Kódování za ztížených podmínek ve větrném tunelu? Livesport pořádá extrémní výzvu pro vývojáře

Livesport přináší rychlá sportovní data a díky svým technologiím patří ke světové špičce. Pro vývojáře teď pořádá programátorský pětiboj.

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

livesporthackathon

Foto: Livesport

Livesport pořádá extrémní výzvu pro vývojáře

Přes sto milionů uživatelů z desítek zemí sleduje každý měsíc aktuální sportovní výsledky díky české aplikaci Livesport. Aby vše běželo jako na drátkách a k fanouškům se dostaly informace o právě vstřelených gólech či získaných bodech včas, využívá Livesport více než 800 serverů a každou vteřinu odbavuje miliony požadavků. „V českém kontextu trochu extrém,“ usmívá se šéf komunikace Petr Vavrik. A proto se v Livesportu rozhodli uspořádat neméně extrémní výzvu pro vývojáře, jimž chtějí ukázat, jak z Česka dělají globální byznys.

Livesport loni utržil přes tři miliardy a v čistém vydělal 1,3 miliardy korun. Počet uživatelů pokořil 100 milionů a firma má podle své zprávy za rok 2021 hodnotu dvacet miliard korun. Společně se svou globální značkou Flashscore tak Livesport patří mezi světovou špičku. „Stále se ale příliš neví, že celou službu vyvíjíme v České republice a že máme více než 150 vývojářů,“ říká Petr Vavrik s tím, že celkem má dnes firma sídlící v pražských Nových Butovicích kolem 250 zaměstnanců.

Jelikož Livesport neustále rozšiřuje své služby, přičemž vedle technologického vývoje nedávno změnil svou vizuální identitu a rozvíjí vlastní digitální obsah, potřebuje také zvětšovat své zaměstnanecké stavy. Na to, co všechno dělá, se nyní rozhodl upozornit netradičním způsobem – uspořádáním unikátního programátorského pětiboje. Událost Extreme Coding Challenge se ponese v duchu ztížených podmínek, v nichž budou vývojáři plnit celou řadu úkolů. Vše navíc bude přenášeno živě přes Twitch a týmy si rozdělí ceny v hodnotě 280 tisíc korun.

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

Celá extrémní kódovací výzva bude mít několik fází. V prvním kole musí účastníci splnit online zadání. Deset nejlepších a nejrychlejších, respektive pět týmů po dvou developerech, se dostane do finálového klání, které bude probíhat ve dvou dnech. První den budou plnit všechny týmy tři úkoly, za které dostanou body podle předvedeného výkonu. Dva nejlepší týmy pak postoupí do velkého finále, které se odehraje v atriu budovy Aspira Business Centre, v níž sídlí samotný Livesport.

„Na úkoly spojené s programováním budou mít týmy vždy časový limit deset minut. Některé úkoly budou plnit soutěžící samostatně, u některých budou kooperovat. A to všechno budou moci sledovat diváci skrze live stream,“ říká Vavrik. Kompletní program zatím organizátoři tají, ale aby dostáli názvu celé akce, prozrazují minimálně to, že jedním z úkolů bude práce ve větrném tunelu. Zatímco budou vleže na stole plnit úkoly, foukat proti nim bude silný filmový propeller.

Přihlašování do Extreme Coding Challenge probíhá až do úterý 27. září na adrese challenge.livesport.eu. Samotné velké finále pak proběhne od 7. do 8. října. Akce je přitom určena prakticky všem vývojářům. „Všechny úkoly se snažíme nadefinovat tak, aby byly přístupné pro co nejširší cílovou skupinu, a tak půjdou vyřešit ve více jazycích, například Java, C++, Javascript či Python. Bavíme se o jednoduché algoritmizaci, pseudokódu a podobně,“ doplňuje Petr Vavrik z Livesportu.

Partnerem článku je společnost Livesport. V rámci CzechCrunch Premium spolupracujeme s vybranými partnery, se kterými připravujeme obsah na míru. Více najdete zde.

Livesport

Česká technologická společnost, která patří mezi největší světové poskytovatele výsledků,…

Klíčoví lidé

martin-hajek

Martin Hájek

Partner