Reklama:
Prodlouženo do pátku!
Protein Smart Whey v akci 1+1
Na výběr ještě 6 příchutí, dvě z nich se dnes vyprodají. Více zde.

Arnold Classic UK otřásl skandál! Koná se letos akce naposledy?

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže

Sportovní festival Arnold Sports Festival UK, který se koná v těchto dnech v Birminghamu a jehož vrcholem se v neděli stane soutěž závodníků z profesionální ligy IFBB Jima Maniona Arnold Classic UK, se odehrává ve stínu rozepří mezi pořadateli, a řekněme i celkem slušného skandálu. Abychom porozuměli tomu, co a proč se děje, je potřeba jít nejprve několik měsíců do minulosti. Na jaře letošního roku se začalo proslýchat, že ředitel a partner Arnold Sports Festivalu UK Stephen Michael Olexy čelí už od roku 2016 několika obviněním z podvodů a čeká ho soud. V důsledku toho měli dát ruce pryč od události někteří její další partneři a panovaly pochyby, zda a v jaké podobě se letos tato akce uskuteční. V kulturistických kruzích si Olexy měl pověst pošpinit i tím, že ačkoliv Arnold Schwarzennegger údajně nikdy neplánoval se Arnold Classic UK 2021 zúčastnit osobně, fanouškům byly prodávány vstupenky na seminář, kde se s ním měli setkat. Do prodeje tyto vstupenky mimochodem šly i letos a setkání s Arnoldem bylo vyprodané.

Snímek webové stránky Arnold Sports Festivalu UK z rána 23. září 2022 (zdroj: Arnoldsportsfestivaluk.com)

V posledních týdnech se zdálo, že se podařilo alespoň část pochybností rozehnat. Další z významných partnerů britského festivalu, pořadatelská společnost 2 Bros Pro Events, která má u závodníků výbornou pověst, zůstala jeho součástí, byť se na jaře spekulovalo o variantě, že by se i 2 Bros Pro Events mělo z Arnold Sports Festivalu UK stáhnout. Nečekaná zápletka přišla v pátek 23. září, kdy se na oficiálních instagramových stránkách severoamerického Arnold Sports Festivalu objevilo následující tiskové prohlášení:

S hlubokou lítostí musíme oznámit, že guvernér Arnold Schwarzenegger se osobně nezúčastní Arnold Sports Festivalu UK 2022, který se koná 23. až 25. září 2022 v National Expo Center v Birminghamu.

I když si guvernér Schwarzenegger zúčastnit se velmi přál, byli jsme informováni, že finanční povinnosti vůči různým lidem nebyly naplněny, a požadovali jsme ujištění, že finanční závazky vůči všem závodníkům budou uspokojeny tím, že pro ně peníze budou uloženy do úschovy. V důsledku toho, že tak pořadatel neučinil, a skutečnosti, že jsme nikdy nebyli schopni dosáhnout dohody s pořadatelem ohledně podrobností jeho vystoupení, se guvernér Schwarzenegger osobně nedostaví. Uvědomujeme si, že to bude pro Arnoldovy fanoušky a naše partnery akce velkým zklamáním, a rádi bychom se omluvili za případné nepříjemnosti, které to mohlo způsobit.

Fanoušci, kteří chtějí vrátit peníze za neuskutečněné setkání s Arnoldem, by se měli obrátit na poskytovatele vstupenek Eventbrite.

S úctou
Brian Powers
výkonný ředitel Arnold Sports Festivalu.

Prohlášení pořadatelů severoamerického Arnold Sports Festivalu (zdroj: Instagram.com/arnoldsports)

Po zveřejnění této tiskové zprávy zavládla nejistota u některých sportovců z profesionální ligy IFBB Jima Maniona ohledně toho, zda je vůbec zajištěno, že jim budou vyplaceny přislíbené finanční odměny. Vedení zmíněné organizace je však uklidnilo záhy: "Všichni sportovci z profesionální ligy IFBB Jima Maniona, kteří se umístí na Arnold Classic UK 2022, dostanou zaplaceno! Prezident Jim Manion a spolupořadatel Ian Constable garantují, že finanční odměny obdrží vítězové i závodníci, kteří se umísti na dalších ohodnocených příčkách. Těšíme se na úspěšné závody," píše se na instagramovém účtu Manionovy profesionální ligy. Dodejme, že Ian Constable je zakladatelem a majitelem dnes už zmiňované pořadatelské společnosti 2 Bros Pro Events. Jako další v pořadí potom zareagovala další strana celého sporu, který popisujeme, a to společnost Experience with, vlastněná Stephenem Michaelem Olexym. Jejím jménem byla na oficiálním instagramovém účtu Arnold Sports Festivalu UK publikována následující zpráva:

Po oznámení Briana Powerse z amerického Arnold Sports Festivalu vás s politováním musíme informovat, že se Arnold Schwarzenegger tento víkend našeho Arnold Sports Festivalu UK (ASFUK) nezúčastní. S tím přichází extrémní zklamání, protože jsme poslední dva roky tvrdě pracovali na tom, aby byl Arnold hrdý na událost pořádanou pod jeho jménem. Minulý rok jsme čelili zklamání z jeho neúčasti ze zdravotních důvodů, ale během našeho předběžného plánování jsme neměli důvod se domnívat, že se k nám nepřipojí ani letos.

Jednání o Arnoldově odměně za účast probíhala, ale měli jsme potíže s přijetím jakékoliv dohody ze strany amerického týmu. Bohužel požadavky na finanční prostředky, které měly být vloženy do úschovy, nám byly předány příliš pozdě na to, abychom jim mohli vyhovět. Přáli bychom si, aby jakékoli zprávy týkající se ASFUK mohly přicházet přímo od našeho týmu, nicméně prohlášení zveřejněné dnes ráno bylo prvním potvrzením, že se k nám Arnold nepřipojí, které jsme obdrželi. Víme, jak devastující zpráva je to pro ty, kteří cestovali z celého světa, aby se s Arnoldem setkali. Cítíme se stejně. Přesto se však stále těšíme, že tento víkend předvedeme neuvěřitelnou událost s našimi hrdiny, partnery a vystavovateli. Všichni, kdo jsou držiteli vstupenek na setkání s Arnoldem, budou včas kontaktováni.

Nemáme absolutně žádné obavy z toho odstartovat naši událost s tím, že všichni ostatní hrdinové budou přítomni a všechny ostatní prvky festivalu budou pokračovat podle plánu. Chceme poděkovat všem našim sportovcům a vystavovatelům za to, že budou součástí tří úžasných dnů, které jsme pro vás naplánovali. Děkujeme také Arnoldovi za podporu, kterou nám v posledních dvou letech poskytoval. Když se podíváme směrem vpřed, tak jako tým změníme název této akce na Experience With Sports Festival UK. Těšíme se, že jako Experience With Sports Festival UK dále porosteme, a nemůžeme se dočkat, až vás na tuto cestu vezmeme s sebou. Plánujeme růst, abychom se stali nejvíce vzrušující událostí v oblasti fitness a zdravého zdravotního stylu na světě. Těšíme se na vás všechny tento víkend a na nezapomenutelný společný zážitek.

Tým Experience with

Prohlášení pořadatelů Arnold Sports Festivalu UK 2022 (zdroj: Instagram.com/arnoldsportsuk)

Bezprostředně poté oficiální facebookové stránky Arnold Sports Festivalu UK byly přejmenovány na Experience With Sports Festival UK a logo Arnold Sports Festivalu v úvodní fotografii a profilovém obrázku nahradila grafika společnosti Experience with. Krátce nato se sem ovšem vrátily opět snímky Arnold Sports Festivalu.

Otázkou je, co celé dění posledních hodin znamená pro budoucnost. Společnost Experience with má sice zkušenosti s tím dostat nejrůznější světové celebrity do Velké Británie (na britském Arnold Sports Festivalu ostatně stála hlavně za "expo" částí), ale minimálně část z nich v posledních dvou letech jistě na Ostrovy cestovala i díky tomu, že akce byla spojena s Arnoldovým jménem. Další spolupráce Experience with a 2 Bros Pro Events se dá považovat za takřka vyloučenou. Velmi nepravděpodobné je minimálně pro tuto chvíli i to, že by vedení profesionální ligy IFBB Jima Maniona v budoucnosti svěřilo společnosti Experience with pořádání své soutěže. Bude se tedy na Experience With Sports Festivalu UK v budoucnosti vůbec závodit v profesionálním bodybuildingu? Pokud by zde neměli závodit sportovci z profesionální ligy IFBB Jima Maniona, spojí s Experience with své jméno jiná sportovní federace? A jak to bude s Arnold Classic UK? Ujme se v příštích letech organizace soutěže společnost 2 Bros Pro Events zcela sama, anebo se tyto závody letos konají naposledy? Odpovědi bychom měli dostat v příštích měsících. Pro teď je pro fanoušky kulturistiky i samotné závodníky nejdůležitější, že závody v Birminghamu letos proběhnou.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (22:13) • Můžeš to napsat jako podnět pro revizní komisi svazu měla by se tím zabývat https://www...
magazínJak si vedl Ondřej Fojtů na Europe’s...
Russ (21:17) • Ondrovi blahopřeji, je to neskutečnej borec.
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Karakal (15:20) • Může mi někdo z rozhodčích říct, kdo kontroluje dodržování plavek u žen? Jako bikiny ma...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Hockey1000 (21:41) • Jsem týden marod a tak se to na pokoukání hodí, díky*79*
magazínIFBB Diamond Cup Malta 2024 - komplet...
Hockey1000 (21:40) • Mně se prostě líbí, jak si ty soutěže užívá a kolik moc jich absolvuje*79* Za mě borec*...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie