Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jaká pomoc? Tereza H. (26) se pustila do Zdechovského! Ostrá odpověď europoslance a slova o naivitě

Autor: jel - 
23. září 2022
05:00

Češka Tereza H. (26) strávila dlouhé čtyři roky v pákistánském vězení za údajné pašování drog. Nakonec byla loni v listopadu propuštěna a letos se vrátila domů, aby začala nový život. Na sociální síti se nyní ostře pustila do Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL), který se v minulosti k jejímu případu vyjadřoval v médiích. Tereza tvrdí, že jí Česká republika nijak nepomohla dostat se z Pákistánu. Europoslanec na její slova ostře reagoval. Uvedl, že po ní nikdo nechce poděkování, ale že je zbytečné se veřejně ztrapňovat tvrzením, že pro ni ČR nic neudělala.

Tereza H. byla zadržena v lednu 2018 na letišti v Láhauru. V jejím kufru údajně celníci našli devět kilogramů heroinu. O rok později byla mladá Češka odsouzena k osmi letům a osmi měsícům v pákistánském vězení. Rozsudek byl ovšem nepravomocný. Minulý rok v listopadu se podařilo dosáhnout odvolání a Tereza byla propuštěna.

K její kauze se v minulosti v médiích několikrát vyjádřil europoslanec Tomáš Zdechovský. „Za její svobodou se skrývají stovky hodin vyjednávání, schůzek a psaní e-mailů i oficiálních dopisů. Šlo o velmi složitý a náročný proces,“ uvedl například v rozhovoru pro EuroZprávy.

Tereza si to ale zjevně nemyslí, na sociální síť totiž tento týden umístila rozhořčený příspěvek. „Opravdu by mě zajímalo, co pro mě udělal europoslanec Tomáš Zdechovský. Viděla jsem milion videí, kde machroval, jak mě zachránil, ale my dodnes nevíme, o koho se jedná,“ nebrala si propuštěná Češka servítky a žádala vysvětlení, proč už nyní politik nedává rozhovory.

Ostrá odpověď

Tomáš Zdechovský pro Blesk nejprve uvedl, že se k výrokům vyjadřovat nebude. „Svou naivitu už prokázala při pašování drog z Pákistánu, proč by tedy měla věřit, že jí Česká republika pomohla?“ sdělil europoslanec. „Kde trávila čas po propuštění? Kdo zajišťoval její bezpečnost?“ podivil se Zdechovský.

Doplnil také několik bodů, které nazval „fakty k zamyšlení pro čtenáře Blesku“. V nich uvedl, že člověk, jenž věří,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání