Zdroj: UPB.cz

4
Fotogalerie

Říjen bude oslavou pro rumové fanoušky. Česko navštíví Alexander Gabriel se svými destiláty

Nahlíží do minulosti, aby vytvořil lihoviny pro budoucnost. Alexandre Gabriel, světoznámý majitel a master blender Maison Ferrand v Cognacu a West Indies Rum Distillery na Barbadosu, míří vůbec poprvé do České republiky, aby začátkem října poodhalil rumovým fanouškům svět oblíbených rumů Plantation. Součástí setkání bude řízená ochutnávka včetně nových limitovaných edic Single Casks 2022 určených pro český trh.

Alexandre Gabriel se narodil a vyrůstal ve Francii na farmě v jižním Burgundsku, kde ho dědeček naučil vyrábět víno a destilovat lihoviny. V roce 1989 Alexandre Gabriel narazil na starobylý koňakový dům v srdci oblasti Grande Champagne v Cognacu a vybudoval z něj jednoho z největších specialistů na řemeslné lihoviny současnosti. Do jeho portfolia patří značky Ferrand Cognac, 100% Grande Champagne Cognac, Plantation Rum, Citadelle Gin a Mathilde Liqueurs. O lihovinách, které vyrábí, Alexandre říká, že o nich přemýšlí jako o "aromatických sochách" nebo "gastronomických obrazech" a že pro něj nejsou pouhými produkty, nýbrž dokonalým ztělesněním historie, emocí a zážitků. Je vizionářem, který mění sny a představy na realitu.

UPB.cz

Jeho cestu koňaků protkl přitažlivý svět rumů koncem devadesátých let, když hledal další využití pro sudy, ve kterých zrál dříve koňak Ferrand. U pomalého dozrávání rumu v koňakových sudech, což bylo prvotním plánem, ale neskončil, jeho rumové kroky vedly až ke koupi slavné palírny West Indies Rum Distillery na Barbadosu. Z něj to byl kousek na Jamajku, další destinaci rumů Plantation. Nabídka rumů Plantation je stejně pestrá jako příběh, který Alexandre Gabriel píše. Jeho vize mu vynesla již celou řadu prestižních ocenění a dnes se řadí mezi nejvýznamnější master blendery světa. Rumy Plantation se těší úspěchu mezi barmany i milovníky jemných destilátů. Rumům Plantation patří první příčka v žebříčku top trending rumů a druhé místo v žebříčku volby barmanů, které uveřejnil odborný titul Drinks International (Drinks International report 2022).

Setkání s Alexandrem Gabrielem a řízená degustace rumů značky Plantation proběhne 4. října 2022 od 18 hod a 5. října od 19 hodin v Empire Hall ve Slovanském domě (Na Příkopě 22, Praha). Vstupenky lze zakoupit přes GoOut, cena 1500 Kč.

Více informací na Facebooku a Instagramu značky Plantation Rum.

Historicky první návštěvu Alexandra Gabriela v České republice organizuje společnost Ultra Premium Brands, která je distributorem rumů Plantation v Česku a na Slovensku.