Láhev rumu vypil přímo v prodejně na ex. Strážníci mu pak museli přivolat záchranáře

Přidat na Seznam.cz

Ke kurióznímu případu krádeže vyjížděli strážníci v neděli 11. září po třetí hodině odpolední v Ostravě-Zábřehu. Muž si přímo na prodejně otevřel láhev rumu, kterou zkonzumoval „na ex“ a vlivem alkoholu se uvedl do stavu, kdy bylo nutné přivolat zdravotníky, informuje Městská policie Ostrava.

Strážníci vyjížděli do jednoho z ostravských obchodních řetězců na základě oznámení 53letého pracovníka bezpečnostní agentury. Ten spatřil prostřednictvím kamerového systému muže, který si u regálů s alkoholem otevřel láhev rumu Tuzemák v hodnotě 130 korun.

Později zjištěný 29letý muž vypil téměř 0,5l rumu s 37,5 % alkoholu „na ex“. Po konzumaci odložil láhev mezi bedny s pivem. Následně odcházel z prodejny bez zaplacení. Jeho odchodu zabránil pracovník bezpečnostní agentury.

Na výzvy strážníků 29letý muž nereagoval vlivem zkonzumovaného množství alkoholu. Strážníci pojali podezření, že u muže došlo k intoxikaci alkoholem. Na místo přivolali rychlou záchrannou službu, která muže převezla do nemocnice.

Vzhledem k tomu, že muž nebyl v minulosti trestán za majetkovou trestnou činnost, bude přestupek oznámen příslušnému správnímu orgánu, kde se bude zpovídat po odeznění intoxikace.

Zdroj: Městská policie Ostrava