Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kořínek začal porážkou. Snažíme se zjednodušit systém, říká kouč, jemuž pomáhá i Straka

Po krátké době s týmem se jej snažil hned oživit, ale zatím se to nepovedlo. Trenérskou premiéru na extraligové střídačce si v domácím souboji Plzně proti Pardubicím odbyl bývalý útočník a odchovanec Petr Kořínek. Jako hráč na západě Čech získal stříbro v roce 1992 a bronz o osm let později, nyní společně s asistentem Františkem Bombicem vystřídal v pondělí dopoledne dosavadní duo koučů Václav Baďouček a Miloš Říha mladší. Pro prohře s Dynamem 1:4 Indiáni klesli na poslední místo tabulky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Pardubice

"Je to u týmu strašně krátká doba. Od nástupu jsme měli jen čtyři dny na přípravu. Bylo to těžké, ale snažíme se zjednodušit systém. Neříkal bych tomu krize, ale kluci ty porážky samozřejmě v hlavě mají. Chtěli jsme je nastavit na ten zápas pozitivně. Bohužel se to nepodařilo," uvedla po neúspěchu se silným týmem Dynama nová trenérská tvář v nejvyšší soutěži.

"Nebyla tam nervozita, ale byl to pro mě první zápas v roli hlavního trenéra v extralize a to byl zvláštní pocit. Věřil jsem, že by to mohlo vyjít, ale bohužel se to nepodařilo," litoval pětapadesátiletý bývalý centr, jehož práci přímo na střídačce podporoval i majitel Indiánů Martin Straka.

"Martin je s týmem. Naše spolupráce se odvíjí podle situace. Já mám na starosti útočníky a Franta (Bombic) obránce. Martin je mezi námi a domlouváme se s ním hlavně ohledně přesilovek. On sleduje hru nezávisle a nějaké poznatky nám vždycky řekne," vysvětloval Kořínek rozdělení pravomocí.

Plzeň po nepodařených dvou třetinách ožila v závěrečné části. "Pardubice dobře bránily střední pásmo. Museli jsme zjednodušit hru a puky si protečovat. Už se tam pak objevil pozitivní prvek, že jsme se udrželi v útočném pásmu. Snad se odrazíme od třetí třetiny do dalšího zápasu a už to bude lepší," přál si nový kouč, jehož přes porážku potěšila alespoň hra v početních výhodách.

"Naše přesilovky ve třetí třetině vypadaly velmi slušně, tak snad na tom ještě zapracujeme a bude se nám v nich dařit. To bychom určitě chtěli do dalších zápasů přenést," dodal Kořínek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články