Prezident vyznamená Hanu Zagorovou: Kdo metál převezme? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Prezident vyznamená Hanu Zagorovou: Kdo metál převezme?

Hana Zagorová a Štefan Margita
Hana Zagorová a Štefan Margita (Blesk)

Nedožila se toho, ale její fanoušci mají obrovskou radost! Hana Zagorová (†75) obdrží in-memoriam státní vyznamenání. Medaili Za zásluhy dostane 28. října od prezidenta Miloše Zemana (77). Teď ale vdovec Štefan Margita (66) musí vyřešit, kdo vlastně medaili ve Vladislavském sále Pražského hradu převezme.

Ve sváteční den už má totiž domluvené vystoupení. „Tohle musím ještě vyřešit, ale rozhodně určím svého zástupce,“ řekl magazínu Aha! TV vdovec. Ale kdo by to měl být? Sestra Hany Zagorové? Nebo například někdo z dua Stanislav Hložek (67) a Petr Kotvald (63), které po boku pěvecké legendy zářilo v 80. letech?

Hrdinky muzikálu z hitů zpěvačky Zagorové (†75) tvrdí: Hanka tady byla s námi!

Video se připravuje ...

Podle našich informací je ve hře i dlouholetý kolega a kamarád Zagorové Karel Vágner (80). „Zatím to nechci veřejně řešit, vydržte!“ řekl nám autor desítek hitů zpěvačky. Pokud by skutečně za Zagorovou státní vyznamenání za měsíc přebral, ocitl by se na slavnostním pódiu v historickém sále Pražského hradu podruhé v jednom roce. V březnu totiž převzal Medaili Za zásluhy od prezidenta Zemana právě Vágner.

Blesk Podcast: Budeš druhá Kubišová, řval tajemník na Zagorovou(†75)

Video se připravuje ...

Požádala o odklad

Prezident Miloš Zeman navrhl vyznamenat Hanu Zagorovou už v roce 2019, tehdy ale zpěvačka požádala o odklad kvůli tomu, že se mělo konat v roce výročí, kdy Miloš Jakeš pronesl »slavný« projev o hodné holce. Bohužel letos zpěvačka zemřela.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.