Panáček v reality show

Farma 14: Rebelie a nezvládnuté emoce

24. Září 2022 | napsal(a): | reality show: Farma 14

titl3

Před pár dna opustil Farmu nejstarší účastník Zdeněk, neboli Zen. Jednoho zmateného a nepracujícího farmáře vystřídal druhý, nikoli zmatený, ale pořádně falešný a líný Miňo. Ten sice prohrál první duel, ale protože Zen odešel ze zdravotních důvodů, dostal druhou šanci.
Novou farmářkou se stala Alex, za sluhy zvolila Barona a Natálii. Tím začíná revolta. Natálie bojkotuje povinnosti služky, najednou vaří pod psa. Barona u stolu vytočila pravda do ruda. No a co, že odnesl jeden kýbl? Je to pravda, ale Filip ho tím zesměšnil, dokonce mu ani nepoděkoval. Vyhrožování násilím, poškození kamer a svorka se nám rozpadá. Pro potetovaného psychopata přijíždí auto a na Farmě definitivně končí. Věrný pejsek Kristián stáhl ocas, přestal štěkat, ale jen chvíli. Najednou ho bolí ruka a odmítá pracovat, i když se dobrovolně přihlásil jako pomocník služky.
Práce váznou, počasí jim nepřeje, hospodář není spokojený. Aby toho nebylo málo, Šimon si pořeže ruku o plech, je potřeba ji zašít mimo farmu.

Eva se práci vyhýbá snad od prvního dne, její výmluvy by vydaly na román. Ale u stolu pravdu neunese, bouchnou v ní saze a mrští hrnkem po Šimonovi. Agrese je porušením pravidel, i ona v soutěži skončila.

duel

Sluha byl vyhozen, logicky je prvním duelantem Natálie. Do souboje si vybírá Viktorii, zdůvodňuje to tím, že jsou si rovny, že nechce slabší soupeřku.

Jak dopadne duel? Kolik mincí tento týden vysází hospodář? Sledujte, diskutujte!

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 14

Diskuze k článku

Počet komentářů: 31
Reagovat

Natália vs. Viki 3:2, ale na farmu se vrací obě, protože odešla Eva, prostě je jich málo, nemá kdo makat, vždy si to zdůvodní, proč dál recyklovat.
Tipuji, že příchod dalších je na spadnutí. Co mi vadí, ale nepřekvapuje, že opět se přehlíží porušování pravidel. Tupoň Kiko by musel vyfičet za ruku s Buranem a služka znehodnotí schválně jídlo, to je ok?
Alička má asi nejmenší IQ ze všech.

2
Wally
Reagovat

Natalie je pro mě na zabití. Ona si představuje, že ji všichni budou oslovovat plným jménem v předklonu. Po tě ji co nejuctivěji požádají o něco, co má dělat automaticky a s pukrletem poděkují? Celou dobu tam měla mozek lidstva na výpomoc a stejně nestíhaly. Kdyby mladá Klusová (Alex) víc mlčela udělala by líp, ale pořád mi vadí míň než carevna. U Kristiána čekám stejný konec jako u Barona, dlouho to jeho ego asi neunese. Hlavně ať tam nechodí jako nový někdo normální. Chci další panoptikum. D))

3
zeppelin
Reagovat

Duel, ve kterém nikdo nevypadne, je podle mě nanic. Měla vypadnou Viki a vrátit se Simona. A pokud jim chybí lidi, tak mohou přivézt bandity. Natálie měla udělat jednu věc, svolat mančaft a říct jim : jsem ochotna dobrovolně vypomáhat každý týden v kuchyni, ale nemíním být kvůli tomu každý týden služka. Kolektiv by to buď přijal, nebo nepřijal a podle toho by zvolila svou strategii. Jinak „fanouška“ nevidím široko daleko, takže můj žebříček mám momentálně takto :
Líbí : Michal, Šimon (když je mimo dohled Giuli).
Nelíbí : Minh, Giuli (její ksichty ve zpovědnici je děs), Kristián, Alex, Alice (čekal jsem od UI lepší výkon),
Neutrální : Viktória, Natálie, Filip, Martina, Moderátor.

4
Svitka
Reagovat

Doufám, možná marně, že až přijdou posily budou to „silné kusy“, které se nedají stáhnout na úroveň, která tam teď je.
@zeppelin: Obávám se, že kdyby se Naty takto s farmáři dohodla, měla by to až příliš jednoduché: proplouvala by pěkně chráněná, za větrem, venku by stejně nerobila, protože pomoc v kuchyni by byla báječná výmluva a měla by spoustu času „vychovávat mladé“ a pletichařit. Hodně mě zklamala.
Já osobně bych si návrat Simony nepřála.
Z Mati se vyklubala protivná a vlezlá dohazovačka. Fuj.
Ten, co má potřebu se furt ke všemu vyjadřovat, je čím dál víc otravnej jak osina v …no tam.
Martinův honorář musí být setsakra zajímavý, když je stále ochoten se k této taškařici propůjčovat a s tímto „materiálem“ pracovat.

5
Dominik
Reagovat

@Svitka: S dohazovačkou to je přesný. Martina přesně ví jaký Šimon je a koho/co potřebuje a nepotřebuje. Taky je mi tím pěkně protivná :)
Duel bez odchodu je úplná zbytečnost. Když Eva odešla, tak měli duel zrušit, mohli tam přijít nový lidi a jeden týden by byli bez duelu. Celkově nemám v RS rád non-eliminační epizody, pokud za tím není nějaký ten herní twist.
Natália to s tím respektem přehání. Vynucovaný respekt nebude fungovat. Kdyby byla odhodila ego a byla by nad věcí, tak by líp udělala a zachovala si tvář.
Michal zootechnik už mě zas začíná lézt na nervy :D všude byl, všechno zná a ke všemu se musí vyjádřit a může si to dovolit, protože je tam jedinej něčeho schopnej.
Jsem zvědavej co tam přijde.

6
Svitka
Reagovat

Uražená chlapská ješitnost ve dvou podobách:
– Kristián, který neumí prohrávat (blbé pro život), odmítá ze soupeřovy výhry něco ochutnat (a rozumným lidem je pro smích)
– Mišo, který, zdá se, umí prohrávat, ale je evidentně nasmolený, že nedostal větší počet hlasů při volbě FT (a to ještě dal hlas sám sobě!) – u mě pár ztrátových bodíků
Divné: v sobotní F-Extra – hambatá Alex ve škopku, pardon, kádi, mele a mele, ale vůbec jsem nepochopila, co chtěla sdělit :((

7
dejna
Reagovat

Michalovi titul FT přeju, ale kdyby zvolili Fífu, Šimona nebo Maťu, byl by další vývoj podle mě dramatičtější – už jen výběr služky…:D
Asi tu budu jedna z mála, kdo může „hen tú blondýnu“ Naty – baví mě její argumentace, provokace, paličatost a že má v sobě kus dravce. Je jasné, že pro kvokající trojici je nepřijatelná. :D
Děj se zklidnil, je jasný, že musí přijít osvěžení v podobě nových farmářů.

8
Johana
Reagovat

@dejna: nejsi jediná, koukat se na slepičí kvarteto a hlavně poslouchat jak při každé příležitosti prská jedovaté sliny na tu blondýnu vyžaduje notnou dávku sebemrskačství.
Na začátku jsem Natálii moc nemusela, ale v porovnání se zbylým ženským materiálem nezbylo než jí začít fandit.
Velice mě zklamala vtěrka Viktoria, která i při svém údajně vysokém IQ přistoupila ve snaze za každou cenu zachránit si krk na primitivní hru Alex a Martiny.
Jediné, co mě na těch zmijích baví jsou takřka v přímém přenosu zvětšující se zadnice a rostoucí druhé brady.
Do jednoho pytle k nim přihazuji i ten hloupý líný vietnamský zjev bez špetky humoru a sebereflexe, zato s neměřitelným sebevědomím a sebeobdivováním.

9
Lady XL
Reagovat

Já prostě nemám žádného fanouška, jediný, kdo mne neirituje, je neslaný, nemastný Šimon. Naty má evidentně generační problém s holkama. A mne to vytáčí, i když má v mnohém pravdu. Ale prostě se mi nelíbí, když dělá naschvály, které předtím sama kritizovala. Její způsob komunikace je vždy provokativní, provokující (aspoň v kameře) a neuvědomuje si, že jí mizí její obdivovatelé – Kristián to vzdává a chce pryč a Michal je spíš neutrál, aspoň se tedy o to snažívá. Pak tam zbyde právě s tou partou mlaďochů a může být stále za služku…, byť se jí to líbí, být v kuchyni. A to mi právě taky vadí – proč je pořád v kuchyni? Pasuje se do toho, že umí jediná vařit, což není pravda – tedy Juliánu tam nepočítám – ta neumí nic. Na to, jak je Naty vysportovaná, tak se pěkně šetří… No ty kvočny tam – Viktoria nemá parťáka, aby se projevovala jinak, byla by hned na odstřel a tak sklouzla k kvokání s ostatními. Jako FT se mi docela zamlouvala. Juliana je prostě něco děsného – jak píšete – Fiona!! Líná, sebestředná, nepoužitelná na nic. A jak jsem v ukázkách viděla, porušila pravidlo a určitě nejednou. Jsem zvědavá, zda to slavná Alice okomentuje a určí trest! Vždyť tahle osoba – spolu s Miněm si z pravidel dělají trhací kalendář a bylo by třeba už /opět/ zareagovat razantně! Zkrátka bych ji klidně vyhodila (neplnění úloh, jezení u stolu a mimo určenou dobu – např.) nebo minimálně poslala povinně do duelu. A Miňo by mohl být povinně sluhou.

10
dejna
Reagovat

@Johana: Mně se Viky přestávala líbit už v roli FT a sice svojí snahou být s každým zadobře (dávat každému za pravdu). A pak klesla i díky žadonění u Alex, aby ji nedala za služku.
Co mě překvapilo, je věk Mati a Viky – odhadovala jsem je na 40-45 a 35, a ony to jsou relativně ještě mladý holky.
Asi nejvíc mě teď překvapuje Michal. Myslela jsem si, že bude větší macho, než je.
Šimon je pro mě zvláštní. Uznávám, že je makačenko, ale opravdu je jinak neslaný, nemastný. A ten jeho vztah-nevztah s Julčou…Alex?
Kikin je opravdu velmi načuřený trpajzlík, jenže mě ty jeho výlevy často rozesmějí – asi jimi ve mně oslovuje něco jízlivého a škodolibého…no čo už. ;))

11
Svitka
Reagovat

@dejna: Podle mého, na to, jak je Šimon mladý, tak je docela rozumný a nechce vyčnívat a možná mu k tomu pomáhá ta nemastná-neslaná povaha. Asi si to nastavil tak, že na F se chce „zabávať“ a Julča je vhodný příležitostný parťák. To se o Alex na farmě říct nedá, s jejím neustálým kňouráním a ani se pořádně nezasměje. A ještě ke všemu ji Pán Příroda obdařil ne příliš libozvučným hlasem a protivnou kadencí řeči. Nemůžu o ní říct, že něco komentuje, ona přímo monotónně „podává výklad“.
Jen tak z hecu jsem si podle oslavy Filipova svátku dle slovenského jmenného kalendáře vypočítala, v jaké fázi se reálně F nachází. Asi jsou uprostřed 11. „farmářského týdne“, tzn., že minim. dalších 6 lidí už je doma (i z těch, které ještě neznáme). A počasí mají fakt na draka.

12
JanaH
Reagovat

I mně připadá Viki licoměrná a hraje si na chrumkavú na všecky strany.
To ale i Michal, s kým právě mluví, s tím souhlasí a souzní. Tak moc stál o FT, že hodil hlas sám sobě a klesnul tím na úroveň toho s kabelečkou.
A mnohem horší než pojašená Julča je pro mě madam fitnesska. Věk není zásluha a respekt se nedá vynutit… Jediné, co umí, je zašívat se v kuchyni. A mít kolem svého kuchařského umění a vybraného (vy)chování nekonečné přednášky.
Na psychopatické přiblblo Kristiána škoda písmenek. 3×9=28.
Fífa a Šimon jsou snad jediní, kdo mě ještě nenaštvali.
Alička se probudila a rozdává tresty? Najednou? Hlavně když porušování pravidel nechala předtím milionkrát plavat…

13
Dadla
Reagovat

Rok od roku si říkám, že na další Farmu…pokud tuhle vůbec dokoukám…se už dívat nebudu, neb je to přehlídka podivných individuí, mezi nimiž je problém najít někoho, s kým byste byli schopni se vídat v běžném životě a ve Farmě mu aspon trochu fandit. Fakt mám problém pochopit jejich chování, někdy i to , co říkají…a nemyslím si že by to bylo jen tou slovenštinou. Vlastně nechápu ani samu sebe, co mě nakonec přiměje se zase i docela pravidelně dívat. Takže vlastně jsem taky takový tydýt jako oni :-D Letos mám obzvlášť problém najít aspoň nějakého „fanouše“, když přimhouřím obě oči, tak možná Filip a Šimon. Akorát že Filip je na mě, starou strukturu, poněkud „neuchopitelný“, nevím, jestli je to vlastně skoro normální kluk nebo má jakousi poruchu identity nebo chce být odlišný…nebo je to jen magor. Ale je mi prostě sympatický, má moc hezký hlas a je velký. Fakt relevantní důvody, že? :-D Šimon je takový hezký a milý kluk bez barvy, chuti a zápachu, čímžto pádem mě ani nemohl něčím výrazněji znechutit. O ostatních farmářích nemá smysl něco psát, nic hezkého mě nenapadá a toho nehezkého už bylo napsáno dost, jen bych vše opakovala.

14
Johana
Reagovat

@JanaH: radši pozdě, než vůbec:)
Snad nic moc neprozradím, ale trest za nesplnění trestu mě nadchl a Kikin se stádem followerů pobavil…musela jsem si to pustit několikrát.

Mně se snad už nejvíc protiví bezpáteřní Mafi. Umí se vlísat do přízně každému, koho potřebuje a prezentovat to jako životní moudrost a chápání toho druhého. Přitom vlastně jen obratně zkoumá soupeře a ..deteguje“ jeho slabé stránky.

15
JanaH
Reagovat

@Johana: ano, trest za nesplnění trestu potěšil, i když je to kapka v moři.
Mě ale Alička nakrkla už čatěji, než mnohí farmári. Ona ta pokárání uděluje podle ksichtu nebo co.
Nablblo se válí celé dny v pelechu, věčně dřepí za stolem, uzobkává o sto6 a veci iné a podobné. Tam Borisové trestem nejspíš nechtějí riskovat další Kikinův agresivní výstup a hysterák…
Madam coby FT fungovala za služku, ale coby služka stávkovala a schválně znehodnocovala potraviny, válela se v ložnici farmářů (v jedné ukázce „na budúce“ Alička temně sdělovala, že došlo k závažnému porušení pravidel, v dalším díle ticho po pěšině…).
Komentovat Evika už je pasé a kabelečku (pro mě) zbytečné, z toho se mi otevírá kudla vb kapse. Julča si taky jede svoje a je víc nad věcí, jak ti supervychovaní a superdospělí a superzkušení.
Mafy mě nijak zvlášť neirituje. Ale to určitě proto, že jsem s ní v názoru na madam ve shodě. :-DD

16
Wally
Reagovat

Mě Julia baví jak je tam má všechny na háku. A jak to carevnu vytáčí D)). Sama neudělá nic, jen se furt ometá v kuchyni. Neměli vařit kečup? Zdá se, že ta skvělá kuchařka ho nenechala dostatečně odvařit a mají šťávu. Michal byl pro mě fajn, doku si nedal ten hlas pro sebe, tím strašně klesl. Ostatní mi nijak extra nevadí, akorát mladá Klusová by neměl mluvit, ten její hlásek jako konipásek je děs. Asi to mají v rodině. Nejdřív jsem si myslela, že vzkaz si namluvila ona.

17
Dominik
Reagovat

Licoměrnost mi nevadí, jako taktika nebo jen jako způsob pro zachování duševního zdraví. Kdybych tam byl, asi bych taky chtěl být se všemi nějak v normě.
Natália vs slepice. No ani jedna strana si nemá co vyčítat. Natália tam nic kromě kuchyně nedělá, našponuje se tam i když není služka a dělá jak kdyby její vaření nakrmilo polovinu Afriky. A to její „Keby si byla moja dcéra…“, nad tím jen protáčím oči.
Že ostatní baby vytvořily slepičinec, tak a co. Na začátku se zase chlapi plácali po zádech alá stádo kohoutů. To bylo plánů jak baby vyhodí a moc se jim to nepovedlo :D
Džůlia je má totálně na háku a já se u toho bavím :) Hlavně, když ukazovala co všechno nakreslila, to bylo kouzelný :D FT si za to může sám. Nevím co jiného od své volby služky čekal a na výběr měl víc možností.
Filip je fajn. Šimon je taky fajn, ale pro mě hrozně tuctovej a nezajímavej.

18
dejna
Reagovat

Pro ty, co viděli dnešní díl: Ten půlka jména při určování nového FT, to jako fakt nebo provokace na nás? :DDDD

19
dejna
Reagovat

@Johana: S Mafinou to mám stejné a Kikin se stádem mě taky pobavil. :D
Mám problém s Fífou – hlas má krásný, je vysoký a ne zrovna sušinka, názorově mi docela sedí, ale nevnímám ho jako chlapa…spíš jako vytlemeného kluka. Vlasy mi nevadí, ale když se namaluje, cítím lehký odpor.
Jak Alex nemusím, její trest za nezpívání mi připadá jako velká borisovina – divák si má pomyslet, že se jedná o karmu, když Alex předtím říkala, že Naty bude další služkou. Julča tam porušuje vše záměrně a prochází jí to. :/
.

20
Svitka
Reagovat

@dejna: Taky mě to bacilo do očí. Od Markízy můžme čekat obojí. Kdyby to byl fakt, pěkně by to zamíchalo životem na F a plány některých jedinců, ha, ha …
Ve včerejším dílu jsem se bavila, jak jediná Správná Žena obíhala farmáře aby si postěřovala na „Džuli“ a Maťa otvárala oči Mišovi, aby prokoukl Naty.

21
JanaH
Reagovat

@dejna: můj tip je, že půlka jména bude pokračovat dodatkem „…tato osoba určitě FT nebude a za FT volím…“. :-D

S Fífovou vizáží nemám problém. Oceňuji na něm, že je slušný, skromný a není za každou cenu vulgární. Což je v ohromném kontrastu oproti některým jiným.
U Michala jsem zapomněla doplnit, co mi vadí nejvíc. On svoje výhrady k ostatním vyjadřuje výhradně v dokrútkách, do očí dotyčnému málokdy. Např. mafiánovi neřekl nikdy nic a držel hubu a basu.
A přiblblo a jeho upřímnost? Neomalenost a hulvátství.
Duel mi přišel vypuštěný…

22
Johana
Reagovat

@dejna: nejdřív mi trest za nezpívání přišel dost tvrdý, ale ona ta malá drzá ukníkaná se vyjádřila, že není desetileté děcko, aby se ztrapňovala před kamerou zpíváním…to nebylo opomenutí, ten trest prostě vědomě odignorovala. Evidentně má nějaký problém s vnímáním sama sebe, hlavně v podřízené pozici. I kdyby to byla borisovina, v tomto případě za mě sedla a už se těším na její kmitání v kuchyni.
Filip je fakt velice zvláštní týpek. Vyzařuje z něho něco dětsky čistého, radostného a i když ho nevnímám jako muže, chtěla bych ho mít ve svém životě.

23
Ivana Brezovska
Reagovat

Vím,že to sem nepatří,ale zkusím se zeptat.Máte někdo nahranou Farmu 3?Zaplatím,co si řeknete.Děkuju za případnou odpověď.

24
Wally
Reagovat

Můžete mi někdo vysvětlit tu konstrukci separované kadibudky. Na jakém principu dojde k oddělení tuhého od tekutého?

25
Svitka
Reagovat

@JanaH: S tím přiblblem mě fakt bavíte, trefné a vtipné. Nejspíš se mi nepodaří ukojit ženskou zvědavost a poznat, kdo je jeho priatelka, která v audiovzkazu furt mlela dokola to stejné. A Pán Příroda ji ochraňuj, aby ho nezklamala, protože on druhú šancu nedává.
Nový FT – asi to bude, jak píšete.
@Wally: To je tak sofistikované, že se neodvažuju si to ani představit. Nechci příliš rozvádět fekální téma, ale napadá mně, že bude záležet, aby při sedu na trůn byli na milimetry prostorově i vzdálenostně přesní :))

26
Svitka
Reagovat

@Ivana Brezovska: Bohužel, ale kdysi dávno, někdy v diskusi u F 9,10 nebo dalších se tu objevil někdo, kdo nabízel záznam všech předchozích farem. Vzpomínám si že to bylo vázané na to, k němu dojet a nahrát si na flešku či tak.

27
Ajda
Reagovat

Nová diskuse až zítra ráno

28
dejna
Reagovat

@Svitka: 24
:DD

30
Sofa
Reagovat

kam zmizely diskuze?

31
Ajda
Reagovat

@Sofa: Každý týden aktuální článek i diskuse, jako vždy. Aktuální článek tady. Stačí klik na modrý baner Farma 14 a všechny články zasebou.

Přidat komentář