Vybrat si vhodné tetování by mělo nějaký čas trvat

Přidat na Seznam.cz

Dříve se tetováním pyšnili víceméně pouze bývalí trestanci. Doba však pokročila a v současnosti už má nějakou kérku skutečně skoro každý. A nejedná se pouze o vyloženě mladé lidi, ale také o střední generaci. 

Tetování je rozhodně skvělou ozdobou kůže, když si člověk vybere dobrý motiv, nicméně pokud jeho volba bude ukvapená, může nakonec ještě litovat.

Špatná volba má následky

Jelikož se říká, že tetování je celoživotní záležitostí, měl by si ho člověk vybírat skutečně pečlivě. Udělat zde chybu neznamená samozřejmě žádné fatální následky. I tetování je možné odstranit, a sice speciálním laserem. Nejedná se ovšem o kdovíjak příjemný zážitek, a navíc člověk přijde o docela dost peněz. Finanční náročnost je v tomto případě přímo úměrná rozměrům kůže, kterou je potřeba „vyčistit“.

Proto je dobré si třeba jména svých aktuálních lásek nechat zaznamenat do kůže až po pár letech vztahu, a ne hned po měsíci. I velká láska se může obrátit v obrovskou nenávist a pak člověku zbydou je slzy a nepohodlný obrázek na těle.

Žádní amatéři

Hodně lidé dělá chybu i ve výběru tatéra. Často volí to nejlevnější řešení, které však v konečném důsledku nemusí být tím nejlepším. Amatérští tatéři nejenže mnohdy nejsou takovými umělci, jak se prezentují, ale zároveň často pracují v hygienicky nepříliš vyhovujících podmínkách.

Také proto je lepší šetřit trochu déle a nechat si udělat tetování třeba v profesionálním tetovacím salonu Praha. Člověk alespoň bude mít jistotu, že v tetovacím studiu Praha se mu dostane náležité péče.

Následná péče

Tetování se nachází vždy v hlubokých strukturách kůže, a proto chvíli trvá, než se pokožka zahojí. Doporučuje se tedy se o kůži náležitě starat, což mimo jiné znamená nevystavovat ji přímému slunci, zabránit kontaktu s vodou a mazat ji indulonou.