Recept na dobrou náladu

S tímto chutným a příjemným pokrmem z masových kuliček v rajčatové omáčce s mozzarellou jako byste se hned prvním soustem přenesli do slunného Toskánska. To při sychravém podzimu nezní vůbec špatně. A zaručeně bude chutnat vám i vašim dětem...

Na podzim, kdy ubývá slunečních dní, a naopak přibývá těch deštivých nebo alespoň sychravých, jsme raději doma v pohodlí. A co by vám nemělo chybět? Lahodné pokrmy, které zahřejí duši, chutnají božsky a jsou prostě dobré. 

Do této kategorie spadá například tento jednoduchý recept na toskánské karbanátky. Masové kuličky se pečou v troubě v pikantní, smetanovo-rajčatové omáčce a nahoře jsou přelité mozzarellou – lepší už to být nemůže! Ať už samotné, s těstovinami nebo rýží: Tyto masové kuličky budou na vašem stole vždy vítanou pochoutkou.

Co budete potřebovat:

400 g mletého masa míchaného

sůl a pepř

mletou papriku

1 cibule

1 šálek smetany

3 lžíce rajčatového protlaku

1 cibule

Italské bylinky (oregano, tymián)

1 špetka cukru

1 kulička mozzarelly

Příprava:

Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.

Mleté maso ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Vytvořte asi 15 stejně velkých kuliček a dejte je do zapékací mísy.

Potom oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno. Orestujte na velké pánvi dozlatova, přidejte rajčatový protlak a krátce orestujte. Zalijte smetanou a troškou vody, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Omáčku dochutíme italskými bylinkami, solí a špetkou cukru.

Nakonec masové kuličky přelijte rajčatovou omáčkou. Mozzarellu natrhejte na malé kousky (nebo nakrájejte a rozpulte) a položte na masové kuličky.

Pečeme v troubě 25–30 minut.

Tip: Karbanátky chutnají se zeleným salátem a čerstvou bagetou. Dětem naopak budou chutnat třeba s těstovinami nebo rýží.

Zdroj: názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat