Paradox představil VR hru Ghost Signal: A Stellaris Game. Jde o akční roguelike z vesmíru Stellaris
i Zdroj: Fast Travel Games
Novinka Paradox představil VR hru Ghost Signal: A Stellaris Game. Jde o akční roguelike z vesmíru Stellaris

Paradox představil VR hru Ghost Signal: A Stellaris Game. Jde o akční roguelike z vesmíru Stellaris

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 9. 2022 07:50

Společnost Paradox Interactive, která je zodpovědná za grand strategie Crusader Kings, Hearts of Iron či Stellaris, oznámila, že právě Stellaris dostane začátkem příštího roku také vlastní spin-off. S názvem Ghost Signal: A Stellaris Game půjde o novou VR exkluzivitu pro Meta Quest 2.

Reklama

  • Vydavatelství Paradox oznamuje Ghost Signal: A Stellaris Game, roguelike VR spin-off grand strategie Stellaris
  • Titul vyjde pouze na Meta Quest 2 začátkem roku 2023

Hra vývojářů z Fast Travel Games (Cities: VR) se podobá No Man’s Sky, jen bez jakékoli možnosti přistát přímo na planetách. Pohybovat se proto budete pouze vesmírem, přesněji vesmírem Stellaris, a to na palubě lodi Aurora s úkolem dohledat zdroj tajemného Ghost signálu. Je to právě tento signál, jenž je navíc pojítkem s No Man’s Sky. Jak si možná vzpomenete, byla to právě hra od Hello Games, kde jste odhalovali tajemství středu galaxie, kam jste nejdříve museli najít cestu.

Pokud jde o výčet všech aktivit, pochopitelně nepůjde o jedinou zábavu. Autoři hovoří o kontaktu s mimozemšťany, skenování cizích tvorů anebo o bitvách, kde využijeme zase dělostřeleckých baterií Aurory – včetně vylepšení, jako jsou jaderné hlavice, mrazivé paprsky, či dokonce dračí společníci. Jak už z těchto slov začíná vyplývat, hra bude více zaměřena na roguelike zážitek. Chybět proto nebudou například náhodně generované mapy s denními výzvami, žebříčky hráčů nebo rozsáhlé technologické stromy na ulehčení vašeho postupu. 

Jde-li o multiplayer, i ten bude přítomen – i když pouze zčásti. Pravdou je totiž to, že se vyskytne jen asynchronně, tedy v podobném duchu jako v Death Stranding. Ve výsledku to znamená to, že se s ostatními hráči nikdy přímo neuvidíte, ale pouze prohledáte jejich opuštěné lodě pro nalezení dalších zdrojů. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama