Jelo se na tradiční trati dlouhé 3 km na široké komunikaci od startu k obrátce a zase zpět do prostoru startu a cíle, kde se sbíraly body.

Elkov Kasper nastoupil v devíti lidech, chyběli pouze Michael Kukrle a Jakub Ťoupalík, kteří reprezentují na světovém šampionátu. ATT Investments měl na startu o jednoho závodníka víc. Celkem výsledky uvádějí 55 startujících. 

"Zpočátku to byl jeden velký chaos, nikdo pořádně nevěděl, kdo kolik má bodů a každý se to snažil nějak řešit," popsal úvodní část závodu Daniel Turek z rakouského Felbermayr Simplon Wels, který nakonec dokončil coby jezdec bez týmové podpory závod na druhém místě. A jelikož je potřeba už nyní myslet na další sezónu, sedl na bicykl a odšlapal si ještě jednu dávku kilometrů domů do Prahy.

Z trojice nejsledovanějších byl v úvodní fázi závodu, kdy se nastupovalo, odjíždělo a zase sjíždělo dohromady, nejúspěšnější Michael Boroš. Jenže v poslední třetině trasy se podařilo odjet trojici Adam Ťoupalík, Daniel Turek a Jakub Otruba (Elkov Kasper) a takto také projeli cílem.

Tahle akce přinesla největší zisk právě Adamu Ťoupalíkovi: „Začátek závodu byl těžký, protože na dílčích sprintech bodovala spousta lidí. Od trenéra jsme dostali informace, jak na tom jsme a co je potřeba zajet, abychom se posunuli v hodnocení co nejvýš. Já jsem se snažil stále držet v čelní skupině a z té útočilt, abych posbíral co nejvíc bodů. Před závodem jsme moc nevěděli, na koho přesně pojedeme, ve hře jsem byl já a Michael Boroš. Před koncem se nám ale podařil únik ve třech a nakonec to dopadlo na mě, takže super. Beru to ale jako vítězství celého týmu, že se nám to podařilo takto obrátit a znovu jsme vyhráli celý pohár.“ 

Třetí místo v závodě si aktivitou v první části závodu zajistil Michael Boroš, což ho nakonec vyneslo na konečné druhé místo ve ŠKODA CUP 2022. Jan Kašpar skončil třetí coby nejlepší závodník v kategorii U23. 

"Rozhodla především větší vyzrálost, ale i výkonnost jezdců Elkov Kasper," řekl k závodu sportovní ředitel ATT Investments Petr Kaltofen.

"Dalo se to zajet lépe, ale nakonec jsem klukům poděkoval za celou sezónu. Výsledky, kterých jsme v jejím průběhu dosáhli, jsem si na začátku sezóny snad ani nedokázal představit," zhodnotil stručně po posledním závodě sezónu 2022 týmu ATT Investments jeho vlastník a manažer Radim Kijevský.

"Jeli jsme do Boleslavi s cílem pokusit se tímto závodem zvrátit celkové pořadí na naší stranu a nakonec to dopadlo lépe, než jsme čekali. Byl to náš poslední závod a končíme sezónu s dobrou náladou. Ale již ve středu na Holých Vrších nastoupí trio Michael Boroš, Adam Ťoupalík a Dominik Neuman do té cyklokrosové," řekl na závěr boleslavského závodu šéf hradecké stáje Vladimír Vávra.

Výsledky závodu.

Výsledky ŠKODA CUP 2022.