Další podvedení na internetu. Senior přišel o 350 tisíc

Přidat na Seznam.cz

Brno – Senior z Brněnska během jednoho měsíce poslal na podvodné účty tři sta padesát tisíc korun, informuje Policie ČR. 

Investovat do akcií v současné době prosperujících energetických společností se rozhodl šestasedmdesátiletý muž z Brněnska. V reakci na internetový inzerát se zaregistroval a projevil zájem o akcie největšího hráče na českém trhu. Spolu s pracovníkem podvodné společnosti zabývající se obchodováním s akciemi pak do svého počítače instaloval program na jeho vzdálenou správu, založili účet a obchodování mohlo začít. Pod vedením specialisty pak sám provedl několik plateb. Během měsíce odeslal na různé účty asi tři sta padesát tisíc korun.

Ztráta osmadvacetiletého mladíka ze stejného regionu je výrazně nižší. Tomu hned první investice do kryptoměn přinesla opravdu zajímavý možný zisk. Na kontě, které si založil po zaplacení asi dvoutisícového vstupního poplatku, se během dvou hodin objevilo skoro milión korun. Vyplacení zajímavé sumy ale bylo podmíněno odesláním provize a daně. Mladík tedy převedl další peníze. Když ani poté k vyplacení zisku nedošlo, pochopil, že naletěl podvodníkovi. I tak přišel o více než deset tisíc korun.

Zdroj: Policie ČR