Trestní stíhání krupských zastupitelů bylo zastaveno. Nebylo prokázáno, že byl daný skutek obviněnými spáchán
Ilustrační foto CC0
Teplice

Krupka - Ohledně trestního stíhání zastupitelů města Krupka, které souviselo s prodejem pozemků v Jabloňovém sadu v Krupce, je rozhodnuto. Trestní stíhání bylo zastaveno, protože se neprokázalo, že byl daný skutek obviněnými spáchán.

Trestní stíháno zastupitelů města Krupka tak bylo pravomocně zastaveno. Okresní státní zastupitelství v Teplicích vydalo dne 20. září 2022 usnesení, ve kterém státní zástupce rozhodl o zastavení trestního stíhání podle § 172 odst. 1 písm. c) trestního řádu, který hovoří o tom, že trestní stíhání se zastavuje, protože není prokázáno, že byl skutek spáchán obviněnými. Jako klíčové pro posuzovanou věc bylo v usnesení uvedeno zjištění, že obviněným s ohledem na tajnost hlasování o prodeji pozemku ze dne 1. dubna 2019 nebylo možné prokázat hlasování o prodeji pozemku.

Starosta Krupky Ing. PhDr. Zdeněk Matouš, Ph.D., MBA se na svém facebookovém profilu vyjádřil, že byla kupní cena v pořádku a zároveň uvedl, že se zastupitelé, proti kterým bylo vzneseno původní obvinění, teď mají v plánu bránit právní cestou.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru