24. září 2022 • 23:22

Ronaldo proti Čechům: hrál rukou ve vápně, pálil šance a krvavý střet

Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Eden byl zaplněný zhruba z poloviny, když obě mužstva vyrazila na předzápasovou rozcvičku. Jako první vyrazil z tunelu Cristiano Ronaldo. S balonem na noze v poklusu přeběhl šířku hřiště a zatleskal tribunám. Fanoušci gesto hvězdy nadšeně opětovali. Co předvedl v samotném zápase? Branku sice nedal, přesto byl u mnoha zajímavých momentů.

  • Zahozené šance

    V Manchesteru sedí zhusta mezi náhradníky, rovněž v Praze chvílemi ukazoval, že není ve své kůži. Pravda, byl nebezpečný, to už je z podstaty. Šance však neproměňoval. Dvakrát ho zablokoval David Zima, v dalších momentech byl Ronaldo (až nečekaně nepřesný). Ve 24. minutě měl po zpětné přihrávce před sebou prakticky prázdnou bránu, míč však trefil velmi zle. Terén byl proti němu, ale je to přece Ronaldo… Podobně nepřesný byl i při voleji ve 39. minutě. Takové šance v dobrém rozpoložení dává.

    Kompletní známkování českého týmu najdete zde >>>

  • Krev a čistý dres

    Zápas dohrával s krvavým šrámem na nose, navíc v náhradním dresu. Ve 13. minutě se vydal za z výška padajícím míčem ve stejnou chvíli jako Tomáš Vaclík. Český gólman šel pěstmi vpřed, Ronaldo hlavou. Po srážce zůstali oba ležet, Ronaldo však déle. Následně navíc musel být ošetřen, tekla mu krev. Vyměnit musel také triko, ve špinavém nelze podle pravidel hrát.

    Ronaldo to proti českému výběru pořádně schytalFoto ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO

  • Ruku nepotrestal Schick

    V nastavení prvního poločasu Česko poměrně výjimečně obléhalo šestnáctku soupeře. Z tlaku rezultovaly dva rohové kopy. Ten druhý poslal od praporku do vápna Antonín Barák. Ve výskoku si Ronaldo kryl obličej tak nešikovně, že balon trefil jeho ruku. Češi ihned reklamovali pokutový kop, situaci přezkoumával VAR. Portugalská hvězda v mezičase na půlce sdělovala Součkovi se Schickem svůj pohled na věc. Srbský sudí Jovanovič u obrazovky změnil názor a nařídil penaltu. K exekuci se postavil Schick, střílel doprostřed, ale vysoko přestřelil…

    Cristiano Ronaldo zahrál ve vápně rukouFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Asistence na čtvrtý gól

    Když už to vypadalo, že se CR7 do statistik nezapíše, při rohovém kopu ve dvaaosmdesáté minutě se odpoutal do svých strážců, zejména od Václava Černého, a na přední tyči ve výskoku hlavou prodloužil na zcela volného Diega Jotu. Ten už měl snadnou úlohu uklidit míč do prázdné branky.

    Cristiano Ronaldo oslavuje gól s Diogem DalotemFoto ČTK / AP / Petr David Josek

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud