InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihostroj doma v sobotu odšpuntuje novou sezonu. Jak se vypořádá s absencí Macha?

 Autor: VK Jihostroj ČB.

    Autor: VK Jihostroj ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Nová volejbalová sezona klepe na dveře! Dlouhých 19 sezon byl Radek Mach jistotou na českobudějovické soupisce. Nyní se přesunul z pozice hráče na střídačku, kde bude pomáhat týmu dosáhnout úspěchů, které sám zažil jako hráč. Jihostroj přes léto omladil sestavu, ale přesto bude usilovat o extraligové medaile. V uplynulé sezoně Jihostroj vybojoval Český pohár a skončil na třetím místě v extralize. Do ročníku 2022–23 vstupuje českobudějovický klub s obměněným kádrem, který představil na čtvrteční tiskové konferenci. Kromě blokaře Radka Macha odešel také univerzál Casey Adam Schouten (Lvi Praha) a do své rodné země se vrátil španělský dirigent hry Miguel Ángel de Amo. Na jejich pozice přišli slovenský blokař Peter Ondrovič, který se vrací po ročním angažmá v Belgii, nizozemský univerzál Stijn van Schie a nahrávač argentinského národního týmu Matias Giraudo. Na pozici kapitána nahradí Radka Macha reprezentační smečař Martin Licek.

Do extraligové sezony vstupují České Budějovice v sobotu 24. září domácím soubojem s Ostravou. Z důvodu probíhajících prací na střeše sportovní haly nebudou moci fanoušci využít pro vstup hlavní vchod. Vstup do haly bude umožněn bočním vstupem po schodech v blízkosti pokladen. Domácí zápasy extraligy s výjimkou těch televizních bude hrát Jihostroj tradičně od 18 hodin. Soutěž bude hrát v sezoně 2022–23 místo dvanácti hned třináct týmů a po dvou letech, kdy byla soutěž kvůli koronaviru uzavřená, budou hrát poslední dva celky po základní části baráž s vítězem první ligy o jedno místo mezi elitou.

Jihostroj rovněž nastoupí do evropského poháru, ale los mu zatím konkrétního protivníka nepřisoudil. Stane se jím tým postupující z první fáze Poháru CEV, vítěz souboje mezi chorvatským Osjekem a poraženým týmem z dvojice Strumica (Makedonie) – Dynamo Apeldoorn (Nizozemsko), která na sebe narazí v úvodní fázi Ligy mistrů. Definitivně bude o soupeři Jihostroje jasno až v termínech 18. – 20. října, kdy jsou na programu odvetné zápasy prvního kola evropského poháru.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace