Šéfové jsou na českého reprezentanta naštvaní. Hraje špatně a ještě se prohání v autě barvy odvěkého rivala

Přidat na Seznam.cz

Alex Král byl velkou nadějí českého fotbalu. Ještě ani ne dvacetiletý vtrhl do naší nejvyšší soutěže a po půlročním angažmá v Teplicích si ho okamžitě vzala k sobě pražská Slavia. Kudrnatý záložník i v Edenu pokračoval ve výborných výkonech a netrvalo dlouho a přišel přestup do moskevského Lokomotivu. Jenže tady nastal soumrak jeho kariéry…

Ruská liga není v posledních letech mnoho kvalitní, o čemž svědčí, že ruské týmy se v posledním desetiletí mnoho v evropských pohárech už neprosazují. Slabá liga tak měla vliv i na Královu výkonnost, což se posléze potvrdilo i v reprezentačních zápasech. Proto bylo velkým překvapením, když vloni rodák z Košic v létě přestoupil do anglického West Hamu. Jenže tam se naplno prokázala jeho mizerná forma, za celou sezonu nedostal pořádně šanci. Přesto se opět našel nový zájmce o jeho služby a opět z prestižní ligy. Anglické ostrovy vyměnil za nedaleké Německo. Zde v dresu Schalke sice už nastupuje pravidelněji, avšak jeho forma i jeho spoluhráčů stačí jen na 14. příčku (jedna výhra ze sedmi zápasů…). |Avšak nejenom špatné výkony, ale i Královo chování dohání šéfy klubu k nepříčetnosti.

Představitelům klubu Schalke se za prvé nelíbí, že se Král prohání se svým luxusním „miláčkem“ ulicemi, kde bydlí spíše chudší obyvatelé. A za druhé je pro ně nepřijatelné, aby jeho auto mělo barvu jejich největšího rivala z Dortmundu.

Král se k těmto výhradám vůbec nevyjadřuje, on celkově v posledním roce mnoho s novináři nemluví. Fanouškové by jistě byli rádi, kdyby promluvil především na hřišti svými výkony. A už třeba při tom nejbližším utkání, kdy se český reprezentační nároďák utká s Ronaldovým Portugalskem.

Zdroj: redakce, sport.cz, tn.nova.cz