten“, východ – a má tudíž spojitost […]
reklama
svět zločinu
Dívka, která nesměla vyslovit své jméno
Kalifornští manželé Phillip a Nancy Garridovi unášejí v roce 1991 jedenáctiletou blondýnku Jaycee Dugardovou. Vězní ji osmnáct let a Garrido s ní za tu dobu zplodí dvě děti, Angel a Starlet. Dívka si ke svým únoscům přesto vypěstuje podivný, ale láskyplný vztah. Je ráno desátého června roku 1991. Jedenáctiletá Jaycee Dugardová, oblečená do své oblíbené […]
Jiří Dvořák: Pomstychtivý stařík útočil kyselinou, nastražil bombu a zastřelil úřednici
Na jedné straně je to inteligentní člověk. Na straně druhé jeho veškeré znalosti a zkušenosti přebíjejí emoce. Zloba, nenávist, touha po pomstě. A tak se jednoho dne vydá na vražednou výpravu. Má seznam smrti, který začne naplňovat.   Když se tento kluk narodí, dostává jméno a příjmení, které u nás má svého času kdekdo. Jmenuje […]
Utrpení v drápech Černého pantera
Ztichlým výstavným domem se uprostřed noci tiše plíží maskovaný muž. Přišel unést bohatou dědičku. Náhoda mu přihraje do cesty její dceru, a tak opouští vilu se zcela jinou kořistí, než pro kterou si přišel. Výkupné ale bude požadovat stejně. Do prvních deseti let věku je Donald Nappey jen jeden z tisíců obyčejných anglických kluků. Jenže […]
Vrah Martin Vlasák: Popravil dva lidi kvůli pár tisícovkám
Řidiči taxi je nezvykle horko. Zákazník, kterého veze, mu nahání husí kůži. Než se podívá do zpětného zrcátka, proletí mu hlavou projektil. Na místě umírá, vrah bere jeho vůz a jede za další obětí.  Za dvojnásobnou chladnokrevnou vraždu si Martin Vlasák od soudu odnese doživotní trest. Dodnes sedí ve věznici na Mírově. Patří mezi skoro […]
Nenechte si ujít další zajímavé články
Salát z červeného zelí a pomeranče
tisicereceptu.cz
Salát z červeného zelí a pomeranče
Tenhle salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě i oči. Potřebujete 1 menší červené zelí 2 červené cibule 1 jablko 250 g vařené červené řepy 50 g vlašských ořechů 1 pomeranč 3 lží
Kostel sv. Mořice a jeho unikátní varhany
epochanacestach.cz
Kostel sv. Mořice a jeho unikátní varhany
Přejdeme-li od katedrále ulicí 1. máje a přes Náměstí republiky, po necelém kilometru se před námi otevře pohled na další významnou olomouckou církevní památku – kostel svatého Mořice. Ten je svou kapacitou 4000 věřících největší gotickou svatyní na Moravě a první písemná zmínka o něm pochází už z roku 1257, i když v 15. století bylo třeba
Vytvořte si svou rustikální nádobu
panidomu.cz
Vytvořte si svou rustikální nádobu
Zahradní koryta a kamenné nádoby jsou dnes velmi módní. Ale trh je prakticky vyčerpaný a nedají se téměř sehnat. Udělejte si jejich imitaci, která je téměř k nerozeznání od originálu. Ozdobte se zahradu vlastnoručně vyrobenými nádobami z umělého kamene. Můžete si ho udělat sami. Z hmoty, které se říká hypertufa. A co víc, můžete si vymyslet, jaký bude
Čína vysílá SOS: Její města se propadají!
21stoleti.cz
Čína vysílá SOS: Její města se propadají!
Nejhorší noční můry vědců se pomalu naplňují. Téměř polovina čínských měst se propadá, a to zejména kvůli čerpání vody a zvyšující se hmotnosti rychle se rozrůstajících městských oblastí. Jen nejlidna
Pátrání po biblických záhadách pokračuje: Zničil město Sodoma asteroid?
epochalnisvet.cz
Pátrání po biblických záhadách pokračuje: Zničil město Sodoma asteroid?
Slavný biblický příběh o zničení hříšných měst Sodoma a Gomora zná téměř každý. Až do současnosti si ale odborníci lámali hlavu nad tím, jestli si autor této části Bible událost vymyslel, nebo vycházel z něčeho, co se skutečně událo. Podle nejnovějších archeologických objevů se ale zdá, že se celá zkáza stala přesně tak, jak tvrdí Bible!
Argentinské případy UFO: Proč se vrací na stejná místa?
enigmaplus.cz
Argentinské případy UFO: Proč se vrací na stejná místa?
Záhada jednoho z nejzvučnějších případů UFO v zemi, pokřtěného tiskem jako argentinský případ Roswell, dodnes přetrvává v paměti argentinských ufologů i ufologů z různých částí světa. Byl tak pojmenov
Nejpodivnější žákyně, kterou jsem učila
skutecnepribehy.cz
Nejpodivnější žákyně, kterou jsem učila
Chodila do sedmé třídy, byla velký samotář, podivín a věděla všechno dopředu – i své známky i to, že se stane neštěstí. Nikdy se nemýlila. Ve třídě bylo ticho jako v hrobě. Právě se ke svému cíli blížila hodina matematiky a žáci 7 C. psali náročný test. Následující hodinu jsem měla volno, a tak jsem se v kabinetě chtěla pustit do kontroly
Kníže Konrád II. Ota: Posmrtně ho uvařili?
historyplus.cz
Kníže Konrád II. Ota: Posmrtně ho uvařili?
Zadumaně si prohlíží fresky na stěnách rotundy sv. Kateřiny. Připomínají mu slavnou minulost jeho rodu. I Konrád II. Ota by se rád do historie dynastie Přemyslovců zapsal výrazným písmem. Ctižádost mu k tomu nechybí… Ambiciózní povahu nejspíš zdědil po svém otci. Konrád II. Ota (1136/1141–1191) totiž přichází na svět jako dědic vládce znojemského údělu Konráda
Moderní rezidence u rovníku
rezidenceonline.cz
Moderní rezidence u rovníku
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Low Key: Nová kolekce kabelek Louis Vuitton
iluxus.cz
Low Key: Nová kolekce kabelek Louis Vuitton
Louis Vuitton uvádí novou kolekci kabelek Low Key, která zaujme elegantním a sofistikovaným designem. V úvodu se představují dva modely, které vynikají minimalistickým přístupem a nadčasovým stylem Lo
Prstýnek za miminko je pro Kaňokovou také zásnubní?
nasehvezdy.cz
Prstýnek za miminko je pro Kaňokovou také zásnubní?
Dokonalé štěstí prožívá herečka Beáta Kaňoková (35) ze seriálu Zlatá labuť, která má ve svém partnerovi, kameramanovi Tomášovi Kotasovi (35), velkou oporu. Anonymní zdroj z jejich blízkého okolí nám
Každá někdy „potřebujeme“
nejsemsama.cz
Každá někdy „potřebujeme“
Mluvit o potížích souvisejících s toaletou není vždy snadné. Jako by neměla močový měchýř každá žena. Jeho správná funkce může odrážet vaše celkové zdraví. Jak stárneme, mění se i močový měchýř. Elastická tkáň močového měchýře se stává méně pružnou, a měchýř najednou nedokáže pojmout tolik moči jako dříve. Musíte tedy chodit častěji na záchod. Navíc ochabuje stěna močového měchýře a svaly pánevního