TOPlist

Netflix: vybíráme nejlepší seriálové a filmové premiéry (21. 9. 2022)

Netflix, zdroj obrázku: Unsplash.com

Jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme výběr toho nejlepšího, co se v následujících sedmi dnech podívá do oblíbené streamovací služby Netflix. Premiéry se tradičně dočká celá řada zajímavých filmů a seriálů, avšak ne všechny stojí za vaši pozornost. Které byste ale neměli minout?

Jazzmanovo blues (A Jazzman’s Blues)

  • Datum premiéry: 23. 9. 2022
  • Hrají: Joshua Boone, Amirah Vann, Austin Scott, Ryan Eggold, E. Roger Mitchell

Rodinné drama o zakázané lásce rozmotává spletité lži a tajemství z posledních čtyřiceti let. A na pozadí k tomu hraje jižanské blues. Podle Netflixu se má jednat o strhující příběh o dospívání, který napsal, natočil i produkoval Tyler Perry.

Filmařský pohled do nám nepříliš známého prostředí amerického jihu slibuje nejen poctivé drama, ale také dospělý příběh v nelehkých dobách. Jestli se Jazzmanovo blues zařadí po bok tematicky podobných snímků jako například Zelená kniha (ČSFD: 87 %), nebo naopak skončí v propadlišti dějin, se teprve ukáže.

Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera (DAHMER)

  • Datum premiéry 1. řady: 21. 9. 2022
  • Hrají: Evan Peters, Michael Learned, Karen Malina White, Richard Jenkins, Penelope Ann Miller

Nový počin držitele ceny Emmy a tvůrce American Crime Story – Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera. Seriál o hrůzostrašných zločinech Jeffreyho Dahmera a systémových selhání, která umožnila jednomu z nejznámějších amerických sériových vrahů pokračovat ve vražedném běsnění přes deset let.

https://www.youtube.com/watch?v=QAB4Nt_EK_I

Anotace seriálu slibuje detailní pohled na jednoho z nejznámějších sériových vrahů v historii Spojených států, a především na selhání systému, který by měl těmto kriminálníkům zabraňovat v jejich řádění.

Holky ze zadních lavic (The Girls at the Back)

  • Datum premiéry 1. řady: 23. 9. 2022
  • Hrají: Maria Rodríguez Soto, Javier Rey, Itsaso Arana, Godeliv Van den Brandt, Mariona Terés

Jedné z nich našli rakovinu, a tak se pětice kamarádek rozhodne na tradiční společné dovolené vyzkoušet nezvyklé věci, o kterých dávno sní. Holky ze zadních lavic jsou dojemnou komedií o přátelství, která vám sice vykouzlí úsměv na tváři, avšak zvládne vám také vehnat slzy do očí.

Komediálních seriálů, které dokáží zpracovávat také vážná témata, není příliš mnoho. Tech opravdu kvalitních se dá napočítat na prstech jedné ruky a španělský počin Holky ze zadních lavic mají ambici stát se dalším z nich. Jestli se jim to podaří, to už bude záležet především na divácích.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku