Příběh prvního Splinter Cellu bude v remaku přepsán pro dnešní publikum
zdroj: Ubisoft

Příběh prvního Splinter Cellu bude v remaku přepsán pro dnešní publikum

23. 9. 2022 10:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ubisoft loni v prosinci po mnohaletém mlčení a nekonečném čekání fanoušků konečně oznámil návrat série Splinter Cell. Místo nového dílu ale dostaneme nejprve remake jedničky, která letos 17. listopadu oslaví své 20. narozeniny.

O remaku jsme se rovnou dozvěděli jen to, že poběží na enginu Snowdrop, kdy půjde o od základů znovu vytvořenou hru, žádný remaster s vylepšenými texturami. Nyní se ukazuje, že kromě nové grafiky odvypráví remake možná i trochu jiný příběh. Prozrazuje to pracovní nabídka na pozici scenáristy ve studiu Ubisoft Toronto, v níž stojí:

„Na základě první hry Splinter Cell přepisujeme a aktualizujeme příběh pro moderní publikum. Chceme zachovat ducha i námět původní hry, zároveň prozkoumat její postavy a svět, aby byly autentičtější a uvěřitelnější. Jako scénárista v Ubisoftu Toronto se připojíte k vypravěčskému týmu a pomůžete vytvořit ucelený a přesvědčivý příběh pro nové publikum fanoušků Splinter Cell.“

Příběh původní hry se odehrával dva roky po jejím vydání, tedy v roce 2004, kdy sledoval bývalého mariňáka Sama Fishera, jak se přidává k národní bezpečnostní agentuře a vyráží se speciální divizí Third Echelon do Gruzie pátrat po ztracených agentech CIA. V tuto chvíli se můžeme jen dohadovat, zda tento základ zůstane a budou se měnit jen některé části příběhu, nebo zda prožijeme obecně docela jiné dobrodružství.

Z inzerátu se ještě dozvídáme, že tvůrci budou modernizovat i základní hratelnost, kterou tvoří plížení, ale měli by přitom zachovat původní zážitek ze Splinter Cellu. Dosud jsme ale neměli jedinou možnost hru spatřit na vlastní oči a nemáme nejmenší tušení, kdy a na čem vyjde.

Nejnovější články