InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vítězný vstup do sezony! Kohouti si poradili s pražskou Kobrou

TÁBOR - Příznivci druholigových hokejistů HC Tábor se konečně dočkali! Ve středu 21. září začal nový ročník a k Jordánu přijela otestovat nabušenou táborskou družinu jako první Kobra. Před prvním zápasem sezony proběhl slavnostní nástup domácích hokejistů s proslovy předsedy klubu Michala Šušáka a starosty Tábora Štěpána Pavlíka, na druhý pokus zazněla celá státní hymna a Jakub Matušík vyhrál úvodní buly. První pobyt v pásmu Kobry nebyl úspěšný a domácí borci hned z první nebezpečné akce hostů dostali gól už po 69 sekundách, nicméně ještě v závěru prvního dějství dokázali otočit. Kobra se držela i ve druhé třetině a na uspokojivý výsledek myslela za nerozhodného stavu ještě deset minut před koncem zápasu. Následná teč Milana Dančišina v čase 50:34 však znamenala vítězný gól a další dvě trefy v rozmezí 21 sekund stanovily po zakončeních Vlčka a Endála konečný výsledek 6:3.

 

Kohouti si připsali všechny tři body, nicméně zaspaný začátek duelu a branka inkasovaná za stavu 2:1 při vlastní přesilovce po chybě zkušené obrany dávají prostor k rozborům. V dalším kole se představí táborští hokejisté v sobotu 24. září na stadionu Letňan.

HC Tábor – HC Kobra Praha 6:3 (2:1, 1:1, 3:1), branky a nahrávky: 18. Bárta (Hubata), 20. Vlček (Severa, Vala), 28. Šulek (Plášil, Suchánek), 51. Dančišin (Suchánek, Severa), 55. Vlček (Chocholoušek, Zíb), 55. Endál (Bárta, Dančišin) – 2. Novák (Martínek, Straka), 25. Martínek (Novák), 50. Zídek (Kolda), rozhodčí Maršálek – Jurčík, Augusta, vyloučení 3:3, využití 1:0, v oslabení 0:1, 1 150 diváků.

HC Tábor: Dvořák (Vácha) – Plášil, Suchánek, Černý, Hubata, Vala, Hajič, Dvořák – Seidl, Matušík, Šulek – Endál Bárta, Dančišin – Zayml, Milfait, Severa – Vlček, Zíb, Chocholoušek.

HC Kobra Praha: Ondrík (Sochůrek) – Šteiner, Duda, Knesl, Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Petrák, Janča, Kolda, Jedlička, Svoboda, Novák, Míšek, Martínek, Zídek, Ksandr, Šťastný.

Asistent trenéra Tábora Zdeněk Kutlák se v pozápasovém hodnocení ohlédl za velmi rychle inkasovanou brankou v úvodu utkání. „Vnímám to ještě z hráčského pohledu, kdy jsme nastoupili k prvnímu zápasu sezony před domácím publikem. Před zahájením utkání proběhlo slavnostní zahájení, přidala se trochu nervozita a mám pro začátek zápasu pochopení. Do utkání jsme vstoupili nervózně a prvních deset minut jsme se v tom trošku plácali. Dostali jsme gól z první střely, to se může stát," řekl Zdeněk Kutlák.

Táborští dobře vědí, že zisk všech tří bodů nebyl vůbec snadný. „Vítězství je vydřené, protože až do 55. minuty jsme vedli pouze o gól. Pak nám to tam dvakrát spadlo, což je super. Jsem šťastný, že jsme první zápas sezony zvládli," radoval se Kutlák, jehož tým čeká v sobotu duel v Letňanech. A co od něj nový táborský asistent čeká? „Dovolím si říct, že letos není ve skupině slabý soupeř. Ani v Letňanech to rozhodně nebude lehké. V tomhle je letos liga úplně jiná. Loni měl Tábor vesměs dva soupeře, což byly Příbram a Kobra. Ale samozřejmě chceme proti Letňanům vyhrát," dodal Zdeněk Kutlák.

Diskuse k článku - 3 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Fanda 

    Reagovat

     

    Starosta se po čtyřech letech začal zajímat o sport... Čím to asi bude?

    Vloženo 22.9.2022 03:17:36

    • . 

      Reagovat

       

      myslím, že zrovna v Táboře si stěžovat na radnici hokejisté nemůžou (ať už tam sedí kdokoli) ... jsou města, kde město nedá do sportu pomalu ani korunu.

      Vloženo 22.9.2022 07:47:46

      • Náhodný čtenář 

        Reagovat

         

        Pravda, do hokeje se tu sype zřejmě nejvíc a na tom kdo je zrovna starosta opravdu asi nezáleží - letos na činnost + nájmy je to přes 6 melounů a není to tajné - je to na webovkách města. Jiné kluby v Táboře si o něčem takovém mohou jen nechat zdát a to místní hokejky nemají od města stanovené ani žádné výkonností podmínky.

        Vloženo 25.9.2022 18:50:54

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace