Na Ekofilmu v Brně bude kapela Zrní, lidé se mohou těšit i na besedu s Holubovou

foto Ilustrační foto - V pražském Lucerna Music Baru se 24. března 2020 uskutečnil on-line koncert skupiny Zrní ze série živých koncertů #kulturažije na Mall.tv.

Brno - Organizátoři nadcházejícího mezinárodního festivalu Ekofilm v Brně i letos připravili také doprovodný program, zájemci se mohou těšit například na vystoupení kapely Zrní, na besedu s herečkou Evou Holubovou či na rodinný den. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí akce Monika Brindzáková. Nejstarší environmentální filmový festival v Evropě se uskuteční od 12. do 15. října, vstup na akce je zdarma.

Hlavním motivem doprovodného programu je klima a jeho změna. "Diskuze o klimatické krizi prošla za poslední čtyři roky velkou změnou. I proto jsme si letos dali za cíl tuto debatu na Ekofilmu reflektovat a nadále kultivovat. Jako společnost jsme se totiž sice výrazně posunuli v našem smýšlení, ty velké a nevyhnutelné změny nás ale teprve čekají," uvedl Martin Čech, který má na starosti odborný doprovodný program festivalu.

Doprovodný program zahájí na náměstí Svobody koncertem kapela Zrní. Ještě předtím se ale zájemci mohou zúčastnit úvodní besedy na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity, a to na téma připravenosti České republiky na klimatické a ekologické výzvy. V plánu je také beseda s jednou z letošních porotkyň Evou Holubovou. Pořad Ve skleníku s Holubovou je v plánu Ekodómu na náměstí Svobody. Připravena je také exkurze v Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd ČR a videoworkshop Jana E. Svatoše v brněnské zoo.

V Ekodómu zájemci také budou moci vytvořit hračky pro zvířata v Zoo Brno. Následovat bude například exkurze do Botanické zahrady a arboreta Masarykovy univerzity nebo beseda na nukleární téma.

Na závěr akce je v plánu i rodinný den, organizátoři přichystají ekoskládačky, virtuální realitu, zájemci se díky zážitkovému programu třeba naučí opravit si své kolo.

Hlavní částí programu je přehlídka 25 finálových snímků, které budou soutěžit ve třech kategoriích. Vzešly z 243 přihlášených snímků. Loňská finálová pětadvacítka vzešla z 207 přihlášených snímků, hlavní cenu získal polský snímek Velryba z Lorina režiséra Macieje Cuskeho. Vstupenky na doprovodný program i jednotlivá promítání lze už nyní rezervovat na Ekofilm.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.04.2024 ČTK

Reklama

11°C

Dnes je úterý 23. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 9°C

Celá předpověď